Λίμνη Baikal | H βαθύτερη και καθαρότερη λίμνη στη Γη

0
798

H Baikal είναι εντυπωσιακή. Είναι η βαθύτερη και καθαρότερη λίμνη στη Γη. Όταν προγραμματίσαμε ένα ταξίδι εκεί, δεν υποψιαστήκαμε ότι είναι τόσο υπέροχο, μαγευτικό και νεραϊδένιο μέρος. Η ομορφιά της μας κατέκλυσε τόσο πολύ, που σχεδόν δεν κοιμηθήκαμε τις 3 μέρες που μείναμε εκεί.

 

ηλίμνη Baikal έχει μήκος περίπου 600 χιλιόμετρα. Το πάχος της φτάνει τα 1,5-2 μέτρα. Αυτός ο πάγος μπορεί να αντέξει ένα όχημα περίπου 15 τόνων, αλλά μερικές φορές είδαμε αυτοκίνητα που είχαν πέσει μέσα. Ο πάγος έχει διαφορετικά σχέδια σε διάφορα μέρη της λίμνης. Αυτό συμβαίνει επειδή το νερό παγώνει σε στρώσεις. Ειδικά, έχει πολύ ενδιαφέρον όταν βρίσκουμε ένα ψάρι ή ένα κλαδί στον πάγο. Ο πάγος στο Baikal είναι ο πιο διαφανής στον κόσμο! Και αυτό είναι αλήθεια. Μπορείτε να δείτε τα πάντα μέχρι τον πάτο: ψάρια, πράσινες πέτρες, φυτά και τον γαλαζοπράσινο κόλπο. Το νερό στη λίμνη είναι τόσο καθαρό, που μπορείτε να δείτε διάφορα αντικείμενα σε βάθος 40 μέτρων!

Η Baikal είναι επίσης η βαθύτερη λίμνη. Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή γλυκού νερού στη Γη και το βάθος της είναι 1642 μέτρα. Εκτός από τη Baikal, υπάρχουν μόνο δύο λίμνες βαθύτερες από τα 1000 μέτρα: η λίμνη Tanganyika (1470 μ.) και η Κασπία Θάλασσα (1025 μ.).

Σε μερικά μέρη ο πάγος είναι ολισθηρός, όπως ένας καθρέφτης. Μπορείτε να τραβήξετε ιδανικές αντανακλάσεις. Πολλοί ταξιδιώτες κινούνται γύρω με πατίνια, ποδήλατα ή έλκηθρο. Μερικοί από αυτούς περπατούν για αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα και κοιμούνται σε σκηνές στον πάγο. Θαυμάσιο μέρος και πολύ ατμοσφαιρικό.

Ο πάγος σπάει όλη την ώρα. Όταν ο παγετός είναι πολύ βαρύς, ρωγμές διαιρούν τον πάγο σε διαφορετικές περιοχές. Το μήκος αυτών των ρωγμών είναι 10-30 χλμ, και το πλάτος είναι 2-3 μ. Οι ρωγμές συμβαίνουν κάθε χρόνο, περίπου στις ίδιες περιοχές της λίμνης. Ακολουθούνται από ένα ηχηρό θόρυβο, που θυμίζει βροντή ή πυροβόλο όπλο. Χάρη στις ρωγμές, τα ψάρια στη λίμνη δεν πεθαίνουν από την έλλειψη οξυγόνου. Γενικά, ο πάγος της Baikal εγείρει πολλά αινίγματα και η πλειονότητα των σχηματισμών προκαλεί το ενδιαφέρον των επιστημόνων.

Ο πάγος στη Baikal είναι εκεί μέχρι τον Μάιο. Αλλά τον Απρίλιο κανείς δεν οδηγεί σε αυτό. Οι φυσαλίδες στον πάγο αναπτύσσονται από το μεθάνιο του αερίου που παράγεται από τα άλγη. Ο μόνος ποταμός στον κόσμο που ρέει από τη λίμνη είναι η Angara. Όλα τα άλλα ποτάμια ρέουν σε άλλες λίμνες.

Υπάρχει ένας μύθος, ότι ο Πατέρας της Βαϊκάλ είχε 336 ποτάμια – 335 γιους – και μια κόρη – την Αγκάρα. Όλοι οι γιοι έπεφταν στη Βαϊκάλ για να αποκαταστήσουν το νερό, αλλά η κόρη ερωτεύτηκε τον Γενεσιέ (ένα ακόμα ποτάμι στη Ρωσία) και άρχισε να παίρνει τα πάντα από το νερό του πατέρα μέχρι τον εραστή της. Σε απάντηση, ο πατέρας Baikal έριξε ένα τεράστιο βράχο στην κόρη του και την καταράστηκε. Ο βράχος αυτός ονομάζεται Shaman-Stone, και βρίσκεται στην εκβολή της Angara και θεωρείται ως η αρχή της λίμνης. Η Baikal είναι το πιο όμορφο μέρος στον κόσμο!

Model: Elizaveta Ovcharenko

Photo by Кристина Макеева on Bored Panda Photo by Кристина Макеева on Bored Panda Photo by Кристина Макеева on Bored Panda Photo by Кристина Макеева on Bored Panda Photo by Кристина Макеева on Bored Panda Photo by Кристина Макеева on Bored Panda Photo by Кристина Макеева on Bored Panda Photo by Кристина Макеева on Bored Panda Photo by Кристина Макеева on Bored Panda Photo by Кристина Макеева on Bored Panda Photo by Кристина Макеева on Bored Panda Photo by Кристина Макеева on Bored Panda Photo by Кристина Макеева on Bored Panda Photo by Кристина Макеева on Bored Panda Photo by Кристина Макеева on Bored Panda Photo by Кристина Макеева on Bored Panda Photo by Кристина Макеева on Bored Panda Photo by Кристина Макеева on Bored Panda Photo by Кристина Макеева on Bored Panda Photo by Кристина Макеева on Bored Panda Photo by Кристина Макеева on Bored Panda Photo by Кристина Макеева on Bored Panda Photo by Кристина Макеева on Bored Panda Photo by Кристина Макеева on Bored Panda

Photo by Кристина Макеева on Bored Panda Photo by Кристина Макеева on Bored Panda Photo by Кристина Макеева on Bored Panda Photo by Кристина Макеева on Bored Panda

Photo by Кристина Макеева on Bored Panda

Πηγές:
boredpanda.com
boredpanda.com
boredpanda.com
boredpanda.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας