Η Όμορφη Ζωή και οι εκδόσεις Πεδίο χαρίζουν σε 3 νικητές από 1 αντίτυπο του βιβλίου “Το Βιβλίο της Χαράς”.

Οι βραβευμένοι με Νόμπελ Ειρήνης παγκόσμιοι ηγέτες, η Αυτού Αγιό­της ο Δαλάι Λάμα και ο Αρχιεπίσκοπος Νοτίου Αφρικής Ντέσμοντ Τούτου, έζησαν για πάνω από πενήντα χρόνια την εξορία, τη βία και την καταπίεση. Παρά τις αντιξοότητες όμως – ή όπως λένε οι ίδιοι, εξαιτίας αυτών – οι δυο τους είναι από τους πιο χαρούμενους ανθρώπους στον κόσμο.

«H απόλυτη πηγή ευτυχίας βρίσκεται μέσα μας».
– ΔΑΛΑΪ ΛΑΜΑ

«Ωριμάζουμε μέσα απ’ την καλοσύνη όταν η καλοσύνη μας δοκιμάζεται».
– ΝΤΕΣΜΟΝΤ ΤΟΥΤΟΥ

Λήξη διαγωνισμού: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020, 12:00

Διαβάστε εδώ τους όρους Συμμετοχής

Οι τυχεροί νικητές είναι:
@tsinas17
@magic_nebel
@abituale

στο βιβλίο αυτό δύο πνευματικοί γίγαντες, ο ηγέτης των Θιβετανών βουδιστών Δαλάι Λάμα και ο Αρχιεπίσκοπος Νοτίου Αφρικής Ντέσμοντ Τούτου, βραβευμένοι με Νόμπελ Ειρήνης (1989 και 1984 αντίστοιχα), ορθώνουν τη φωνή τους απέναντι στον σύγχρονο κυνισμό που απειλεί να απορροφήσει τα πάντα, και μας υπενθυμίζουν ότι η χαρά είναι δικαίωμα όλων μας από τη στιγμή που γεννιόμαστε.

Τον Απρίλιο του 2015, ο αρχιεπίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου ταξίδεψε στον τόπο κατοικίας του Δαλάι Λάμα, στην Νταραμσάλα της Ινδίας, για να γιορτάσουν τα ογδοηκοστά γενέθλια του δεύτερου, αλλά και για να δημιουργήσουν μαζί κάτι που ευελπιστούσαν ότι θα γινόταν το δώρο τους στους ανθρώπους. Ανατρέχοντας στον μακρύ και πολυτάραχο βίο τους, προσπάθησαν να απαντήσουν σε ένα πολύ σημαντικό ερώτημα: Πώς μπορούμε να βρούμε τη χαρά μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο πόνο και ανώφελα βάσανα;

Για μια ολόκληρη εβδομάδα, οι δυο τους αφηγούνταν προσωπικές ιστορίες, αντάλλασσαν πνευματικές πρακτικές, ενώ την ίδια στιγμή αστειεύο­νταν και πείραζαν συνεχώς ο ένας τον άλλο. Το βιβλίο αυτό μας δίνει τη σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη συνύπαρξή τους εκείνη την εκπληκτική εβδομάδα, από την πρώτη τους συνάντηση ως τον τελευταίο τους αποχαιρετισμό.

Οι διάλογοι μεταξύ τους αναφέρονται σε αυτό που ο Δαλάι Λάμα αποκαλεί «σκοπό της ζωής»: την αποφυγή του πόνου και την ανακάλυψη της χαράς. Τους βλέπουμε λοιπόν να μοιράζονται τη γνώση και τη σοφία που απέκτησαν μέσα από αγώνες και να εξερευνούν τη φύση της Αληθινής Χαράς αλλά και όσα μας εμποδίζουν να τη νιώσουμε – τον φόβο, την ένταση, τον θυμό, τη θλίψη, την αρρώστια και τον θάνατο. Μας εξηγούν πώς μπορούμε να ζήσουμε μια ζωή χαρούμενη και πώς να κάνουμε τη χαρά από ένα εφήμερο συναίσθημα σε μια μόνιμη κατάσταση, έναν ουσιαστικό τρόπο ζωής. Μαθαίνουμε τους Οκτώ Πυλώνες της Χαράς, που αποτελούν το θεμέλιο της διαρκούς ευτυχίας. Τέλος, μέσα από ιστορίες, αποστάγματα σοφίας και πορίσματα της επιστήμης, έχουμε τη δυνατότητα να εξασκηθούμε στις Πρακτικές της Χαράς.

«Αναμφίβολα, το πιο χαρμόσυνο γεγονός στη ζωή του ανθρώπου είναι η γέννηση, όμως ένα μεγάλο μέρος της το περνάμε τελικά μέσα στη θλίψη, το άγχος και τον πόνο. Ελπίζουμε ότι το βιβλίο αυτό θα γίνει ένα κάλεσμα στη χαρά και στην ευτυχία», γράφουν η Αυτού Αγιότης ο Δαλάι Λάμα και ο Επίτιμος Αρχιεπίσκοπος Νοτίου Αφρικής Ντέσμοντ Τούτου.

 

Το βιβλίο:

Συγγραφέας: Η Αυτού Αγιότης ΔΑΛΑΪ ΛΑΜΑ, Ντέσμοντ Τούτου, Douglas Abrams
Εκδόσεις: Πεδίο Εκδοτική
Έτος Έκδοσης: 2018
Σελίδες: 384
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-546-032-7 

 

Βιογραφικό συγγραφέων:

Η Αγιότης Του ο 14ος ΔΑΛΑΪ ΛΑΜΑ, Τενζίν Γκιάτσο, είναι ο πνευµατικός ηγέτης των Θιβετανών και του θιβετανικού Βουδισµού.Για πάνω από τρεις δεκαετίες συµµετέχει σε συζητήσεις µε επιστήµονες από όλο τον κόσµο, κυρίως µέσα από το Ινστιτούτο Mind & Life, του οποίου είναι συνιδρυτής. Ταξιδεύει διαρκώς προωθώντας ένα μήνυμα καλοσύνης και συµπόνιας, θρησκευτικής κατανόησης και, πάνω απ’ όλα, ειρήνης.
Ζει εξόριστος στην Νταραµσάλα της Ινδίας.

Ο Ντέσμοντ Εμφιλο Τούτου, Επίτιμος Αρχιεπίσκοπος της Νοτίου Αφρικής, υπήρξε ηγετική µορφή του αγώνα για δικαιοσύνη και φυλετική συµφιλίωση.
Το 1994 έγινε πρόεδρος της Επιτροπής Αλήθειας και Συµφιλίωσης, εφαρμόζοντας ένα νέο µοντέλο επίλυσης διαφορών για χώρες που αντιμετώπισαν εµφύλιες διαµάχες και καταπίεση. Είναι ιδρυτής των Elders, μιας διε­θνούς οµάδας ηγετών που εργάζονται από κοινού για την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώµατα. Ζει στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής.

Ο Douglas Carlton Abrams είναι συγγραφέας, συντάκτης και εκδότης που φιλοδοξεί να συνδράμει όσους έχουν όραµα να δηµιουργήσουν έναν καλύτερο, σοφότερο, υγιέστερο και πιο δίκαιο κόσμο.
Έχει συνεργαστεί µε τον Αρχιεπίσκοπο Ντέσµοντ Τούτου ως συν-συγγραφέας και επιμελητής του για πάνω από µία δεκαετία. Ζει στη Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ: e-pediobooks.gr

Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας diagonismos.gr,  kerdiseto.gr, likekaikerdise.gr, nethall.gr για την υποστήριξή τους.

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή

2 Σχόλια

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας