Οι κολλητοί σας κάνουν την ζωή σας καλύτερη

0
34

Κανείς δεν είναι σαν τον/την κολλητό/ή σου και η επιστήμη συμφωνεί. Είναι ο άνθρωπος που είναι δίπλα σου σε κάθε δύσκολη και ευχάριστη στιγμή, να σε στηρίζει, να σε φροντίζει και να χαίρεται πραγματικά για εσένα.

Διαβάστε 10 επιστημονικούς λόγους που ο/η καλύτερος/η σας φίλη σας κάνει καλό (και μετά κάντε τους και μία αγκαλιά).

1. Οι κολλητοί μειώνουν το στρες

Έρευνα που έγινε το 2011 διαπίστωσε ότι περνώντας χρόνο με τον καλύτερό σας φίλο μειώνει τα επίπεδα του άγχους και σας κάνει να νιώθετε καλύτερα.

2. Σας κάνουν να νιώθετε ότι ανήκετε κάπου

Οι φιλίες δημιουργούν την αίσθηση της κοινότητας και του «ανήκειν» και όπως έχει τονίσει η συγγραφέας και σύμβουλος Karyn Hall, αυτή η σύνδεση που νιώθουμε με άλλο είναι πολύ ωφέλιμη για την υγεία μας.

3. Σας βοηθούν να διαχειριστείτε θέματα υγείας

Έρευνες έχουν δείξει ότι η υποστήριξη από το κοινωνικό περιβάλλον έχει θετικά αποτελέσματα όταν κάποιος μάχεται κατά μίας ασθένειας, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης ασθενειών όπως είναι η άνοια και ελέγχει τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

4. Οι φίλοι σας βοηθούν να ζήσετε περισσότερο

Έρευνα που έγινε το 2009 διαπίστωσε ότι η δυνατή και κοινωνική υποστήριξη βοηθά στην μακροζωία. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι φίλοι έχουν θετική επιρροή στις καθημερινές σας συνήθειες.

5. Σας βοηθούν να αποδεχτείτε τον εαυτό σας

Κανείς δεν σας γνωρίζει καλύτερα από τον κολλητό σας, τα θετικά σας και τα μειονεκτήματά σας. Αντί, όμως, να σας τα τονίζει συνέχεια προσπαθεί συνεχώς να αναπτερώσει το ηθικό σας και σας ενθαρρύνει να αγαπήσετε τον εαυτό σας.

6. Οι ειλικρινείς συζητήσεις μαζί τους βοηθούν να έχετε μία καλύτερη ζωή

Έρευνες δείχνουν ότι οι εκμυστηρεύσεις στους κολλητούς σας βελτιώνουν την υγεία. Αυτό απαιτεί από μέρους σας να είστε λίγο ευάλωτοι όταν μιλάτε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε.

7. Κάνουν τις δύσκολες προκλήσεις να μοιάζουν λιγότερο τρομακτικές

Περνάτε δύσκολα; Πάρτε τηλέφωνο τους κολλητούς σας. Έρευνα που έγινε το 2008 διαπίστωσε ότι το να έχει κανείς έναν φίλο στο πλευρό του κάνει τις δυσκολίες να μοιάζουν πιο εύκολες.

8. Οι κολλητοί σας θα σας πουν πότε κάνετε λάθος

Κανείς δεν είναι τέλειος. Ούτε κι εσείς. Ευτυχώς έχετε τον/την κολλητό/ή σας για να σας υπενθυμίζουν πότε «ξεφεύγετε» και να σας βάζει στον ίσιο δρόμο. Και αυτό πρέπει να κάνει ένας πραγματικός φίλος.

9. Βελτιώνουν τη στάση που έχετε απέναντι στην δουλειά σας

Έρευνες δείχνουν ότι οι φιλίες στο γραφείο αυξάνουν την ικανοποίηση στην δουλειά και βοηθούν να παραμείνετε συνδεδεμένοι με την εργασία σας.

10. Σας κάνουν περισσότερο χαρούμενους

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι κολλητοί σας, σας κάνουν να γελάτε με την ψυχή σας. Δεν είναι μόνο ότι σας κάνουν να χαμογελάτε, αλλά ένας νέος φίλος βοηθά να απελευθερωθεί η ουσία οξυτοκίνη στον εγκέφαλο, η οποία ευθύνεται για την καλή διάθεση.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας