Μαρία Αναστασιάδου | Τι είναι το Theta Healing

1
14548

Η Μαρία Αναστασιάδου, θεραπεύτρια και δασκάλα των μεθόδων Theta Healing και Ρέικι, μας εξηγεί τι είναι το Theta Healing και με ποιους τρόπους μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας.

Ε.Τ.: Τι σημαίνει Τheta Healing;

Μ.Α.: Ο όρος Theta Healing προέρχεται από τα εγκεφαλικά κύματα θήτα. Κατά τη  νευροεπιστήμη, ο εγκέφαλος δονείται σε  5 διαφορετικές συχνότητες εγκεφαλικών κυμάτων. Τα κύματα Δ, Θ, Α, Β και Γ. Κάθε συχνότητα μετράται σε κύκλους ανά δευτερόλεπτο (Hz) και έχει τα δικά της χαρακτηριστικά.

  • Τα κύματα Δ 0 – 4 hz είναι όταν είμαστε σε βαθύ ύπνο.
  • Τα κύματα Θ 4 – 7 hz είναι η κατάσταση του βαθύ διαλογισμού και του ελαφρύ ύπνου. Είναι η ονειρική κατάσταση του νου (REM sleep).
  • Τα κύματα Α 7 – 14 hz είναι η διαλογιστική κατάσταση του νου.
  • Τα κύματα Β 14 – 21 hz είναι όταν είμαστε δραστήριοι και σε εγρήγορση.
  • Τα κύματα Γ 40 hz και πάνω, είναι όταν μαθαίνουμε και επεξεργαζόμαστε πληροφορίες.

Όταν ο εγκέφαλος μας λειτουργεί σε κύματα θήτα, μας επιτρέπει να συνδεθούμε με τον υποσυνείδητο νου. Το υποσυνείδητο μοιάζει με τεράστια δεξαμενή, όπου αποθηκεύονται όλες οι αναμνήσεις, οι εμπειρίες, τα συναισθήματα, τα προγράμματα και οι πεποιθήσεις μας.

Ε.Τ.: Ποιος είναι ο στόχος του theta healing;

Μ.Α.: Μια αίσθηση βαθιάς πνευματικής σύνδεσης και ένωσης με το Σύμπαν – Δημιουργό, μπορεί να βιωθεί σε κατάσταση θήτα. Στόχος είναι  να εισχωρήσουμε στον υποσυνείδητο νου (που είναι το 88% της λειτουργίας μας),  να αλλάξουμε αρνητικές πεποιθήσεις, να απαλλαγούμε από επαναλαμβανόμενα περιοριστικά πρότυπα, σκέψεις και τοξικά συναισθήματα.

Επίσης, με την τεχνική του Theta Healing, καθώς συνδεόμαστε με τον Δημιουργό και την ανιδιοτελή αγάπη, μπορούμε να ενσταλάξουμε συναισθήματα, που το άτομο για κάποιο λόγο δεν βίωσε ποτέ, όπως χαρά ή αγάπη. Μπορούμε να καθαρίσουμε την αρνητική ενέργεια από το αυρικό πεδίο του ατόμου, καθώς και να το απελευθερώσουμε από όρκους ή συμφωνίες, αυτής ή άλλης ενσάρκωσης που δεν το εξυπηρετούν πια.

Ε.Τ.: Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας;

Μ.Α.: Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο θεραπευτής μέσω συγκεκριμένου διαλογισμού, μπαίνει στην κατάσταση θήτα (εγκεφαλικά κύματα θήτα) και γίνεται ένα με την αγάπη του Δημιουργού. Καθώς αγγίζει απαλά τα χέρια του θεραπευόμενου, τον βοηθάει να χαλαρώσει και να μπει, και αυτός στα  κύματα θήτα. Με την σύμφωνη γνώμη του πελάτη, μπαίνει στο υποσυνείδητο και βρίσκει εκείνα τα προγράμματα που είναι τροχοπέδη στη ζωή του και τα αλλάζει. Η επιβεβαίωση ότι αυτό που βλέπει διαισθητικά ο θεραπευτής είναι σωστό, γίνεται με  μυϊκό έλεγχο.

Ε.Τ.: Πώς ήρθες σε επαφή με αυτό και πώς σε άλλαξε;

Μ.Α.: Ήρθα σε επαφή πρώτη φορά με το Theta Healing το 2012. Μια φίλη μου μίλησε για την τεχνική και αποφάσισα να κλείσω  ραντεβού με έναν πιστοποιημένο θεραπευτή και να γνωρίσω τη μέθοδο από κοντά.

Ήταν μια πραγματικά συγκλονιστική εμπειρία που άλλαξε όλη μου τη ζωή άμεσα. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία, κατάλαβα πως  όλες οι δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπιζα στη ζωή μου ήταν προϊόν των σκέψεων και των συναισθημάτων μου και όχι αποτέλεσμα κάποιας κακιάς μοίρας! Κατάλαβα τη δύναμη που έχει ο νους  και ότι ανάλογα με το σύστημα των πεποιθήσεων μου είχα δημιουργήσει τη ζωή μου. Πραγματικά είχα ενθουσιαστεί τόσο με το πόσο γρήγορα και ανώδυνα αναδημιούργησα τη πραγματικότητα μου, που αποφάσισα να διδαχτώ την τεχνική ώστε να μπορέσω να βελτιώσω ακόμη περισσότερο τη ζωή τη δική μου και των αγαπημένων μου.

Ε.Τ.: Με ποια άλλα συστήματα έχεις ασχοληθεί και συνδυάζεις στη δουλειά σου;

Μ.Α.: Πριν  έρθω σε επαφή με τη τεχνική του Thetahealing, είχα παρακολουθήσει μαθήματα Συνθετικής Συμβουλευτικής και μαθήματα της Σχολής Αειζωίας της Διονυσίας Κλαρινετατζή. Παράλληλα είχα πιστοποιηθεί ως δασκάλα Ρέικι.

Το Thetahealing είναι  μια πανάρχαια μέθοδος και  εμπεριέχει γνώση και σοφία αιώνων. Από μόνη της αποτελεί ένα πανίσχυρο θεραπευτικό εργαλείο για το σώμα, το νου και το πνεύμα, καθώς συνδυάζει την επιστήμη με την πνευματικότητα.

Ε.Τ.: Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει κατακτήσει ένας θεραπευτής για να μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του;

Μ.Α.: Για να είναι κάποιος καλός θεραπευτής, είναι σημαντικό να δουλεύει συνεχώς με τον εαυτό του και να αφαιρεί αρνητικά προγράμματα και συναισθήματα. Να έχει βαθιά πίστη στο Δημιουργό ή στην ενέργεια που διέπει τα πάντα. Πρέπει να αγαπάει τους ανθρώπους, να έχει συμπόνια, και καλοσύνη. Αρετές όπως η ευγνωμοσύνη, η πίστη και η ανεκτικότητα πρέπει να είναι παρούσες. Να είναι ταπεινός και να θυμάται πάντα  πως τη θεραπεία τη κάνει ο Δημιουργός. Ο ίδιος είναι απλά παρατηρητής.

Ε.Τ.: Τι μαθαίνει κανείς κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης; Πόσα επίπεδα εκπαίδευσης μπορεί να βρει;

Μ.Α.: Για να μάθει κάποιος τη τεχνική του Thetahealing πρέπει να ξεκινήσει από το Βασικό Επίπεδο που είναι το κλειδί για να ενθυμηθεί  την εσωτερική του γνώση. Μέσω της εστιασμένης σκέψης και της παρατήρησης, μαθαίνει πώς να αναδημιουργεί τη ζωή του και να γίνεται κυρίαρχος της σκέψης και των συναισθημάτων του. Έπειτα, στο Προχωρημένο επίπεδο, μπαίνει ακόμη πιο βαθιά στην τεχνική του θήτα.

Το Βασικό Επίπεδο και το Προχωρημένο επίπεδο είναι η βάση για όλη την υπόλοιπη εκπαίδευση του Thetahealing. Στο σύνολο είναι 28 μαθήματα.

Ε.Τ.: Πες μας δυο λόγια για το πώς μπορεί το theta healing να επιταχύνει την ανάρρωση από κάποια ασθένεια ή να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επίτευξη της υγείας.

Μ.Α.: Όλοι γνωρίζουμε ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας υλοποιούν την πραγματικότητα που ζούμε. Είναι πολύ εύκολο να νοσήσουμε εξ αιτίας αρνητικών συναισθημάτων, που μπορεί να μην έχουμε συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν.

Τα συναισθήματα που δεν εκφράζονται, δημιουργούν  μια συναισθηματική βόμβα, που κάποια στιγμή εκρήγνυται και τότε είναι που αρρωσταίνουμε. Από το πιο  απλό κρυολόγημα μέχρι την χρόνια ασθένεια, η αρρώστια είναι εκεί για να μας χτυπήσει το κώδωνα του κινδύνου και να μας κάνει συνειδητούς με τον εαυτό μας, κάθε λεπτό.

Έτσι λοιπόν:

  • H θλίψη και η απόγνωση δημιουργούν πρόβλημα στο αναπνευστικό σύστημα.
  • Η ενοχή και η ντροπή δημιουργούν πρόβλημα στο αναπαραγωγικό και απεκκριτικό σύστημα.
  • Ο φόβος και η χαμηλή αυτοαξία έλκουν τους ιούς.
  • Η ενοχή πολλαπλασιάζει τα βακτήρια στο σώμα μας.

Αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο “έλκουμε ασθένειες” βάσει των συναισθημάτων μας.

Αντίστοιχα, επειδή δεν εισπράττουμε από το περιβάλλον μας κάποια συναισθήματα που θα θέλαμε, μπορεί να δημιουργήσουμε την αρρώστια, ώστε να εισπράξουμε αγάπη, φροντίδα και προσοχή. Άλλες πάλι φορές, η αρρώστια έρχεται ως λύτρωση για να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να ξεκουραστεί.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις διδάσκουμε στο άτομο πώς είναι να ζει χωρίς να αρρωσταίνει και παράλληλα να μπορεί να λαμβάνει αγάπη και ξεκούραση.

Ε.Τ.: Τι ΔΕΝ είναι το Theta Healing;

Μ.Α.: Το Theta Healing δεν είναι θρησκεία. Απευθύνετε σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως δόγματος και ιδεολογίας. Το Τheta Healing δεν αντικαθιστά την ιατρική. Αντιθέτως λειτουργεί συνδυαστικά με αυτήν για καλύτερα αποτελέσματα.

Ε.Τ.: Πώς μπορεί κανείς να κάνει θεραπεία μαζί σου;

Μ.Α.: Για  να επικοινωνήσει κάποιος μαζί μου, μπορεί να καλέσει στο 6932 600615 ή να στείλει μήνυμα στο [email protected]. Η συνεδρία διαρκεί μία ώρα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Μαρία Αναστασιάδου μπορείτε να βρείτε στο Ευρετήριό μας και στη σελίδα της Theta Healing Light.

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας