Του Robert Najemy

Όλοι μας, από τη στιγμή που ενσαρκωνόμαστε σ’ αυτή τη διάσταση, μεγαλώνουμε.

Εκτός από εκείνους που αφήνουν νωρίς το σώμα τους, οι περισσότεροι από εμάς προχωρούμε προς την ηλικία όπου θα θεωρηθούμε «ηλικιωμένοι».

Πολλοί φοβούνται αυτό το στάδιο της ζωής και το ταυτίζουν με σωματική και νοητική αδυναμία και εξάρτηση από τους άλλους.

Αυτό δεν χρειάζεται να συμβεί και αυτά τα τελευταία χρόνια μπορεί να τα ζήσει κανείς με χάρη και με μεγάλη σοφία, μετά από τόσες πολλές εμπειρίες ζωής.

Είμαστε τόσο γέροι ή νέοι όσο νιώθουμε και νομίζουμε ότι είμαστε.

Όταν θεωρούμε τον εαυτό μας νέο, υγιή και ενεργητικό, θα δημιουργήσουμε πραγματικά ένα ανάλογο σώμα και νου.

Ταυτόχρονα, χρειάζεται να αποδεχτούμε και να προσαρμοστούμε με χάρη στους φυσικούς περιορισμούς που ο χρόνος έχει επιβάλει στο σώμα μας. Η αξία μας βασίζεται στην εσώτερη αιώνια ουσία μας και δεν έχει τίποτα να κάνει με το σώμα μας.

Ας εστιαστούμε σ’ αυτή την ουσία και την αμετάβλητη αξία μας, ανεξάρτητα από τους περιορισμούς του σώματος.

Μια δραστήρια ζωή βοηθά πάρα πολύ στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης.

Επίσης, έχει αποδειχτεί ότι οι τεχνικές διαλογισμού και χαλάρωσης διατηρούν τη ζωτικότητα και τη νεότητά μας.

Μια υγιεινή διατροφή με πολλά φρέσκα λαχανικά και φρούτα μάς κρατά νέους και υγιείς.

Τα θετικά και ευχάριστα συναισθήματα είναι θεραπεία για όλα τα όργανά μας.

Το να πίνουμε υγρά είναι πάντοτε σημαντικό για την υγεία μας.

Το καθημερινό περπάτημα είναι η καλύτερη μορφή άσκησης.

Θα κάναμε καλά να ζούμε αγνή ζωή χωρίς κάπνισμα και ποτό. Τα κύτταρά μας θα είναι ευγνώμονα και θα μας το επιστρέψουν με καλύτερη υγεία.

Αυτός είναι ο καιρός να χαλαρώσουμε, να απολαύσουμε τη ζωή και να αφήσουμε όλες τις ανησυχίες ή τις έγνοιες.

Να απολαύσουμε μουσική, χορό, θέατρο και ταξίδια.

Το γέλιο συστήνεται σε όλες τις καταστάσεις.

Δεν χρειάζεται πια να παίρνουμε σοβαρά τον εαυτό μας.

Να κρατάμε το νου ενεργό με ευχάριστες νοητικές δραστηριότητες, όπως διάβασμα και γράψιμο.

Είναι, επίσης, καιρός για παιχνίδι, ίσως με τα εγγόνια μας ή με άλλους.

Η επαφή με άλλους είναι σημαντική για τη συναισθηματική μας υγεία.

Αν δεν έχουμε όσες επαφές θα θέλαμε, μπορούμε να βρούμε στοργή και φιλία σ’ ένα οικόσιτο ζωάκι.

Ο ύπνος είναι αναζωογονητικός και θεραπευτικός.

Ο διαλογισμός και η προσευχή θα μας συνδέσουν με την εσωτερική μας πηγή γαλήνης και υγείας.

Τώρα είναι ο κατάλληλος καιρός να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σ’ εκείνους που έχουν ανάγκη. Αυτό θα δώσει στη ζωή μας νόημα και σκοπό, ιδιαίτερα αν τα παιδιά μας ή τα παιδιά τους δεν μας χρειάζονται τόσο πολύ.

Η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία είναι ουσιαστικά προσόντα σ’ αυτή την ηλικία, όταν πολλοί έχουν την τάση να χάνουν αυτά τα χαρακτηριστικά.

Χρειάζεται να προσαρμοστούμε σε νέες και διαφορετικές καταστάσεις και τρόπους ζωής.

Σε νέους τρόπους επικοινωνίας, όπως το διαδίκτυο.

Στις νέες καταστάσεις του σώματός μας.

Στις νέες συνθήκες ζωής.

Σ’ έναν κόσμο διαφορετικό απ’ αυτόν που ξέραμε μέχρι τώρα.

Είναι καιρός να είμαστε ξεκάθαροι για τη Διαθήκη μας, για να μην δημιουργήσουμε σύγκρουση ανάμεσα σ’ εκείνους που θα κληρονομήσουν οτιδήποτε έχουμε. Επίσης, θα θέλαμε να είμαστε σαφείς για το είδος των μέτρων που θα μας άρεσε να ληφθούν, αν χάσουμε την ικανότητα να επικοινωνούμε συνειδητά. Αν θέλουμε το σώμα μας να διατηρηθεί «ζωντανό» με όλα τα μέσα και με κάθε κόστος για πάντα. Για πόσο χρόνο θέλουμε το σώμα μας να υποστηρίζεται τεχνικά, αν είμαστε σε κώμα;

Είναι καιρός να αποκαταστήσουμε όλες τις σχέσεις και να ζητήσουμε συγχώρεση από όσους έχουμε στεναχωρήσει και, επίσης, να συγχωρήσουμε όσους μας έχουν στεναχωρήσει. Θέλουμε να απελευθερωθούμε από οποιαδήποτε ανεπίλυτα συναισθήματα.

Μπορούμε τώρα να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο προσευχόμενοι για τους άλλους και να τους οραματιζόμαστε σε φως, συνδεδεμένους με την εσωτερική τους δύναμη και καθοδήγηση.

Σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειαστεί να αφήσουμε την ιδέα πως τα παιδιά μας μάς χρωστούν κάτι ή ότι θα έπρεπε να μας βοηθούν ή να επικοινωνούν μαζί μας ή να ζουν κοντά μας. Δεν μας χρωστούν τίποτα.

Το μεγάλωμα των παιδιών μας είναι δώρο αγάπης, όχι μια επένδυση ώστε να μας βοηθήσουν αργότερα στη ζωή. Ας μην τα επιβαρύνουμε με τέτοιες απαιτήσεις. Ας επικοινωνούν μαζί μας και να μας βοηθούν επειδή μας αγαπούν και όχι επειδή μας το «χρωστούν».

Επίσης, χρειάζεται να επιτρέψουμε στα παιδιά μας – που είναι πια ενήλικες –  να ζήσουν τη ζωή τους και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με τον τρόπο που καθοδηγούνται από μέσα τους. Αν έχουμε διαφορετική αντίληψη για τη ζωή, τότε έχουμε το δικαίωμα να το εκφράσουμε μερικές φορές χωρίς κριτική.

Αφού το κάνουμε, χρειάζεται να σεβαστούμε ότι εκείνες οι ψυχές, που παίζουν προσωρινά το ρόλο των παιδιών και των εγγονιών μας, είναι ανεξάρτητες ψυχές, οι οποίες έχουν τα δικά τους μαθήματα να μάθουν και ότι μπορεί να χρειάζεται να κάνουν επιλογές που σ’ εμάς μοιάζουν λάθος ή επικίνδυνες. Ας σεβαστούμε αυτές τις επιλογές και ας τους αγαπάμε όπως είναι.

Θα χρειαστεί τώρα να συμφιλιωθούμε με το γεγονός ότι σε κάποιο σημείο στα επόμενα 20 με 30 χρόνια, θα αφήσουμε αυτά τα προσωρινά σώματα για την αληθινή εστία μας στην αιώνια ασώματη κατάσταση.

Αν έχουμε φόβους γι’ αυτή τη μετάβαση, μπορούμε να μάθουμε γι’ αυτήν μέσα από διάφορα βιβλία και βίντεο πάνω σ’ αυτό το θέμα. Αν θα θέλατε να γνωρίζετε περισσότερα για τα στάδια που περνάμε αφήνοντας αυτή τη διάσταση ή για το πώς μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή μας, ώστε η αποχώρησή μας να είναι ένα ειρηνικό τέλος μιας όμορφης ζωής, στείλτε μας ένα ηλεκτρονικό μήνυμα ζητώντας το σεμινάριο πάνω στην αθανασία.

Ας ζήσουμε τη ζωή μας με χάρη και χαρά μέχρι τη στιγμή της απελευθέρωσης από αυτό το προσωρινό σώμα.

Να είστε καλά.

 

Βιβλία

Μυστικός Κύκλος Της Ζωής

ζωή, χάρη, σώμα

Robert Najemy

Ο Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ είναι συγγραφέας 34 βιβλίων και δάσκαλος σεμιναρίων αυτογνωσίας εδώ και 41 χρόνια με γνώσεις και τεχνικές, δοκιμασμένες & σύγχρονες για τη βελτίωση της ζωής.
Έχει πάνω από 1200 δωρεάν βίντεο στο Youtube και μια ιστοσελίδα με πάνω από 600 δωρεάν downloads.
Τα σεμινάρια της Αρμονικής Ζωής γίνονται στο Χαλάνδρι, Μαρκόπουλο, Π. Φάληρο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Χανιά, Ηράκλειο, Χίο, Ραφήνα, Κέρκυρα, Λευκωσία και Λεμεσό και επίσης στο Internet.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Αρμονικής Ζωής

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στη γέφυρα του Γαλατά

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.