Μέλισσες και μελισσοκομικά είδη | Γνωρίζοντας καλύτερα τις ακούραστες εργάτριες της φύσης

0
58

Advertorial

Οι μέλισσες παρέχουν τόσα πολλά θεραπευτικά και καλλωπιστικά προϊόντα στον άνθρωπο και είναι τόσο απαραίτητες στην χλωρίδα και πανίδα του πλανήτη, που μάλλον θα πρέπει να τους δώσουμε κι εμείς λίγη περισσότερη προσοχή, επιλέγοντας τα κατάλληλα μελισσοκομικά προϊόντα για την φροντίδα και την διατροφή τους.

Γνωρίζοντας καλύτερα τις μέλισσες

Η μέλισσα υπάρχει στον πλανήτη στην μορφή που την γνωρίζουμε, εδώ και αρκετά εκατομμύρια χρόνια. Η επιστημονική της ονομασία είναι Apis mellifera, που σημαίνει «η μέλισσα που φέρνει μέλι» και είναι το μοναδικό έντομο που παράγει τροφή βρώσιμη από τον άνθρωπο. Επιπλέον παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για το περιβάλλον αφού ο ρόλος της ως επικονιαστής είναι ζωτικής σημασίας.

Παρόλο που ο εγκέφαλος της μέλισσας έχει μέγεθος ενός σουσαμιού έχει αξιοσημείωτη ικανότητα να μαθαίνει και να θυμάται πράγματα και είναι σε θέση να κάνει πολύπλοκους υπολογισμούς της διανυόμενης απόστασης για την αποτελεσματικότητα της αναζήτησης τροφής.

Οι πρωταγωνίστριες της κυψέλης

Μια αποικία μελισσών αποτελείται από 20.000 – 60.000 μέλισσες και μια βασίλισσα. Οι εργάτριες μέλισσες είναι κατά κανόνα θηλυκές, ζουν για περίπου 6 εβδομάδες και κάνουν όλη τη δουλειά. Συγκεκριμένα μία εργάτρια επισκέπτεται από 50 έως 100 λουλούδια σε κάθε διαδρομή της.

Από την άλλη η βασίλισσα είναι επιφορτισμένη με το να γεμίσει την κυψέλη με τα αυγά. Μάλιστα καταπονείται περισσότερο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η ομάδα πρέπει να είναι στη μέγιστη δύναμή της και γεννάει μέχρι και 2.500 αυγά την ημέρα.

Υποστηρίζοντας τις προσπάθειες τους

Τώρα που αναλύσαμε το δύσκολο έργο με το οποίο είναι επιφορτισμένες οι μέλισσες, είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε γιατί πρέπει να τους παρέχουμε τα καλύτερα μελισσοκομικά προϊόντα προκειμένου να είναι υγιείς και δυνατές, ώστε να ανταπεξέλθουν καλύτερα στην απαιτητική τους καθημερινότητα.

Η Apifonda, μία εταιρεία με όνομα και ιστορία στον χώρο, σας εξασφαλίζει τα καλύτερα μελισσοκομικά προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα, για να βοηθούν τις μέλισσες να ανταπεξέλθουν τόσο στην ανοιξιάτικη ανθοφορία, όσο και στον δύσκολο χειμώνα.

Τα μελισσοκομικά είδη Apifonda θα κάνουν την διαφορά στην κυψέλη σας αλλά και στην ποιότητα του παραγόμενου μελιού.

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας