Κατοικίδιο και παιδί | Τι πρέπει να προσέξετε για ομαλή συγκατοίκηση

0
34

Advertorial

Κάθε γονιός που έχει μικρό παιδί, γνωρίζει ότι εκεί γύρω στα 4 με 7 του χρόνια, το παιδί θα ζητήσει να του πάρουν ένα κατοικίδιο. Για το παιδί, ένα κατοικίδιο μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος του που θα του διδάξει σημαντικά μαθήματα για την υπευθυνότητα, τη φιλία, τον σεβασμό και τη ζωή.

Το συνηθέστερο κατοικίδιο ζώο που επιλέγουν οι γονείς για τα παιδιά μπορεί συνήθως να είναι ένας σκύλος ή μια γάτα, ωστόσο υπάρχουν και άλλες επιλογές για τις οικογένειες που επιθυμούν να ξεκινήσουν με κάτι πιο μικρό.

Ωστόσο, η επιλογή ενός κατοικίδιου ζώου χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους γονείς. Είναι σημαντικό να κατανοήσουν τόσο οι γονείς, όσο και το παιδί, ότι το κατοικίδιο δεν είναι παιχνίδι και απαιτεί αφοσίωση και φροντίδα για να μεγαλώσει σωστά.

Young girl posing with kitten

Γι’ αυτό όταν κληθείτε να επιλέξετε το κατάλληλο κατοικίδιο για το παιδί σας θα πρέπει να προσέξετε ορισμένα πράγματα, προκειμένου να εξελιχθεί καλά αυτή η καινούργια συμβίωση, τόσο για την οικογένεια σας όσο και για το καινούργιο της μέλος.

Ακολουθούν οι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας για να επιλέξετε το καινούργιο κατοικίδιο του παιδιού σας.

Ηλικία

Η ηλικία του παιδιού σας είναι καθοριστική για την επιλογή του κατοικιδίου. Ένα κουτάβι ή ένα γατάκι έχουν πολύ πιο αυξημένες ευθύνες φροντίδας σε καθημερινή βάση, απ’ ότι ένα χρυσόψαρο, ένα χάμστερ ή ένα παπαγαλάκι. Αν λοιπόν η φροντίδα του ζώου πρόκειται να πέσει αποκλειστικά στις «πλάτες» του παιδιού σας, προσέξτε να μην το επιφορτίσετε με κάτι που δεν θα μπορεί να αναλάβει.

katoikidio2

Χαρακτήρας

Το πόσο υπεύθυνο ή αφηρημένο είναι ένα παιδί, δεν είναι μόνο θέμα ηλικίας αλλά και χαρακτήρα. Το κατοικίδιο μπορεί να μάθει το παιδί σας να αναλαμβάνει ευθύνες και υποχρεώσεις, ωστόσο αυτό πρέπει να γίνει σταδιακά, γι’ αυτό ξεκινήστε από μικρά κατοικίδια που δεν έχουν αυξημένες ανάγκες και αν δείτε ότι το παιδί ανταποκρίνεται καλά, τότε περάστε στα πιο μεγάλα.

Υγιεινή

Η καθαριότητα είναι βασικό στοιχείο για να μεγαλώσει το παιδί σας σωστά. Πρέπει να επιβεβαιώσετε λοιπόν πρώτα αν το παιδί σας έχει αλλεργίες και στη συνέχεια να προσέξετε να μένουν καθαροί οι χώροι που χρησιμοποιεί το ζωάκι σας για τις ανάγκες του.

katoikidio_3

Αξεσουάρ

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιο μικρό ή μεγάλο ζωάκι κι αν επιλέξετε, στο online pet shop Pets & Friends, θα βρείτε τις καλύτερες επώνυμες τροφές για να είναι υγιές και ευτυχισμένο, καθώς και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ για την καθημερινή του περιποίηση και το παιχνίδι, που θα κάνουν την καθημερινότητα σας μαζί του ακόμη πιο εύκολη.

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας