Του Παναγή Μεταξάτου

Silva  Ε.S.P SYSTEM (Διαίσθηση)

Silva Method Greece

Δεν είναι διόλου τυχαίο, ότι τώρα διαβάζεις αυτό το κείμενο. Μπορεί να συνέβη συνειδητά, αλλά μπορεί και όχι. Σίγουρα, όμως, σημαίνει πως είσαι έτοιμος να κάνεις κάποιες αλλαγές στη ζωή σου – που μπορεί ν’ αφορούν την υγεία σου, τις σχέσεις σου, τα οικονομικά σου, τη δημιουργικότητά σου, ή ό,τι άλλο νομίζεις πως πρέπει ν’ αλλάξει, να βελτιωθεί…

Διαισθάνεσαι ότι χρειάζεσαι έναν τρόπο, μια Μέθοδο – και αυτό ακριβώς κάνει με επιτυχία η Μέθοδος Silva (Σίλβα), τα τελευταία 45 χρόνια, σε εκατομμύρια ανθρώπους, σε 131 χώρες, σε 60 πανεπιστήμια, σε 40 διαφορετικές γλώσσες, με πάνω από 100 βιβλία και χιλιάδες επιστημονικά άρθρα.

Πώς, λοιπόν, θα μπορούσε να βοηθήσει και σένα να ανακαλύψεις το δυναμικό σου και να κάνεις τις αλλαγές που θέλεις, Ευκολότερα, Γρηγορότερα και Καλύτερα;

Τι είναι η Μέθοδος Silva;

Η Μέθοδος Silva είναι μια επιστημονικώς τεκμηριωμένη μέθοδος που σε βοηθά να αναπτύξεις τις δημιουργικές δυνάμεις του νου σου, μέσω του οραματισμού, της φαντασίας, της θετικής σκέψης και του διαλογισμού.

Με καθοδηγούμενες ασκήσεις διαλογισμού φτάνεις σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης, που ονομάζουμε «επίπεδο άλφα». Σε αυτό το επίπεδο μπορείς να προγραμματίσεις τον εγκέφαλό σου να διορθώσει σκέψεις και συμπεριφορές που δεν σε βοηθούν –ή ακόμα και σε δυσκολεύουν– να επιτύχεις αυτό που θέλεις στη ζωή σου, όποιον τομέα και αν αφορά: την υγεία σου, την οικογένεια σου, την εργασία σου ή τις σχέσεις σου.

Οι παρακάτω πληροφορίες είναι ιδιαιτέρως σημαντικές για να καταλάβεις με ποιον τρόπο μπορείς να βοηθηθείς τόσο πολύ από ένα διήμερο σεμινάριο.

Ας δούμε, λοιπόν, πρώτα τι έχεις. Έχεις στη διάθεσή σου έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο, που θα σε βοηθήσει να πετύχεις όλους τους στόχους σου: τον εγκέφαλό σου. Μέχρι στιγμής στη ζωή σου δεν έχεις μάθει πώς να αξιοποιείς τις απεριόριστες δυνατότητές του. Η Μέθοδος Silva μπορεί να σου μάθει τον τρόπο.

Με τη βοήθεια της επιστήμης που εξελίσσεται ολοένα, αντιλαμβάνεσαι όλο και πιο πολύ το απεριόριστο δυναμικό του εγκεφάλου σου. Σύγχρονες έρευνες έδειξαν πως ο εγκέφαλός σου δέχεται 400.000.000.000 bites (ερεθίσματα – πληροφορίες) το δευτερόλεπτο, αλλά εσύ αντιλαμβάνεσαι, συνειδητά, μόνο 2.000 απ’ αυτά. Όλες αυτές οι πληροφορίες που διαχειρίζεται ο εγκέφαλός σου είναι το τεράστιο δυναμικό σου, ο χώρος τωναπεριόριστων δυνατοτήτων σου, που περιμένει να αξιοποιηθεί από τον νου σου.

Και τι ακριβώς είναι ο νους σου;

Ο νους σου είναι η συντονιστική λειτουργία της ευφυΐας σου που συνδέει (κάτι σαν το ίντερνετ) το συμπαντικό πεδίο πληροφοριών με τον εγκέφαλό σου. Είναι, ακόμα, το μέσον για την αξιοποίηση του Απεριόριστου Δυναμικού του Εγκεφάλου σου.

Για να καταλάβεις καλύτερα, ας υποθέσουμε ότι θέλεις να πετύχεις ένα όραμα, ένα όνειρο, ή απλώς έναν στόχο. Ας υποθέσουμε, επίσης, ότι έχεις ήδη ένα λεπτομερές σχέδιο με κάθε πληροφορία που χρειάζεσαι για να πετύχεις αυτόν τον στόχο. Φαντάζομαι ότι στην ερώτηση Πότε θα ξεκινήσεις για να πετύχεις το στόχο σου; η απάντηση θα ήταν ένα αυθόρμητο – ΤΩΡΑ!

Αν έτσι έχουν τα πράγματα, αλλά δεν έχεις ξεκινήσει ακόμη, σημαίνει, απλούστατα, ότι σου λείπει το σχέδιο – δηλαδή, πληροφορίες βαλμένες με χρονική προτεραιότητα, οι οποίες υπάρχουν όμως στο Τεράστιο Δυναμικό που κατέχεις. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι η σύνδεση μ’ αυτόν τον χώρο και η αναζήτηση των πληροφοριών. Στο σημείο αυτό εισέρχεται η ευφυΐα του Jose Silva, ο οποίος ανακάλυψε πως όταν ο εγκέφαλος χαλαρώνει τη λειτουργία του και δονείται σε συχνότητα από 7–14 κύκλους το δευτερόλεπτο (επίπεδο άλφα), ο συνειδητός νους μπορεί να συνδεθεί και να αντιληφθεί οποιαδήποτε πληροφορία. (Εδώ θα πρέπει ν’ αναφέρουμε ότι η συνήθης λειτουργία του εγκεφάλου όταν είμαστε σε δράση, με χρήση των αισθήσεων και συνειδητοί, κυμαίνεται από 14-21 κύκλους το δευτερόλεπτο – κάτω από τους 14 κοιμόμαστε).

Ακόμη η επιστήμη γνωρίζει ότι το 90–95% των ανθρώπων, όταν ο εγκέφαλος τους δονείται κάτω από τους 14 παλμούς το δευτερόλεπτο, κοιμούνται. Δηλαδή, χάνουν τη συνειδητότητά τους, δεν μπορούν να σκεφτούν ή να χρησιμοποιήσουν πληροφορίες, με επίγνωση ότι τις χρησιμοποιούν.

Μελετώντας επί 22 ολόκληρα χρόνια ανθρώπους οι οποίοι ανήκαν στο 5% –που παρέμεναν, δηλαδή, συνειδητοί ακόμα και σε πιο χαμηλές συχνότητες– ο Silva παρατήρησε ότι αυτά τα άτομα λειτουργούσαν ως ιδιοφυΐες. Επιτύγχαναν στόχους ευκολότερα και γρηγορότερα, ήσαν πολύ πιο δημιουργικά και καινοτόμα άτομα, απολάμβαναν πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής, με υγεία, αφθονία, καλύτερες σχέσεις και ικανοποίηση.

Πρόσεξε, ακόμη, ότι ο εγκέφαλος όλων αυτών των ανθρώπων λειτουργεί έτσι μέχρι την ηλικία των 14 ετών, αλλά μετά, και μέχρι τα 21, η εγκεφαλική συχνότητα ανεβαίνει και αργότερα σταθεροποιείται στους 21 κύκλους. Τότε χάνουν το πλεονέκτημα να σκέπτονται συνειδητά και να έχουν πρόσβαση σ’ αυτό το Απεριόριστο Δυναμικό πληροφοριών του εγκεφάλου τους.

Πώς, λοιπόν, μπορείς να γυρίσεις πίσω; Δεν χρειάζεται να γυρίσεις πίσω – το μόνο που χρειάζεται είναι να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου να χαμηλώνει την ένταση και να παραμένεις συνειδητός, δηλαδή να μη σε παίρνει ο ύπνος. Πώς επιτυγχάνεται αυτό;

Με ασκήσεις νοητικής προοδευτικής χαλάρωσης, που γίνονται στις πρώτες ώρες του σεμιναρίου, και έχουν ένα ακόμη σπουδαίο αποτέλεσμα: είναι το μοναδικό αντίδοτο στο στρες, που τόσο ταλαιπωρεί τη ζωή μας, αφού οι επιστήμονες το θεωρούν κατά 90% αιτία όλων των προβλημάτων  υγείας που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος.

Πρώτο όφελος που θα έχεις από την εκπαίδευση αυτή είναι η βελτίωση της υγείας σου, αφού θα μπορείς να διαχειρίζεσαι καλύτερα το στρες και τις συνέπειές του.

Εδώ η Μέθοδος έχει ενσωματώσει τεχνικές για να μπορείς, ακόμη, να απολαμβάνεις έναν γρήγορο και υγιεινό ύπνο όποτε το επιθυμείς, ένα ευχάριστο ξύπνημα, μια άσκηση λίγων δευτερολέπτων που μπορεί να φορτίσει τον οργανισμό σου με ενέργεια, αν την χρειάζεσαι για κάποιον λόγο (λ.χ., οδήγηση). Να θυμάσαι τα όνειρά σου και να τα ερμηνεύεις – ακόμη και να παράγεις ένα όνειρο που περιέχει πληροφορίες για τη λύση κάποιου προβλήματος.

Ήδη από την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου μαθαίνεις πώς να ελέγχεις τους πονοκεφάλους (σε ποσοστό 98,5% οφείλονται στο στρες), ή άλλους πόνους χωρίς παυσίπονα• επιπλέον, θα μάθεις πώς να σταματάς μια αιμορραγία ή έναν πόνο ακόμη και σε άλλους ανθρώπους (γεγονός που δείχνει πόσο συνδεδεμένοι ενεργειακά είμαστε όλοι μεταξύ μας).

Τέλος, η τεχνική του ποτηριού με το νερό σού δίνει μια ξεχωριστή διάσταση της ύπαρξής σου και των δυνατοτήτων του νου σου, αφού μπορεί να περάσει ένα πρόγραμμα στο σώμα σου μέσω του νερού που πίνεις, έτσι ώστε να ζητήσεις πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν να πάρεις αποφάσεις για σημαντικά σου ζητήματα. Ακούγεται σαν μαγικό, αλλά δεν είναι. Είναι απολύτως φυσικό. Θυμήσου μόνο ότι το σώμα μας αποτελείται από νερό σε ποσοστό 70% και πως το νερό έχει «ευφυΐα» και προγραμματίζεται. Όλα αυτά την πρώτη κιόλας ημέρα!

Η δεύτερη ημέρα είναι γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις.

Στις δύο πρώτες ώρες μαθαίνεις για τη σπουδαιότητα της Νοερής Οθόνης –μιας τεχνικής που ανέπτυξε ο Jose Silva– και πως ο οραματισμός και η φαντασία σε οδηγούν στην ανώτερη προνοητικότητα.

Η επίδειξη μνήμης που ακολουθεί από τον παρουσιαστή, σου δίνει να καταλάβεις πώς λειτουργεί ο μηχανισμός της αντίληψης και πώς μπορείς κι εσύ να αποκτήσεις μια τέλεια μνήμη.

Καταλαβαίνεις ότι η Φαντασία σου είναι η σπουδαία ικανότητα του νου σου, και πως για να πετύχεις όσα πραγματικά σπουδαία πράγματα θέλεις στη ζωή σου, πρέπει πρώτα να τα δημιουργήσεις με τη φαντασία σου στον νου σου.

Μαθαίνεις έναν μηχανισμό πυροδότησης και συσχέτισης πληροφοριών, ο οποίος είναι σε θέση να ενεργοποιηθεί κάθε φορά που καταγίνεσαι με κάτι, ή θέλεις κάτι, όπως όταν:

• Διαβάζεις ένα βιβλίο και θέλεις να θυμάσαι τι διάβασες.

• Παρακολουθείς μια διάλεξη, ομιλία, ή συμμετέχεις σε μια σύσκεψη και θέλεις να θυμάσαι ό,τι θα ειπωθεί.

• Θέλεις να είσαι απολύτως συγκεντρωμένος σε μια δραστηριότητα.

• Θέλεις να συντονιστείς μ’ ένα πρόσωπο, μια κατάσταση, μια ομάδα.

• Θέλεις να αντιλαμβάνεσαι την ουσία των πραγμάτων και να μη χάνεσαι σε ασήμαντες λεπτομέρειες.

• Θέλεις να αποδώσεις άριστα στις εξετάσεις, ή χρειάζεται να θυμηθείς κάτι, ή να βρεις κάποιο χαμένο αντικείμενο.

Η επόμενη τεχνική έχει να κάνει με τη μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε, σχετικά με την επιτυχία σε οτιδήποτε – κι αυτή δεν είναι άλλη από τα περιοριστικά πιστεύω, που εμποδίζουν τον άνθρωπο να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.

Το παράξενο είναι πως όταν πιστεύεις κάτι, έχεις τη βεβαιότητα ότι αυτό αντιπροσωπεύει και την πραγματικότητα. Δεν αναρωτιέσαι αν όντως συμβαίνει αυτό – το έχεις αποδεχτεί. Έτσι, λοιπόν, ένα περιοριστικό πιστεύω είναι μια πεποίθηση που έχεις για κάτι, η οποία σε περιορίζει. Κι αυτό ισχύει για οτιδήποτε πιστεύεις ότι υστερείς, σ’ οποιονδήποτε τομέα: υγεία – εξυπνάδα – σχέσεις – οικονομικά – δημιουργικότητα – ταλέντο. Με την τεχνική της Μεθόδου Silva για τα Περιοριστικά Πιστεύω, καταφέρνεις να γυρίσεις πίσω στο παρελθόν, στην παιδική σου ηλικία, και να θυμηθείς πότε δημιουργήθηκε για πρώτη φορά αυτή η πεποίθηση – και να την αλλάξεις! Η τεχνική αυτή βοήθησε εκατομμύρια ανθρώπους να μεταμορφώσουν κυριολεκτικά τη ζωή τους, αλλάζοντας τα περιοριστικά πιστεύω τους.

Πρόσφατες μελέτες στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ έδειξαν ότι το χρονικό διάστημα που μένει μια σκέψη στο μυαλό των περισσοτέρων ανθρώπων, κυμαίνεται από 6-11 δευτερόλεπτα – και το απέδωσαν στο στρες. Έτσι εξηγείται γιατί οι περισσότεροι δεν είμαστε σε θέση να προγραμματίσουμε τη ζωή μας, αφού έχει αποδειχτεί πως για να λειτουργήσει ο εγκέφαλος ολιστικά, χρειάζεται να εστιασθεί ο νους σε μια σκέψη, για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα – τόσος είναι ο χρόνος «εισόδου» για το βιοκομπιούτερ που ονομάζεται εγκέφαλος. Μετά την εστίαση σε μια σκέψη ή έναν στόχο  –συνήθως σε αυτό που επιθυμείς να γίνει σε κάποιον τομέα– ο εγκέφαλός σου αναλαμβάνει δράση. Η τεχνική λέγεται «Καθρέπτης του Νου» και έχει αποδειχτεί το πιο σπουδαίο νοητικό εργαλείο για να επιφέρεις τις αλλαγές που επιθυμείς και να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου.

Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για να υλοποιηθεί μια σκέψη σε πράξη, σε αποτέλεσμα, σε γεγονός, μέσα από το Απεριόριστο δυναμικό του εγκεφάλου. Έτσι γίνονται τα πράγματα.  Δείχνουν τυχαία γεγονότα ή συμπτώσεις, είναι όμως το αποτέλεσμα της ενεργοποίησης και του προγραμματισμού του μυαλού σου. Έτσι λειτουργεί ο Νόμος της Έλξης.

Με την ίδια τεχνική μπορείς να σταματήσεις μια κακή συνήθεια, όπως κάπνισμα, αλκοόλ ή πολυφαγία, να απαλλαγείς από μια φοβία ή να καταπολεμήσεις την έλλειψη αυτοπεποίθησης και να ενισχύσεις θετικές συμπεριφορές που θα σου χαρίσουν υγεία, χαρά και ικανοποίηση. Μια κακή συνήθεια δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας αρνητικός προγραμματισμός. Είναι στο χέρι σου ν’ αλλάξεις αυτόν τον προγραμματισμό σε θετικό.

Η επόμενη τεχνική αφορά ένα συναρπαστικό ταξίδι από τον μικρόκοσμο στον μακρόκοσμο. Προηγείται μια 10λεπτη παρουσίαση που θα σε ταξιδέψει στα απώτερα σημεία του σύμπαντος, εκεί όπου ο γαλαξίας μας φαντάζει σαν μια μικρή φωτεινή μπάλα ανάμεσα σ’ άλλες παρόμοιες, δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά.

Ακολουθεί ένα εσωτερικό ταξίδι στη δομή της ύλης, σε διαστάσεις που μόνο η φαντασία σου μπορεί να πλησιάσει. Θα δεις την έλικα του DNA, τα χρωμοσώματα, τα μόρια, τα άτομα, τα ηλεκτρόνια, τα υποσωματίδια και τα κβάντα.

Θα συνειδητοποιήσεις πως όλο το σύμπαν λειτουργεί σαν ένας οργανισμός, μέσα στον οποίο ζεις κι εσύ. Θα βιώσεις την εμπειρία να προβληθείς νοητικά σ’ ένα σου κύτταρο και να επικοινωνήσεις με τη σκέψη σου, δηλαδή με την ενέργεια που κάνει τη διαφορά στο σύμπαν (εννοώ πως με τη σκέψη σου παράγεις πραγματικότητα και επηρεάζεις τα πάντα).

Αυτή η άσκηση θα σε βοηθήσει ν’ αντιληφθείς και να εξασκήσεις τις τηλεαισθητήριες λειτουργίες του νου σου, και ιδιαιτέρως τη διαίσθησή σου, που επιτρέπει την άμεση σύνδεσή σου με τον ενεργειακό χώρο των πληροφοριών. Η ανάπτυξη της διαίσθησής σου δεν θα σου δώσει απλώς τις απαιτούμενες λύσεις για τις αλλαγές που θα ’θελες να επιφέρεις στη ζωή σου, αλλά θα σου προσφέρει καινοτόμες, πρωτότυπες, μοναδικές λύσεις για να έχεις κάθε φορά το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η εκπαίδευση ολοκληρώνεται με μια σπουδαία τεχνική την οποία εμπνεύσθηκε ο Jose Silva από τη ζωή μεγάλων προσωπικοτήτων, όπως ο Αϊνστάιν, ο Ντα Βίντσι, ο Μιχαήλ Άγγελος, ο Έντισον κ.ά., που την χρησιμοποιούσαν κι αυτοί με τη σειρά τους: πρόκειται για το Εργαστήριο του Νου. Όπως διαπιστώθηκε προσφάτως, ο εγκέφαλος δεν αναγνωρίζει παρά μόνο την πραγματικότητα που προβάλλει ο νους μέσω των σκέψεων.

Το Εργαστήριο του Νου είναι το ιδανικό σκηνικό για να αναπαραστήσεις την εικονική σου πραγματικότητα, αυτήν που θα ’θελες να ζήσεις στην πραγματική σου ζωή. Εσύ είσαι ο σεναριογράφος και ο ηθοποιός στο έργο της ζωής σου. Μπορείς να παίζεις μόνο τις σκηνές που θα ’θελες να συμβούν στη ζωή σου. Επιπλέον, το Εργαστήρι του Νου σού δίνει την ευκαιρία να βοηθάς, εκτός από τον εαυτό σου, και άτομα που χρειάζονται τη βοήθεια σου σε θέματα υγείας, μια και η σκέψη σου είναι θεραπευτική ενέργεια.

Τέλος, το σεμινάριο κλείνει με την απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης και με μια πολύ όμορφη άσκηση, με λόγια αγάπης, του Ogg Mantino:

«Θα χαιρετήσω τη σημερινή ημέρα μ’ αγάπη στην καρδιά μου».

Το κλειδί για την παγκόσμια επιτυχία της Μεθόδου Silva είναι ότι δημιουργούμε έναν ζωτικό, δυναμικό τρόπο σκέψης, ο οποίος μας βοηθά να ξεπεράσουμε και να διορθώσουμε περιοριστικά πιστεύω που δυσκολεύουν το δυναμικό μας να αξιοποιηθεί πλήρως.

Καθώς προχωρά το πρόγραμμα, η δυνατότητα συγκέντρωσης και η ικανότητα καθαρής ποιοτικής εστίασης βελτιώνονται σταθερά. Έπειτα από κάθε μία από τις προοδευτικές ασκήσεις νοητικής κατεύθυνσης, θα διαπιστώνεις τη διαφορά στην ικανότητα εστίασης και στη δυνατότητα της διευρυμένης σκέψης.

Παναγής Μεταξάτος

Πηγή: Silva Method Greece

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

1 σχόλιο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας