Κοινωνικό Κομμωτήριο στην Αθήνα

0
92

Το Κοινωνικό Κομμωτήριο είναι μία πρωτοποριακή δομή που προσφέρει δωρεάν κούρεμα και ξύρισμα σε άστεγους συμπολίτες μας, αλλά και σε οικογένειες που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες στην καθημερινότητά τους.

 

Το Κοινωνικό Κομμωτήριο προσφέρει δωρεάν κούρεμα, ξύρισμα και χτένισμα σε άστεγους κατοίκους του δήμου και σε οικογένειες που δυσκολεύονται οικονομικά, λειτουργώντας αποκλειστικά με εθελοντές κομμωτές που θα βρίσκονται εκεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα δύο φορές την εβδομάδα, εξυπηρετώντας άντρες κάθε Δευτέρα και γυναίκες κάθε Τετάρτη.

Το Κοινωνικό Κομμωτήριο ξεχωρίζει και για έναν ακόμη λόγο: Είναι η πρώτη δομή του Κ.Υ.Α.Δ.Α. που θα λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές κομμωτές σε συνεργασία με τον Αναστάσιο Σταυρόπουλο, γνωστό ως Anber, έναν επαγγελματία κομμωτή, που έχει προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο σε ανθρώπους που χρειάζονται φροντίδα και υποστήριξη.

Προσφέρει δωρεάν κούρεμα, ξύρισμα και χτένισμα σε άστεγους κατοίκους του δήμου και σε οικογένειες που δυσκολεύονται οικονομικά.

Η ιδέα προήλθε από τον κ. Σταυρόπουλο και το  anber.gr , ο οποίος εδώ και δύο χρόνια βγαίνει κατά καιρούς στον δρόμο τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις, και μαζί με άλλους κομμωτές κουρεύουν όσους αστέγους ενδιαφέρονται.

«Έγινε το όνειρό μου πραγματικότητα, να υπάρξει ένας μόνιμος χώρος για να παρέχουμε υπηρεσίες σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη», ανέφερε στην «Κ». «Το Κοινωνικό Κομμωτήριο αποτελεί ένα συμπληρωματικό “βήμα” στη διαδικασία της κοινωνικής επανένταξης και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτή την πρωτοβουλία», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τη L’Oréal Professional Products για τη συμβολή της, όσο και τον κ. Σταυρόπουλο και τους κομμωτές που θα στηρίξουν εθελοντικά την προσπάθεια.

«Το να προσφέρεις λίγο από τον χρόνο σου σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη είναι πολύ όμορφο», τονίζει η Μαργαρίτα Δούκα, η οποία χτένισε την Ιωάννα, και αναφέρει ότι «νιώθουμε λιγάκι πιο χρήσιμοι σε αυτή την κοινωνία».

Τόσο η 50χρονη Ιωάννα όσο και ο 65χρονος Λουκάς Κιούπης, δύο από τους ανθρώπους που επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Κομμωτήριο που στεγάζεται στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, δεν είναι άστεγοι, αλλά χρόνια άνεργοι. «Δεν έχω λεφτά», λέει ο κ. Κιούπης, εξηγώντας πως δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα για κούρεμα, επομένως έχει σκοπό να κουρεύεται στον Κόμβο, όπου έρχεται έτσι κι αλλιώς δύο φορές τον μήνα για να πάρει τρόφιμα και ρούχα.

«Δεν είναι καθόλου πολυτέλεια, εμένα μου λείπουν τα 22 ευρώ για το κούρεμα και το τεστ, η αδελφή μου μού έδινε για να πηγαίνω κομμωτήριο», αναφέρει. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος», τονίζει. «Νιώθω υπέροχα», δηλώνει η Ιωάννα, που ζει στην πλατεία Αμερικής με την 8χρονη κόρη της, για την οποία αναφέρει στην «Κ» πως συχνά βρίσκει ρούχα μέσα σε κάδους σκουπιδιών. «Η ανέχεια φέρνει γκρίνια», λέει, «αλλά το να σε περιποιείται κάποιος που γνωρίζει τη δουλειά, το εισπράττεις διπλά». «Νιώθεις ασφάλεια στα χέρια που είσαι», τονίζει, «κι όταν βγαίνεις από εδώ λες “μπορώ να κατακτήσω τον κόσμο, είμαι όμορφη”».

Είστε κομμωτής και θέλετε να συνεισφέρετε; Πατήστε ΕΔΩ.

Πηγή: Καθημερινή

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας