Η Όμορφη Ζωή και οι εκδόσεις Καφέ Σχολείο χαρίζουν σε 3 νικητές από 1 αντίτυπο του βιβλίου “Η μη Βίαιη Επανάσταση” του Κώστα Φωτεινού

Ο Κώστας Φωτεινός σε αυτό το βιβλίο ξεδιπλώνει μπρος στα μάτια μας τις εμπειρίες μιας ζωής 35 χρόνων στην ανώτατη εκπαίδευση. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό βιβλίο όπου τα πρόσφατα ευρήματα επιστημών όπως η κβαντική φυσική, η υπερπροσωπική ψυχολογία και η μοριακή βιολογία, συνυπάρχουν σε τέλεια αρμονία με το χιούμορ, το παραμύθι, τις αναμνήσεις του Κώστα Φωτεινού από την προσωπική, την επιστημονική και την επαγγελματική του ζωή. Και πάνω απ’ όλα είναι ένα έργο που ξεχειλίζει από αγάπη για τον άνθρωπο και αισιοδοξία για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Περιγραφή
Ένα κεφάλι γεμάτο γνώσεις και μια καρδιά που ξεχειλίζει τρυφερότητα, αυτός είναι ο Κώστας Φωτεινός που διηγείται τον εαυτό του εναλλάσοντας ιστορίες από τη ζωή του, παραμύθια και πληροφορίες από τις πιο προχωρημένες επιστήμες, την κβαντική φυσική, την υπερπροσωπική ψυχολογία, τη μοριακή βιολογία. Όλα αυτά για να δοκιμάσει να μας μεταδώσει το οδυνηρό πάθος του για την παιδεία.

Αυτό ο ερωτευμένος γερο-καθηγητής λέει ότι έχουμε ανάγκη από μια μη- βίαιη επανάσταση στην εκπαίδευση, γιατί χωρίς αυτήν είμαστε χαμένοι. Το ίδιο μας το μέλλον εξαρτάται από αυτήν. Η παιδεία δεν πρέπει να χρησιμεύει για να παράγει υποτακτικά όντα που οι εξουσίες μπορούν εύκολα να ελέγξουν, αλλά ανθρώπους ανθισμένους, ελεύθερους, που αντιστέκονται, που είναι μη-βίαιοι και είναι ικανοί να σκέφτονται από μόνοι τους για τον εαυτό τους.

Το βιβλίο:

Συγγραφέας: Κώστας Φωτεινός
Τίτλος: Ο Οδυσσέας δεν ταξίδεψε ποτέ
Εκδόσεις: «Καφέ Σχολειό»
Σχήμα: 14 x 20.5
Σελίδες: 512
Τιμή πώλησης: 16€
I.S.B.N: 960-7388-10-0

Συγγραφέας

Ο Κώστας Φωτεινός γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου στις 29 Αυγούστου 1930 κι εγκατέλειψε τα εγκόσμια στις 13 Οκτωβρίου 2003. Ήταν ο άνθρωπος που, παρόλο που μας οδηγούσε με τον τρόπο της ίδιας του της ζωής, δεν ήθελε να τον αποκαλούμε Δάσκαλο ή σοφό. Γιατί ήξερε πως ήταν ένας κοινός άνθρωπος.

Το αντικείμενο της δουλειάς του, ο εαυτός του και η ζωή του, η θεωρία του και η πράξη του ήταν σε πλήρη συμφωνία. Ήταν ένας άνθρωπος-πράξη, ένας ανάμεσα – ευτυχώς – σε πολλούς ακόμα, που ήταν αυτό που έλεγε. Επεδίωκε περισσότερο την αναζήτηση του Εαυτού, την Παιδεία του Βάθους, όπως ο ίδιος την ονόμαζε, παρά τα βραβεία, τους επαίνους, τις διακρίσεις και την κοινωνική αναγνώριση.

Οι εκδόσεις

Οι εκδόσεις «Καφέ Σχολειό» ανήκουν στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Καφέ Σχολειό Κώστας Φωτεινός- Himalayan Yoga Meditation of Hellas».

 

 

Λήξη διαγωνισμού: Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, 10:00 μμ

 

Οι τυχεροί νικητές είναι:
ΞΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ mariaxirop@yahoo.gr
Χρηστίδου Βασιλική mariatsak5@gmail.com
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑ ΕΥΘΥΜΙΑ www.efaki26@yahoo.gr

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουν την ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο info@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ζώντας σαν ξωτικό

Σχολιάστε

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας