Μαθήματα ύπνου θα αρχίσουν να παραδίδονται στους μαθητές της Βρετανίας.

 

Τα μαθήματα ύπνου έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν τα υψηλά επίπεδα αϋπνίας, που παρατηρούνται στα παιδιά σχολικής ηλικίας.

Οι δάσκαλοι της χώρας έχουν ήδη από το τέλος του περασμένου χρόνου ενημερωθεί για το περιεχόμενο τους. Αυτό έχει καθοριστεί από την ένωση PSHE και το τμήμα ιατρικής ύπνου του νοσοκομείου παίδων Evelina.

Τα μαθήματα αυτά δείχνουν στα παιδιά ηλικίας 6 -16 ετών διάφορους τρόπους για να αφήνονται στην αγκαλιά του Μορφέα. Βασικό ζητούμενο είναι η ξεκούραση του σώματος, αλλά και του νου τους.

Πρόσφατη έρευνα μάλιστα αποκαλύπτει ότι ο ύπνος έχει μεγαλύτερη επίδραση στην ψυχική υγεία ενός εφήβου από ότι το μπούλινγκ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η επίδραση του είναι μεγαλύτερη ακόμα και από την φυσική δραστηριότητα και τον χρόνο του μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή. Η έρευνα αυτή δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό British Medical Journal.

Όπως επιβεβαιώνει ο δρ. Τσάρλι Τιγιάκ από το τμήμα ιατρικής ύπνου στο νοσοκομείο παίδων Evelina στο Λονδίνο: «Η καλή ποιότητα ύπνου είναι κλειδί γα τη συναισθηματική και ψυχική υγεία. Βοηθά επίσης και στην εκπαιδευτική απόδοση των μαθητών».

Σύμφωνα με ανάλυση των στοιχείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) οι διαταραχές ύπνου για τα παιδιά κάτω των 17 ετών έχει αυξηθεί από 6,520 το 2012 σε 9,429 το 2018. Το παρήγορο είναι ότι συνολικά για όλες τις ηλικίες οι διαταραχές ύπνου έχουν μειωθεί από 29,511 σε 29,184 τις ίδιες χρονιές.

«Τα ζητήματα ύπνου είναι ένα τεράστιο πρόβλημα… Πρόκειται για μια κρίση στον τομέα της δημόσιας υγείας που ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί οι πολλοί». Αυτό εξηγεί στην εφημερίδα Guardian η Ρέιτσελ Τέιλορ που ασχολείται με τα ζητήματα ύπνου.

Για τους ειδικούς η τρέχουσα αύξηση στα προβλήματα ύπνου οφείλεται στα εξής: 1) στα υψηλότερα επίπεδα παχυσαρκίας που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στη Βρετανία, 2) στην πολύωρη χρήση του κομπιούτερ πριν τον ύπνο και 3) στην κρίση ψυχικής υγείας μεταξύ των νέων της χώρας.

Πηγή: theguardian.com

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το δικό οσυ Βίωμα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας