Κινέζικη αστρολογία | Παρουσίαση

0
213

Της Λίλιαν Σίμου

Η Κινεζική αστρολογία έχει το δικό της σύστημα μελέτης, το οποίο βασίζεται στο κινέζικο σεληνιακό ημερολόγιο.

Το νέο έτος, λοιπόν, ξεκινά με τη πρώτη μέρα του πρώτου σεληνιακού τους μήνα.

Ο Κινεζικός ζωδιακός περιλαμβάνει δώδεκα υποδιαιρέσεις, δώδεκα ζώδια, τα οποία έχουν συμβολισμό μέσα από το ζωικό βασίλειο κι αντιστοιχεί ανά έτος, σε κάθε ένα από αυτά. Με τη σειρά είναι: Αρουραίος, Βούβαλος, Τίγρης, Λαγός, Δράκος, Φίδι, Άλογο, Πρόβατο, Πίθηκος, Πετεινός, Σκύλος και Χοίρος.

Κινέζικη αστρολογία | Παρουσίαση - Της Λίλιαν Σίμου

Ωστόσο, στη κινεζική αστρολογία, υπάρχουν και τα στοιχεία, που είναι πέντε. Έχουμε το στοιχείο της φωτιάς, της γης, του μετάλλου, του νερού και του ξύλου. Αυτά εναλλάσσονται σε ένα δεκαετή κύκλο, όπου είναι το ίδιο στοιχείο για δύο συνεχή έτη.

Οι αρχαίοι Κινέζοι αστρονόμοι αποκαλούσαν τους πέντε κύριους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος με το όνομα του συμπαντικού στοιχείου που αυτοί αντιπροσώπευαν:

Δίας — Ξύλο

Άρης — Φωτιά

Κρόνος — Γη

Αφροδίτη — Μέταλλο

Ερμής — Νερό

Τα ζώδια εναλλάσσονται ανά δωδεκαετία, ένα ανά έτος, κι έτσι κάτω από αυτό τον συνδυασμό, θα ξαναβρεθεί ένα άτομο στο ζώδιο και στο στοιχείο της γέννησής του στα 60 του χρόνια (12 Χ 5). Τότε είναι σαν να ωριμάζει, να ολοκληρώνει τον κύκλο της δράσης και να έρχεται ο κύκλος της γνώσης και γιατί όχι, της αυτογνωσίας.

Ωστόσο, στον ατομικό μας χάρτη με το κινέζικο σύστημα, έχουμε το ζώδιο του έτους, του μήνα, της ημέρας και της ώρας, για την ανάλυση της προσωπικότητας και των δεδομένων της. Κατά συνέπεια, υπάρχει μία σύνθεση τεσσάρων ζωδίων και στοιχείων , ανά περίπτωση. Στην ατομική μας πινελιά λοιπόν, δεν έχουμε μόνο το γενικό ζώδιο του έτους, αλλά και τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Αυτές εμπλουτίζονται από τα στοιχεία της εποχής που εξετάζουμε προκειμένου να κάνουμε την πρόβλεψη.

Ένα μύθος αναφέρει, πως όταν ο Βούδας κάλεσε όλα τα ζώα να πάνε να τον συναντήσουν πριν φύγει από τη ζωή, μόνο δώδεκα ανταποκρίθηκαν. Σε ανταμοιβή, ονόμασε κάθε χρόνο με το όνομα ενός από αυτά τα ζώα κι έτσι δημιουργήθηκε ο κινέζικος ζωδιακός. Οι Κινέζοι λένε, πως το ζώο στο έτος του οποίου γεννηθήκαμε, είναι «το κρυμμένο ζώο στη καρδιά μας».

Το έτος 2017 είναι για τους Κινέζους το έτος 4714! Αυτό ανάγεται στην ιστορία της Κίνας, η οποία θέτει σαν έναρξη της μέτρησης του χρόνου το έτος που ανέβηκε στην εξουσία ο Κίτρινος Αυτοκράτορας, το 2697 πΧ, στην ηγεμονία του οποίου, έχουμε τον πρώτο καταγεγραμμένο αστρολογικό Χάρτη.

 Θα συνεχίσουμε με λεπτομέρειες για τα στοιχεία της κινέζικης αστρολογίας και τα δώδεκα ζώδια.

Κινέζικη αστρολογία | Παρουσίαση

Λίλιαν Σίμου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας