Για πρώτη φορά στην Ελλάδα περίπου 200 άτομα δίνουν ραντεβού μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα μπροστά στον υπολογιστή τους, συγχρονίζονται και κάνουν όλοι μαζί on line διαλογισμό.

O εκπαιδευτής Βασίλης Βαλανδρέας δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σχετικά:

Είμαι ο πρώτος που κάνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, αλλά ήθελα να δω πώς θα λειτουργήσει. Το σκέφτηκα για να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα πρόσβαση σε αυτήν την παραδοσιακή πρακτική και κυρίως να βοηθήσω άτομα με κινητικά προβλήματα, αλλά και ανθρώπους που ζουν μακριά από την Αθήνα, όπως σε νησιά, ορεινές περιοχές και θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον διαλογισμό που θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν το στρες τους.

Το υπερβολικό άγχος, αλλά και ο σύγχρονος, φορτισμένος με προβλήματα τρόπος ζωής έπεισε πολλούς Έλληνες, μάλλον κυρίως Ελληνίδες να στραφούν σε κάτι διαφορετικό. Σύμφωνα με τον εκπαιδευτή, οι περισσότερες συμμετοχές είναι από γυναίκες που επιθυμούν να απαλλαγούν από την πίεση και το άγχος, συνδυάζοντας μια πιο εναλλακτική στάση ζωής και κοσμοθεωρία με την τεχνολογία.

Ο πρώτος κύκλος των δωρεάν on line μαθημάτων διαλογισμού ξεκίνησε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου. Οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να τα παρακολουθούν ζωντανά μέσω του YouTube Live και στη συνέχεια λαμβάνουν οδηγίες στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους, ώστε να εξασκούνται σε καθημερινή βάση.

Ο πρώτος κύκλος αποτελείται από τέσσερα μαθήματα, ένα κάθε εβδομάδα, διάρκειας μιας ώρας, που θα μεταδίδεται ζωντανά μέσα από το YouTube Live και το οποίο το παρακολουθεί ο ενδιαφερόμενος on line από τον υπολογιστή του, το τάμπλετ ή το κινητό. Μετά από κάθε μάθημα λαμβάνει στο e-mail του γραπτές οδηγίες για να εφαρμόσει αυτά που έμαθε στην πράξη κτίζοντας την προσωπική του 10λεπτη καθημερινή πρακτική.

Σύμφωνα με τον εκπαιδευτή, «πολλοί είναι αυτοί που ενδιαφέρονται να κάνουν ή καλύτερα να μάθουν τι είναι διαλογισμός, καθώς το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι Έλληνες δοκιμάζουν αυτήν την πρακτική για λιγότερο άγχος, περισσότερη ενέργεια και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Πρέπει να γνωρίζουν όμως ότι δεν πρέπει να μπερδευόμαστε και να αναμειγνύουμε τον διαλογισμό με τις θρησκείες».

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα lifelab.gr.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας