Με ποιον τρόπο δημιουργείς σχέσεις που δεν συνειδητοποιείς

0
864

Με ποιον τρόπο δημιουργείς σχέσεις που δεν συνειδητοποιείς

Ο

κόσμος και η ζωή μας είναι γεμάτη ερεθίσματα που εισπράττουν οι πέντε μας αισθήσεις. Αν δώσουμε σε κάτι σημασία, για παράδειγμα σε ένα δέντρο που θα συναντήσουμε στο δρόμο, αμέσως θα αλληλεπιδράσουμε μαζί του.

Όπου στρέφεται η προσοχή του ανθρώπου, υπάρχει αλληλεπίδραση. Αν δεν δώσεις δηλαδή σημασία στο δέντρο, τότε δεν υπάρχει για σένα. Αν το προσέξεις, τότε θα αποκτήσει μια σημαντικότητα και θα αναπτύξεις ένα είδος σχέσης μαζί του.

Πολλές φορές η προσοχή μας στρέφεται σε αντικείμενα, όχι επειδή έχουν υλική αξία αλλά επειδή σημαίνουν κάτι ιδιαίτερο για εμάς. Για παράδειγμα, αγαπάμε κάτι επειδή μάς θυμίζει όμορφες στιγμές του παρελθόντος ή ένα αγαπημένο πρόσωπο που έφυγε από τη ζωή. Αν για κάποιο λόγο αυτό το αντικείμενο χαθεί ή καταστραφεί, θα στεναχωρηθούμε επειδή χάσαμε έναν δεσμό με το παρελθόν.

Μην δένεσαι με αντικείμενα και αναμνήσεις γιατί σε κρατούν πίσω. Μην διατηρείς κανένα δεσμό με τον παρελθόν. Ξεφορτώσου αντικείμενα που ενθαρρύνουν το νου να «κολλάει» στις αναμνήσεις. Δεν χρειάζεσαι αντικείμενα ενός αγαπημένου προσώπου για να το θυμάσαι. Δεν υπάρχει παρελθόν παρά μονάχα κάποια γεγονότα στη μνήμη του νου.

Η Παρουσία είναι ο μόνος αληθινός χρόνος και σου φέρνει όσα αντικείμενα, ανθρώπους και εμπειρίες χρειάζεσαι τη στιγμή που τα χρειάζεσαι. Νιώσε ευγνωμοσύνη για το αυτοκίνητο που έχεις και σε εξυπηρετεί αλλά αν τύχει και το χάσεις, μην κολλήσεις στο συναίσθημα της απώλειας. Παρατήρησε την απώλεια που νιώθεις, αποδέξου την, αγάπησέ την και πήγαινε παρακάτω. Η απώλεια προέρχεται από το εγώ κι εσύ δεν είσαι το εγώ. Είσαι το Σύμπαν.

Να αλληλεπιδράς με τον κόσμο αλλά να έχεις διάκριση. Με τι θα αποφασίσεις να αλληλεπιδράσεις σήμερα; Χαζεύοντας στο internet, κουτσομπολεύοντας ή σπαταλώντας το δώρο της ζωής άσκοπα από τη μία ανούσια δραστηριότητα στην άλλη; Ή θα επιλέξεις να αλληλεπιδράσεις με όμορφες δραστηριότητες που διευρύνουν τη ψυχή;

Όπου δίνεις την προσοχή σου και με ό,τι αλληλεπιδράς, δημιουργείς μια σχέση μαζί του. Μην ταΐζεις τον κατώτερο νου γιατί εκεί είναι η βασιλεία του εγώ. Να αλληλεπιδράς με αντικείμενα χωρίς να προσκολλάσαι σε αυτά, να αλληλεπιδράς με αξίες που σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο και να αλληλεπιδράς με γνώση που σε αφυπνίζει.

Με αγάπη,
Έλενα

Πηγή: www.elenaera.com/gr

 

Newsletter εγγραφή

 

Έλενα Έρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας