ΚΕΘΕΑ | Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

0
37

Μειώνουμε τις αποστάσεις: Εκδηλώσεις  για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Έχοντας κερδίσει τη μάχη με την πανδημία, τα προγράμματα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ απευθύνουν και φέτος κάλεσμα ενημέρωσης στις τοπικές κοινωνίες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου.

 

Σε μια περίοδο όπου οι έννοιες της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της απομόνωσης κυριαρχούν ως αναγκαία μέσα ενάντια στην πανδημία, η καμπάνια του ΚΕΘΕΑ για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα με σύνθημα «Στάσου πλάι μου» έρχεται να θυμίσει ότι η εξάπλωση της χρήσης και της εξάρτησης αντιμετωπίζεται με αντίστροφη προσέγγιση.

Η πρόληψη και η θεραπεία των εξαρτήσεων στηρίζονται στην επαφή, την επικοινωνία, τη σύνδεση πρόσωπο με πρόσωπο, τη σχέση, το μοίρασμα, την αποδοχή.

Αντίθετα, πρακτικές και πολιτικές διαχωρισμού, αποκλεισμού, στιγματισμού, τιμωρίας και καταστολής τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή και σπρώχνουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από βοήθεια βαθύτερα στο περιθώριο και στη χρήση.

Για αυτό φέτος την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, και κάθε μέρα, μειώνουμε τις αποστάσεις, στηρίζουμε όσους έχουν «κολλήσει», μεταδίδουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης.

Οι εκδηλώσεις που ακολουθούν σχεδιάζονται και υλοποιούνται από μέλη, εργαζόμενους, Συλλόγους Οικογένειας και εθελοντές του ΚΕΘΕΑ, με σεβασμό στα μέτρα προστασίας και τους σχετικούς περιορισμούς.

 Δείτε τις εκδηλώσεις εδώ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ – ΜΟΝΑΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΗΓΑΣΟΣ-ΙΚΑΡΟΣ

26 Ιουνίου, 12:00-14:00 και 16:00-18:00: Διαδικτυακές ενημερώσεις για τους εθελοντές του Connect your city, με θέμα «Ο ρόλος του εθελοντή στην πρόληψη των εξαρτήσεων».

ΑΡΤΑ – ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

26 Ιουνίου, 10:00-13:00: Ενημερωτικό περίπτερο από τον Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στην Πλατεία Σκουφά.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ – ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

25 & 26 Ιουνίου, 18:00-21:00: Ενημερωτικές παρεμβάσεις σε γειτονιές του Ηρακλείου: Καμίνια, Αγία Τριάδα, Ξενία, Καράβολα, Πατέλες, Αγία Αικατερίνη, Πόρος, Κατσαμπάς

26 Ιουνίου, 9:00-12:00: Διαμόρφωση και καθαρισμός του πάρκου που γειτνιάζει με τη Θεραπευτική Κοινότητα ΑΡΙΑΔΝΗ στην οδό Γ. Σεφέρη της Νέας Αλικαρνασσού.

26 Ιουνίου, 09:00: Αναρρίχηση (rapel) στο Βουλισμένο Αλώνι Ηρακλείου από τη Συμβουλευτική Μονάδα Εφήβων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

1 Ιουλίου, 18:00-21:00: Ανοιχτή πρόσκληση στη γειτονιά της Νέας Αλικαρνασσού, με ζωντανή μουσική, δρώμενα και κέρασμα παγωτού, στο παρκάκι της οδού Γ. Σεφέρη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

26 Ιουνίου:  Διοργάνωση σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης δράσης καθαρισμού μονοπατιών του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

22-26 Ιουνίου, 10:00-13:00 & 18:00-21:00: Ενημερωτικό περίπτερο από τον Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στη Ν. Ζέρβα.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

26 Ιουνίου, 9:00-13:00: Ενημερωτική δράση σε καφετέριες, καταστήματα και φαρμακεία της Καλύμνου και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί βιωματική δράση πρόληψης στο 1ο Σώμα Ναυτοπροσκόπων  Καλύμνου.

27 Ιουνίου: Ανοιχτή Ποδηλατοδρομία στο κέντρο της Πόθιας Καλύμνου με την συμμετοχή των Ναυτοπροσκόπων και εθελοντών. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στον δρόμο με διανομή έντυπου υλικού.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ

26 Ιουνίου, 17:00-20:00: Ραδιοφωνική ενημερωτική εκπομπή για τις εξαρτήσεις στην τουρκική γλώσσα, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Ορφέας», η ποία θα μεταδοθεί ταυτόχρονα από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Νομού Ροδόπης Çınar FM, City  FM, Joy FM.

ΛΕΙΒΑΔΙΑ – ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

2 Ιουλίου, 10:00-13:00: Ενημερωτικό περίπτερο και διανομή υλικού στον Πεζόδρομο Μπουφίδου

ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ

26 Ιουνίου, 12.30: Ραδιοφωνική ενημέρωση για την Παγκόσμια Ημέρα, την εξάρτηση και την απεξάρτηση από τη συχνότητα του Ρ/Σ «ΤΟ ΝΗΣΙ»

ΝΑΥΠΛΙΟ – ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ

19- 26 Ιουνίου, 11:00-14:00: Διαδοχικές ενημερωτικές παρεμβάσεις, με δυνατότητα πραγματοποιήσεις και ατομικών συμβουλευτικών συναντήσεων,  για τα ναρκωτικές και τις  «νόμιμες» εξαρτήσεις  (αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο) στο Άστρος Κυνουρίας (19/06), στο Δρέπανο -Τολό (22/06),  στον Ναύπλιο (24/06),  στο Άργος (25/06) και στο Λυγουριό-Επίδαυρος (26/06).

ΜΕΣΣΗΝΗ – ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ

26 Ιουνίου, 10:00-13:00:  ενημερωτικό περίπτερο  στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης

ΞΑΝΘΗ – ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ

28 Ιουνίου, 11:00: Ποδηλατοπορεία  στην Γενισέα Ξάνθη, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Γενίσεας και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ξάνθης

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ

27 Ιουνίου, 18:00-22:00: Μίνι Τουρνουά ποδοσφαίρου στην παραλία Βοτσαλάκια Πειραιά

ΡΟΔΟΣ – ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

26 Ιουνίου, 9:30- 17:30: Παρεμβάσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης στην πόλη της Ρόδου. Street –work της Κινητής Μονάδας με τα μέλη της Ανοικτής Δομής Υποστήριξης στις «πιάτσες» της πόλης.

ΧΑΝΙΑ – ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

26 Ιουνίου, 10:00-12:00: Ενημέρωση για θέματα εξαρτήσεων με περίπτερο έξω από το Δημαρχείο Χανίων και σε γειτονιές της πόλης των Χανίων (Νέα Χώρα, Κουμ Καπί, Πασακάκι).

26 Ιουνίου: Διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Αγυιάς ανάμεσα σε κρατούμενους και μέλη του Πολυδύναμου Κέντρου Χανίων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, καθώς και συνεργατών των Εκδόσεων Ραδάμανθυς.

29 Ιουνίου, 21:00: Δωρεάν προβολή της ελληνικής ταινίας «Η χαρτοπαίχτρα» της Finos Film στον Δημοτικό Κινηματογράφο Χανίων «ΚΗΠΟΣ». Η κράτηση θέσεων θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΚΕΠΠΕΔΗΧ- ΚΑΜ  https://www.chania-culture.gr/. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Δήμο Χανίων-ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας