Οι Master και οι Guru και οι λύσεις που έρχονται από το Κατμαντού!

0
1263

Της Βίκυς Τσώκου

Στην ‘σκηνή’ της αιωνιότητας, είμαστε πνευματικά όντα που περνάμε μια σύντομη περίοδο της ζωή μας έχοντας ανθρώπινες εμπειρίες. Είμαστε ήδη πνευματικά όντα, πάντα ήμασταν και πάντα θα είμαστε. Γιατί θα πρέπει να χαραμίσουμε μια ανθρώπινη μέρα για να προσπαθήσουμε να είμαστε, αυτό που ήδη είμαστε;  Και γιατί πρέπει να ενδίδουμε στα λόγια κάποιων Master και Guru που προσπαθούν να μας διδάξουν να γίνουμε κάτι που ήδη είμαστε, να υπερβούμε την ανθρώπινή μας υπόσταση, να βγούμε από την ύλη και τον αισθητό κόσμο, χρεώνοντας μας όμως για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε γήινα χρήματα;

Καταφέρνουμε να παγιδευόμαστε σε έναν φαύλο κύκλο όπου πιστεύουμε πως χρειαζόμαστε να πάθουμε αμνησία ή ακόμη και αναισθησία για το γεγονός ότι είμαστε ΚΑΙ άνθρωποι και ότι έχουμε ΚΑΙ γήινες ανησυχίες, ότι ζούμε στον πλανήτη γη, ότι εδώ δημιουργούμε σήμερα και εδώ θα μείνουμε για κάποιο χρονικό διάστημα. Γεμάτοι λοιπόν πνευματικές λύσεις για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την αγχώδη ανθρώπινή μας καθημερινότητα, δεν καταφέρνουμε να βρούμε στρατηγικές, τεχνικές και μεθόδους για να αποφύγουμε σε πρώτη φάση κάποια γήινα συναισθήματα ή γήινες καταστάσεις  που θα δημιουργήσουν τα ανθρώπινά μας προβλήματα.

Η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις. Ως γήινα όντα έχουμε θέματα οικονομικά, θέματα με τις σχέσεις, προσωπικά θέματα, επαγγελματικά θέματα κτλ.

Έχεις πρόβλημα να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου; Αυτό δεν είναι πνευματικό πρόβλημα, είναι οικονομικό. Σταμάτα να ψάχνεις κάπου έξω από σένα για τη λύση και αντιμετώπισέ το.

Έχεις προβλήματα με τις σχέσεις; Αυτό δεν είναι πνευματικό πρόβλημα. Βγάλε το κεφάλι σου από τα σύννεφα και κοίτα τις παραμέτρους της σχέσης σου. Αντιμετώπισε κάποια θέματα που έχεις στην επικοινωνία ή κάποια άλλα προσωπικά σου θέματα και μη ψάχνεις να βρεις  τη λύση σε μια πηγή η οποία δεν ευθύνεται για τα θέματά σου.

Είσαι ήδη μια πνευματική οντότητα. Έχεις δημιουργηθεί έτσι και έχεις προμηθευτεί με κάθε εργαλείο που χρειάζεσαι για να θεραπεύσεις οποιαδήποτε κατάσταση και να ζήσεις καλά σε αυτόν τον πλανήτη. Χρειάζεται απλά να βρεις πώς περιορίζεις την πραγματική σου δόνηση, την πραγματική σου δύναμη, η οποία ως  σταθερή συνοδοιπόρος σε βοηθάει να δημιουργήσεις  τη ζωή που θέλεις.

Έχεις μια απίστευτη γενετική προίκα. Είσαι σε θέση να κάνεις τα δικά σου θαύματα. Δε χρειάζεσαι καμία μαγική ‘λύση’, ‘λύτρωση’ ή ‘μύηση. Έχεις έρθει με τις λύσεις και με όσες μυήσεις χρειάζεσαι. Απλά πρέπει να τις ανακαλύψεις και να τις εξελίξεις.

Δε χρειάζεσαι καμία θεραπεία για ένα πρόβλημα το  οποίο δεν έχεις, δηλαδή, πνευματικό πρόβλημα. Δεν έχεις κανένα πνευματικό ή συμπαντικό πρόβλημα. Αυτό που έχεις είναι ένα ανθρώπινο πρόβλημα που μπορεί να διορθωθεί με ανθρώπινο τρόπο. Οι πνευματικές τεχνικές μπορούν να προσφέρουν μια μεγάλη ανακούφιση από το άγχος της ανθρώπινης μας φύση, αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν στην αιτία των προβλημάτων μας. Αν θέλεις να ζεις διαφορετικά, χρειάζεται να κάνεις κάτι διαφορετικό. Ενσωμάτωσε μια υγιή ισορροπία ανάμεσα στη πνευματική και την ανθρώπινή σου υπόσταση.

ΖΗΣΕ  την πνευματικότητά σου, ΔΡΑΣΕ  πάνω στην ανθρώπινή σου υπόσταση και ΓΙΝΕ ότι οραματίζεσαι.

Πώς θα ήταν η ζωή σου αν δε χρειαζόταν να σου επικυρώσει κανείς την  πνευματική σου δύναμη και υπόσταση  και απλά κοιτούσες τον εαυτό σου στον καθρέφτη λέγοντας : «θα δώσω νέα πνοή  στη ζωή μου, έχω ήδη όλα όσα χρειάζομαι, κρατώ  τη θεραπεία της ζωής μου στα δικά μου χέρια,  θα ανακαλύψω τα εργαλεία που μου έδωσε ο Δημιουργός μου, θα βουτήξω στα άδυτα της ψυχής μου, θα δράσω και θα ζήσω παρέα με την πνευματικότητά μου, γιατί ήδη ζω μέσα από αυτή, χωρίς να γυρνάω την πλάτη στην ανθρώπινή μου υπόσταση!»

Αγκάλιασε τις ανθρώπινες σου εμπειρίες, ρούφηξε όλα όσα μπορούν να σου διδάξουν και δες τους καρπούς που σου προσφέρουν.

Θέλεις κάτι να πετύχεις, θέλεις κάτι να αλλάξεις, υποφέρεις; Μην κοιτάς στον ουρανό. Βάλε τα πόδια σου στο έδαφος και δημιούργησε αυτό που θέλεις.

Σου έχει δοθεί ήδη η σωστή δύναμη από την ώρα που ήρθες σε αυτόν τον πλανήτη. Φτάνει να το πιστέψεις και να το ανακαλύψεις!

Οι Master και οι Guru και οι λύσεις που έρχονται από το Κατμαντού!

Βίκυ Τσώκου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας