Κατάθλιψη

0
91

Κατά-θλίψη. Μία από τις ερμηνείες της λέξης ¨κατά¨ είναι και η λέξη ¨εναντίον¨. Στην ουσία η κατάθλιψη δηλώνει μια πραγματικότητα που είναι αποτέλεσμα μιας στάσης εναντίον της θλίψης.

 

Αρνούμαστε να μπούμε στη θλίψη σαν να είναι κάτι ξένο με εμάς και βρισκόμαστε σε μία σύγκρουση μαζί της. Για όλη αυτή την προσπάθεια καταναλώνουμε πολλή ενέργεια με συνέπεια να νιώθουμε μεγάλη κούραση. Η πολύ σοβαρή συνέπεια όμως, από όλη αυτή τη στάση, είναι η αποξένωση και ο διαχωρισμός με το <θλιμμένο> μας κομμάτι, αυτό που περιλαμβάνει όλη τη θλίψη, το φόβο, τη ντροπή και τον πόνο που έχουμε αγνοήσει και είναι αυτό που κρατάει τη δύναμή μας.

Η λέξη heal = θεραπεύω και η λέξη holy = ιερός, προέρχονται από τη λέξη whole = ολόκληρος, που με τη σειρά της προέρχεται από την ελληνική λέξη όλος. Θεραπευμένος είναι αυτός που ξαναγίνεται ολόκληρος και τότε μόνο αποκτά την ιερότητά του.

Η θεραπεία που βοηθάει να βγούμε από την κατάθλιψη είναι η διάθλιψη και γίνεται βιωματικά μέσα από τη διαδικασία της ψυχοθεραπείας.

Διάθλιψη είναι η διεργασία κατά την οποία αντί να αρνούμαστε το <θλιμμένο> μας κομμάτι και να το κρατάμε αποκλεισμένο, το κοιτάζουμε με κατανόηση και συμφιλιωνόμαστε, κάνουμε ειρήνη μαζί του. Η όλη διεργασία γίνεται με συμπόνια, τιμή και αποδοχή. Το παίρνουμε στην καρδιά μας και το αφήνουμε να ησυχάσει και να μεταμορφωθεί σε ευλογία.

Μόνο στο χώρο της καρδιάς, η θλίψη, ο πόνος, η ντροπή και ο φόβος μπορούν να λιώσουν στην αγάπη και να μεταμορφωθούν σε θεραπευτική δύναμη για ολόκληρο το σώμα μας. Αρκεί να το επιτρέψουμε.

Με την ολοκλήρωση της θεραπευτικής διεργασίας σταματάει ο πόλεμος μέσα μας και απελευθερώνεται μεγάλη ποσότητα ενέργειας προς όφελός μας. Το αποκλεισμένο κομμάτι έχει βρει τη θέση του και νιώθουμε ολόκληροι και θεραπευμένοι στη δύναμή μας. Επίσης επανέρχεται η θετικότητα, η διάθεση για διαπροσωπική σύνδεση και η όρεξη για ζωή.

Μπορείς να επικοινωνήσεις απευθείας με την Νούσια Πλεύρη
=

 

Newsletter εγγραφή

 

 

Νούσια Πλεύρη
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Νούσια Πλεύρη (όλα τα άρθρα)

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας