Το δεύτερο Chakra συνδέεται έντονα με την αίσθηση και την απόλαυση. Η ενέργειά του αφορά τη χαρά της ζωής όπως και τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους. Μέσα σε ένα υγιές Κέντρο Ιερού πλάθεται η δημιουργία, η γονιμότητα, η αντίληψη των αντιθέτων που καλείται το κάθε άτομο να εμπεριέχει αρμονικά. Περιέχει τη γνώση της φροντίδας του εαυτού, χωρίς να χάνονται τα υγιή όρια.

Σε περίπτωση δυσαρμονίας, ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τα όρια, μπορεί να παρουσιάσει δυσκολία.
Σας παραθέτω δύο κλασικές περιπτώσεις του Κέντρου Βάσης και του Κέντρου Ιερού:

Τα όρια του Κέντρου Βάσης, σε αδυναμία, χάνονται από την πρόθεση το άτομο να είναι ανεκτικό, αλλά και επειδή δεν έχει αρκετό σθένος να βάλει τα όριά του συγκεκριμένα. Το ένστικτο προειδοποιεί το άτομο πως υπάρχει κάποια παραβίαση αλλά δεν προβαίνει στη σύγκρουση, κρατώντας μία στάση που του επιτρέπει να φαίνεται δεκτικό ή ουδέτερο. Στην περίπτωση του Κέντρου Ιερού όμως, τα όρια παραβιάζονται χωρίς καν την αίσθηση πως υπάρχει η οποιαδήποτε εισβολή, καθώς τα αισθητήρια όργανα του ατόμου – σε όλα τα επίπεδα – καταλήγουν μουδιασμένα, ειδικά αν έχει δεχτεί εισβολές από την παιδική του ηλικία.

Υπερλειτουργία: Εδώ βρίσκεται το σπίτι της Σκιάς. Στην υπερλειτουργία δημιουργεί έντονες καταστάσεις σαδιστικής ψυχρότητας. Σεξουαλική χειραγώγηση και αποπλάνηση. Το άτομα με υπερλειτουργία στο Κέντρο Ιερού σχεδόν χαίρεται να χωρίζει ένα ζευγάρι, καθώς αυτό το επιβεβαιώνει και ύστερα απλά μπορεί με άνεση να προχωρήσει στην εγκατάλειψη του ατόμου που κατέκτησε. Λαγνεία και επικίνδυνα σεξουαλικά παιχνίδια μπορούν να βγουν στην επιφάνεια μέσα από την υπερλειτουργία του κέντρου. Στην άλλη όψη της υπέρμετρης λειτουργίας, το Κέντρο Ιερού θα βγάλει προσκόλληση και εμμονή σε άτομα και καταστάσεις και θα δημιουργήσει πολλούς φανταστικούς και ανεκπλήρωτους έρωτες.

Υπολειτουργία: Η Σκιά στην υπολειτουργία κινείται πολύ στην ενοχή και τη ντροπή. Σεξουαλική ψυχρότητα όπως και συναισθηματική αδιαφορία και ένα γενικό πάγωμα σε όλο το σύστημα. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό είναι η δυσκολία που θα παρουσιάσουν τα άτομα με δυσλειτουργία στο Κέντρο Ιερού στις αλλαγές, μεγάλες ή μικρές.

Το Κέντρο Ιερού αναπτύσσεται από την ηλικία των έξι μηνών έως και τα δύο έτη.

Της Shakila Ιωάννας Μπράτη –  Απόσπασμα από το Κεφάλαιο: “Ενεργειακά Κέντρα” του βιβλίου “Κρυσταλλικός Βελονισμός και Ορυκτά: Θεραπευτικό Εγχειρίδιο” , Εκδόσεις: ΔΙΟΝ.

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εναλλακτικές διακοπές
Εναλλακτικές διακοπές

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.