Η Όμορφη Ζωή και οι Εκδόσεις Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής χαρίζουν σε 3 νικητές από 1 αντίτυπο του βιβλίου Η Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικήςτου Αλέξανδρου Ι. Τηλικίδη.

Ο άνθρωπος είναι ένα κομμάτι του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζει. Παρ’ ότι διατηρεί μια ψευδαίσθηση διαφορετικότητας, στην πραγματικότητα αποτελείται κι αυτός από τα βασικά στοιχεία της ύπαρξης: Φωτιά, αέρα, νερό, γη, και ζωή.
Στο βιβλίο περιγράφεται, με απλό και σαφή τρόπο, το πώς από τα 5 βασικά στοιχεία της ύπαρξης, φωτιά, αέρα, γη, νερό και ζωή, οδηγούμαστε στη συγκρότηση του ανθρώπινου σώματος, το πώς η ενέργεια πορεύεται μέσα σε αυτό, αλλά και το πώς οι διαταραχές στην κίνησή της ενέργειας δημιουργούν την ανισορροπία – ασθένεια.

Το βιβλίο αυτό αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο γίνεται παρουσίαση των κύριων θεωριών που συγκροτούν τις βάσεις του οικοδομήματος της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Στο δεύτερο μέρος γίνεται μία αναλυτικότερη παρουσίαση της θεωρίας των Zang Fu οργάνων, τόσο όσον αφορά στη φυσιολογία αλλά και στην παθολογία αυτών.

Οι ρίζες της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και του βελονισμού χάνονται στην προϊστορική περίοδο της Κίνας, περίοδο κατά την οποία η μυθολογία, η φιλοσοφία και η εμπειρική ιατρική των αρχαίων λαών της Ανατολής ήταν στενά συνδεδεμένες. Το παλαιότερο γνωστό κείμενο που περιγράφει τις θεραπευτικές αρχές του βελονισμού είναι αυτό του Κίτρινου Αυτοκράτορα με τίτλο “Κλασσικά Κείμενα Εσωτερικής Παθολογίας” (Huang Ti Nei Jing – Yellow Emperor’s Classic of Internal Medicine). Ο Κίτρινος Αυτοκράτορας, κατ’ άλλους μυθικό κατ’ άλλους πραγματικό πρόσωπο, έζησε γύρω στο 2600 π.Χ. Το ιατρικό σύγγραμμα αυτό αποτελεί προϊόν καταγραφής ιατρικών γνώσεων και τεχνικών που υπήρχαν για αιώνες πριν την συγγραφή του.
Περιγράφονται σε αυτό όλες οι θεραπευτικές τεχνικές της εποχής συμπεριλαμβανομένου του βελονισμού, της φυτοθεραπείας και της θεραπείας με μόξα. Δίκαια θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα ιατρικά κείμενα του πλανήτη.
Ο βελονισμός ποτέ δεν σταμάτησε να χρησιμοποιείται στην Κίνα. Αναλλοίωτος από το χρόνο, αποτέλεσε πάντα μέρος της εφαρμοσμένης ιατρικής στη χώρα αυτή. Η δυνατότητα εφαρμογής του κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, η έλλειψη παρενεργειών, το ασήμαντο κόστος και η αποτελεσματικότητά του στην αντιμετώπιση του οξέως και χρόνιου πόνου ήταν η μοναδική ιατρική φροντίδα που για αιώνες απολάμβαναν οι απομακρυσμένες περιοχές της αχανούς κινέζικης υπαίθρου. […] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)


Εκδόσεις Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής
Σωκράτους 24
14561 Κηφισιά, Αττική
www.akadimia.gr
info@akadimia.gr

Λήξη διαγωνισμού: Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, 10:00 μμ

Οι νικητές έχουν ειδοποιηθεί στο mail που έδωσαν κατά την συμπλήρωση των στοιχείων τους.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας saveandwin.gr, nethall.gr, ediagonismoi.gr, diagonismos.gr, kerdiseto.gr, e-contest.grlikekaikerdise.com για την υποστήριξή τους.

Όμορφη Ζωή

Όμορφη Ζωή

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουν την ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο info@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στη γέφυρα του Γαλατά

3 Σχόλια

  1. Βιβλίο το καλύτερο δώρο.
    Πάντα με επιτυχίες καλές δουλειές με χαμόγελα πολλά
    Ευχαριστούμε πολύ

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.