Ο διαλογισμός αυτός δουλεύει σε ένα στοιχείο του νου που δίνει την ικανότητα να βελτιώνουμε και να αξιοποιούμε ό,τι εισέρχεται στο πεδίο μας, με αποτέλεσμα να αντλούμε έμπνευση από την ευδαιμονία που θα φέρει η υλοποίηση των σχεδίων μας.

Η χαρά της ευφυούς και αποτελεσματικής δράσης βρίσκεται παντού γύρω σας.

Όταν το στοιχείο αυτό είναι υπερβολικά έντονο, τότε ίσως να «σπεύδετε» χωρίς να ελέγχετε τυχόν μειονεκτήματα. Θεωρείτε ότι αν κάτι μπει στο πεδίο σας, θα πρέπει να ενεργήσετε. Δυσκολεύεστε να μην ασχοληθείτε με τα πράγματα, ακόμα και αν δεν είναι στο αντικείμενό σας. Το «έχω αξία αν εργάζομαι» είναι ένα συχνό μοτίβο.

Αν το στοιχείο αυτό είναι υπερβολικά αδύναμο, έχετε πολλές ιδέες αλλά σας λείπει το κομμάτι της πρακτικής υλοποίησης, ή ίσως νιώθετε ανασφαλείς για το αν θα μπορέσουν να ευοδωθούν. Η ανασφάλεια είναι «Θα επιτύχω;»

Όταν το στοιχείο αυτό βρίσκεται σε ισορροπία, βάζετε τα πράγματα στη σειρά, που θα καταλήξει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Οργανώνετε ό,τι υπάρχει στη διάθεσή σας –στη δική σας και των άλλων- προκειμένου να ολοκληρώσετε ένα πρότζεκτ, έναν στόχο, μία δημιουργία. Μπορείτε να είστε πολύ σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Εύκολα διακρίνετε τι είναι εντός του αντικειμένου σας και τι όχι.

Στάση: Κάθισε σε στάση διαλογισμού, με την σπονδυλική στήλη ευθεία. Τα χέρια βρίσκονται στο πλάι, οι αγκώνες λυγισμένοι στις 90ο μοίρες και οι παλάμες στο επίπεδο του αφαλού, αντικρίζουν η μία την άλλη.

Μάτια: Τα μάτια είναι 1/10 ανοιχτά ή κοιτάζουν προς τη μύτη.

 Κουνταλίνι Γιόγκα | Η χαρά της τελεσφόρου δράσης

 Κουνταλίνι Γιόγκα | Η χαρά της τελεσφόρου δράσης

Μάντρα και Κίνηση: Ψάλλεις το παρακάτω μάντρα:

Har har har har gobinday
Har har har har mukanday
Har har har har udaaray
Har har har har apaaray
Har har har har hareeang
Har har har har kareeang
Har har har har nimaamay
Har har har har akaamay

Μετάφραση

God God God God Υποστηρικτής
God God God God Απελευθερωτής
God God God God Εμψυχωτής
God God God God Υλοποιητής
God God God God Καταστροφέας των Πάντων
God God God God Δημιουργός των Πάντων
God God God God Πέρα από Κατηγοριοποίηση
God God God God Πέρα από Επιθυμία

Με κάθε εκφορά του ήχου Har, τα χέρια σου πλησιάζουν το ένα προς το άλλο και στη συνέχεια απομακρύνονται. Το πλάτος της κίνησης είναι περίπου 15 εκατοστά. Κινήσου με ταχύτητα, αποφασιστικότητα και ακρίβεια. Στους υπόλοιπους ήχους, όπως το Gobinday, τα χέρια παραμένουν ακίνητα.

Χρόνος: Συνέχισε για 31 λεπτά.

Στο τέλος: Εισπνέεις βαθιά, σφίγγεις τους πήχεις, τις παλάμες και τα δάχτυλα. Η συγκέντρωση στα φρύδια. Εκπνέεις δυναμικά από το στόμα. Επαναλαμβάνεις τρεις φορές ακόμα και χαλαρώνεις.

Μετάφραση & επιμέλεια: Jasmukand K.

Πηγή: kundaliniyoganet.gr

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στη γέφυρα του Γαλατά

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.