Της Μαρίας Κουκουβέ

Αν δεν γνωρίζετε το ζώδιό σας στον κινέζικο ζωδιακό, μπορείτε να ενημερωθείτε στο άρθρο: Τα δώδεκα κινέζικα ζώδια | Σε ποιο ανήκουμε;

Το Νέο Σεληνιακό κινέζικo έτος 2017, ξεκινά 28 Ιανουαρίου, κι έχει ως τυχερό χρώμα είναι το κόκκινο που συμβολίζει την χαρά και την αισιοδοξία για τους Kινέζους.

Υποδέχονται πάντα το καινούργιο έτος με κόκκινα ρούχα και χρυσού χρώματος, αντικείμενα που συμβολίζουν τον πλούτο, τον οποίο προσδοκούν να έχουν κατά την διάρκεια της νέας χρονιάς.

Στις γιορτές τους πάντα έχουν χορούς και μεταμφιέζονται σε δράκους και λιοντάρια, γιατί είναι  σύμβολα προστασίας και καλής τύχης.

Η Κινέζικη  Αστρολογία έχει να κάνει με τα πέντε στοιχεία της Φύσης, τα οποία είναι:  Μέταλλο ( χρυσό, ασήμι, χάλκινο), Ξύλο, Νερό, Φωτιά και Γη .

Η Χρονιά του Πύρινου Πετεινού έρχεται μια φορά κάθε 60 χρόνια.

Ο Πετεινός έχει σαν στοιχείο του το Μέταλλο, είναι το δέκατο ζώδιο και το πιο ομιλητικό από όλα τα ζώδια. Τα άτομα που ανήκουν στον Πετεινό είναι πολύ δραστήρια, και δουλεύουν ακατάπαυστα. Τους αρέσει το καλό ντύσιμο και τονίζουν γενικά την εμφάνιση τους ιδιαιτέρα.

Τα πάνε καλά με τα Φίδια, τα Βόδια και τους Δράκους , ενώ δεν έχουν αρμονία με τους Λαγούς και τους Σκύλους.

Τυχερή πέτρα ο κυανίνης που τους βοήθα στο λόγο. Χωρίς να κουράζονται είναι καλοί ομιλητές.

Προβλέψεις ανά ζώδιο για το Έτος του Πύρινου Πετεινού

Πετεινός

Δεν είναι μια εύκολη χρονιά για εσάς, θα την χαρακτήριζα μια μέτρια χρονιά, κατά την οποία θα πρέπει να στρέψετε την προσοχή στο να βρείτε ισχυρούς φίλους. Οι φίλοι θα μπορούν να σας βοηθήσουν και θα έχουν ισχυρή επιρροή  για να υποστηρίξουν τις ιδέες σας. Υπάρχει το ενδεχόμενο να εμπλακείτε σε διαφωνίες, αλλά θα βγείτε άτρωτοι από την δυσκολία που θα έχετε να αντιμετωπίσετε. Προσοχή σε ατυχήματα.

Κρατήστε χαμηλούς τόνους κατά τη διάρκεια της χρονιάς, να υπολογίζετε τις προδιαγραφές σε γεγονότα και καταστάσεις προτού κινηθείτε και να ελέγχετε τα πάντα γύρω σας.

Σκύλος

Προσοχή στην υγεία, στις σχέσεις, και στα αισθηματικά σας.

Προσοχή επίσης στην συνεργασία με προϊστάμενους αυτήν την χρονιά.

Οι φιλίες αυτό το έτος δεν θα είναι αποδοτικές και  θα υπάρχει μικρή βοήθεια από φίλους. Θα πρέπει να προσέχετε τα χρήματα σας, και να μην δανείζετε εύκολα.  Ας δώσετε βαρύτητα στην φήμη και στην κοινωνική σας θέση, για πρόοδο στα επαγγελματικά.

Χοίρος

Αυτή η χρονιά έχει να αποφέρει καλές απολαβές από την  εργασία, και την καριέρα. Θα πρέπει να κινηθείτε με περίσκεψη για να εισπράξετε τα χρήματα που είναι ανάλογα της προσπάθειας.

Θα είναι καλό να δείξετε υπομονή για να περάσετε κάποιες δύσκολες διαπραγματεύσεις.

Ας προσέξετε ποιους εμπιστεύεστε αυτήν την χρονιά. Χρησιμοποιήστε τις δεξιότητές σας και θα βρείτε τις πιο έξυπνες λύσεις σε όλα τα θέματα που σας απασχολούν. Μην βιάζεστε να πάρετε αποφάσεις, αλλά περιμένετε, για να εξετάσετε τις επιλογές σας.

 Ποντικός

Αυτή θα είναι μια σημαντική χρονιά για εσάς, θα δεχτείτε πολλή υποστήριξη από συναδέλφους και φίλους. Αλλά θα πρέπει να να μάθετε να ζητάτε βοήθεια, για να σας δοθεί. Μπορεί η χρονιά να φέρει την προοπτική για έναν γάμο, για τους ελεύθερους.  Πολύ καλές προοπτικές σε όλους τους τομείς στην ζωή σας.

Προσοχή σε ευαισθησίες υγείας, κυρίως στην υπερκόπωση, σε μολύνσεις και τραυματισμούς.

Βόδι ( Αγελάδα )

Μια μέτρια χρονιά για εσάς, που όμως θα σας βοηθήσει να απολαμβάνετε την επιτυχία , καθώς θα ζήσετε μια εμπειρία ενός γεγονότος που θα σας προβληματίσει.

Προσοχή σε περιουσιακά ακίνητα, ή κάποιο γεγονός που θα έχει σχέση με ακίνητη περιούσια. Θα είναι μια χρονιά,κατά την οποία θα δουλέψετε σκληρά.

Θα είναι σημαντικό,  να είσαστε ευέλικτοι σε κινήσεις, και προσεκτικοί σε αποφάσεις. Θα έχετε ευκαιρίες καριέρας, με πιθανές αλλαγές στην εργασία ή στον τόπο εργασίας.

Τίγρης

Αυτή η χρονιά έχει να φέρει επιτυχία σε θέματα που σας απασχολούν μεγάλο χρονικό διάστημα.

Βοήθεια θα εμφανιστεί σε δύσκολες περιόδους, και από εκεί που δεν περιμένατε.

Οι φίλοι που θα αξίζουν να μείνουν κοντά σας, σας στηρίζουν και παράλληλα, καινούργιοι φίλοι θα εμφανιστούν στην ζωή σας. Πρέπει να προσέχετε την υγεία σας, και την οικογένεια που είναι πολύ σημαντική για εσάς. Αυτή η χρονιά θα είναι πολύ ερωτική.

Λαγός

Πολύ καλή χρονιά, καθώς θα φέρει επιτυχία και πολλές επαγγελματικές προοπτικές ανάπτυξης. Προσπαθήστε να μην δουλεύετε πολύ γιατί κινδυνεύετε με υπερκόπωση.

Το κλειδί της επιτυχίας φέτος το κρατάτε εσείς και έχετε πολλές δυνατότητες καθώς θα είναι ένα έτος -σταθμός. Θα έχετε πολλές εμπειρίες και στο τέλος θα κάνετε απολογισμό για το τι αξίζει και τι όχι, για να δώσετε συνέχεια.

Δράκος

Μια χρονιά πολύ υποστηριχτική  για εσάς,  θα αποφέρει χρήματα τα οποία θεωρούσατε χαμένα, και πιθανή  προαγωγή.

Θα μπορούσατε να κάνετε  φιλίες με ισχυρούς ανθρώπους, και να κερδίσετε την υποστήριξή τους.  Φέτος θα μπορούσατε να ανοίξετε δική σας επιχείρηση.

Φίδι

Αναγνώριση και προαγωγή θα φέρει αυτή η χρονιά για σας. Θα υπάρξει ανταμοιβή για την υπομονή σας. Mπορείτε να περιμένετε κέρδη, ή κάποια αύξηση στο εισόδημα σας.

Θα έχετε ήρεμη οικογενειακή ζωή και πολλές γνωριμίες.

Άλογο

Φέτος θα έχετε την δυνατότητα να αλλάξετε τα κακώς κείμενα, και να αντιστρέψετε την τύχη προς όφελός σας. Μπορεί να υπάρξει κάποια καθυστέρηση  σε σχέδια.

Θα πρέπει να προσέξετε τον εκνευρισμό, ας κάνετε υπομονή γιατί τελικά θα επιτύχετε στις προσδοκίες και έχουν τις σωστές βάσεις για να προχωρήσουν. Είναι μια χρονιά κατά την οποία θα δουλέψετε σκληρά γι’ αυτά που ποθείτε.

Πρόβατο

Προβλήματα στην οικογένεια και στις σχέσεις μπορεί να αντιμετωπίσετε φέτος.  Πρέπει να προσέχετε τα έξοδα σας. Αποφύγετε διενέξεις ή συγκρούσεις.

Φροντίστε τον εαυτό σας, και προσπαθήστε να στηρίξετε το συμφέρον σας, προς όφελος σας. Πολλά από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε, δεν θα είναι σοβαρά.

Εκμεταλλευτείτε τις αλλαγές που θα έρθουν και θα βγείτε κερδισμένοι.

Πίθηκος

Η χρονιά αυτή δεν θα είναι όπως η προηγούμενη, θα υπάρξει πρόοδος στις υποθέσεις σας.

Θα βρείτε χρήματα όταν τα χρειαστείτε, και τους κατάλληλους ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν. Προσοχή στην οικογενειακή ζωή για τους δεσμευμένους, και στις σχέση σας για τους ελευθέρους, λόγο μεγάλου φόρτου εργασίας.

Πολλή κοινωνική ζωή, σε σημείο κόπωσης πιθανόν.

Με διαρκή εγρήγορση, θα αντιμετωπίσετε τους ανταγωνιστές σας.

Πηγή: astrolife.gr

Λίλιαν Σίμου

Η Λίλιαν Σίμου ακολούθησε σπουδές γαλλικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris IV) και δίδαξε την γαλλική. Εδώ και είκοσι πέντε χρόνια χρόνια, ασχολείται με την εσωτερική φιλοσοφία και την αστρολογία.
Σύμβουλος αστρολογίας και συγγραφέας πολλών βιβλίων, το ενδιαφέρον της στρέφεται κυρίως προς την ψυχολογική και καρμική αστρολογία, όπως και την αστρολογία των ανθρωπίνων σχέσεων.
Ασχολείται επίσης με το φιλοσοφικό σύστημα των Ρούνων και την Χαλδαϊκή αριθμοσοφία, ένα σύστημα ανάλυσης καρμικών καταβολών μας που περιγράφει την βαθύτερη ανάγκη του ανθρώπου να ολοκληρώσει το έργο του.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Λίλιαν Σίμου

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.