Από τις θετικές ειδήσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχει ένα παγκόσμιο κίνημα με στόχο να μεταδώσει την Καλοσύνη και την Συμπάθεια στον κόσμο.

 

Στα 18 μου χρόνια έκανα το πρώτο μου ταξίδι στη Νότια Αφρική. Ερωτεύτηκα τη χώρα και επέστρεψα στα 21 μου, λίγο μετά το ταξίδι μου στην Αυστραλία. Η γνωριμία μου με διαφορετικές κουλτούρες όταν ήμουν έφηβος και αργότερα ως νεαρός ενήλικας. Άνοιξε το μυαλό και την καρδιά μου στις απεριόριστες πιθανότητες που προσφέρει ο κόσμος, ανάβοντας μέσα μου το φυτίλι της περιπέτειας και της περιπλάνησης. Αυτές οι πολυπολιτισμικές εμπειρίες με έκαναν τον άνδρα που είμαι σήμερα.

Κοιτάζοντας πίσω συνειδητοποιώ ότι τα ταξίδια άνοιξαν τους ορίζοντες μου. Οι συναντήσεις μου με ανθρώπους από άλλες κουλτούρες, με βοήθησαν να βγω μπροστά και να αρχίσω να εκφράζομαι μέσω της μουσικής. Έμαθα νωρίς για την καλοσύνη και τον Χρυσό Κανόνα. Αυτές οι αξίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης μου και κατευθυντήριο φως σε όλα όσα θέλω να είμαι και να κάνω.

Καλοσύνη και Συμπάθεια

Με στόχο τη μετάδοση της καλοσύνης, ήταν φυσικό να γίνω μέλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης KIND Healthy Snacks και The KIND Foundation. Από το 2004, οπότε και ιδρύθηκε η οργάνωση KIND, αποστολή της είναι να κάνει τον κόσμο λίγο πιο καλό. Ονομάζουν αυτή την αποστολή Κίνημα Καλοσύνης.

Το κίνημα αυτό ίδρυσε το KIND Foundation, μια φιλανθρωπική οργάνωση με στόχο τη δημιουργία κοινοτήτων με περισσότερη καλοσύνη και συμπάθεια στους κόλπους τους.

Πρόσφατα είχα την ευτυχία να συνεργαστώ με το The KIND Foundation στην πρωτοβουλία του Empatico. Το Empatico είναι εμπνευσμένο από τις εμπειρίες του ιδρυτή του The KIND Foundation Ντάνιελ Λουμπέτζκι. Ο Ντάνιελ έχει αφιερώσει τη ζωή του στη δημιουργία γεφυρών μεταξύ των ανθρώπων.

Ως γιος επιζώντων του Ολοκαυτώματος, καταλαβαίνει τη σημασία της αναγνώρισης  της κοινής μας ανθρωπιάς και της εκτίμηση των διαφορών μας. Το Empatico ξεκίνησε το 2017 και αποτελεί την τελευταία του προσπάθεια να συνδέσει τους ανθρώπους. Ένα σχέδιο που κλωθογύριζε στο μυαλό του για περισσότερα από 10 χρόνια.

Δέστε αυτό το μαγικό βίντεο για το Empatico: Η Τάξη συναντά τον Κόσμο

Το Empatico είναι ένα δωρεάν εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς, ώστε να συνδέσουν τις τάξεις τους με άλλες σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα από βιντεοσυνδέσεις και δραστηριότητες έχουν ως στόχο τις εποικοδομητικές επαφές μεταξύ των μαθητών. Το Empatico βοηθά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους να εξερευνήσουν τον κόσμο μέσα από εμπειρίες που πυροδοτούν περιέργεια, καλοσύνη και συμπάθεια. Το Empatico ξεκίνησε πρόσφατα, στο τέλος του 2017, και ήδη έχει συνδέσει περισσότερες από 4.000 τάξεις σε περίπου 96 χώρες.

Πως λειτουργεί το Empatico;

Το Empatico  καθιστά πιο εύκολο στους εκπαιδευτικούς να συνδέσουν εικονικά τις τάξεις τους, συνδυάζοντας όλα όσα χρειάζονται σε μια πλατφόρμα: ζωντανά βίντεο, μοίρασμα φακέλων, μια τάξη συνεργάτη και πολλές δραστηριότητες.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια σύνδεση Ίντερνετ και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα tablet ή ένα κινητό τηλέφωνο με κάμερα για να δημιουργήσετε αξέχαστες στιγμές που κανένας μαθητής δεν θα λησμονήσει. Δεν υπάρχουν εφαρμογές ή λήψεις.

Οι συνδυασμοί γίνονται αυτόματα μεταξύ δύο εκπαιδευτικών, που έχουν επιλέξει τις ίδιες δραστηριότητες, είναι διαθέσιμοι την ίδια στιγμή, οι μαθητές τους δεν έχουν ηλικιακή διαφορά μεγαλύτερη των 2 ετών και η τοποθεσία των τάξεων τους βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 300 μιλίων.

Καλοσύνη και την Συμπάθεια

Οι δραστηριότητες του Empatico καλύπτουν παγκόσμια θέματα όπως είναι το παιχνίδι και ο καιρός. Παράλληλα, έχουν ενσωματώσει πληροφορίες από έρευνες για την παιδική ανάπτυξη προκειμένου οι εμπειρίες των παιδιών ανά τον κόσμο να έχουν σημασία και τα συμπεράσματα τους να είναι θετικά.

Μέσω των εικονικών ανταλλαγών στις τάξεις, το Empatico προετοιμάζει τους μαθητές για την μελλοντική τους επιτυχία σε έναν διασυνδεδεμένο κόσμο. Τους βοηθάει να χτίσουν δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως είναι η κριτική σκέψη, η διαμόρφωση προοπτικής, η επικοινωνία με σεβασμό και η συνεργασία.

Το καλύτερο όλων είναι ότι το Empatico είναι εντελώς δωρεάν και προσφέρει κάτι μοναδικό στους μαθητές με δραστηριότητες που αφορούν παιδιά ηλικίας 7-11 ετών και καλύπτουν παγκόσμια θέματα, που εύκολα μπορούν να ενσωματωθούν στην ύλη των μαθημάτων τους.

Δέστε αυτό το βίντεο μικρών μαθητών που ευχαριστούν το Empatico για όσα τους πρόσφερε


«Οι μαθητές μου λάτρεψαν όλα όσα έμαθαν για τις ομοιότητες. Για εκείνα ήταν μια εντυπωσιακή στιγμή, όταν συνειδητοποίησαν ‘’Ουαου! Κάνουν τα ίδια πράγματα που κάνουμε κι εμείς, παρότι είναι από την άλλη πλευρά της χώρας! Κάθε πρωί από τότε που κάναμε την επαφή, τα παιδιά μου με ρωτούν: ‘’Πότε θα μιλήσουμε με αυτή την τάξη ξανά;».

Τζέσσικα Βέρντερμαν, Pleasant View Elementary School, Αιόβα

«Οι μαθητές μου το λάτρεψαν. Τα αγγλικά δεν είναι η πρώτη τους γλώσσα και ήταν τόσο περήφανοι που μίλησαν με μαθητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πλατφόρμα ήταν εξαιρετικά εύκολη στη χρήση και ο άλλος δάσκαλος ήταν ενθουσιώδης και πολύ συνεργάσιμος. Οι δραστηριότητες αιχμαλωτίζουν το ενδιαφέρον και είναι εύκολες να ολοκληρωθούν από τους μαθητές».

Άννα Κάρστενς, Colegio Madison Monterrey, Μεξικό

«Δεν έχει σημασία από πού προέρχονται οι άνθρωποι, είναι άνθρωποι σαν και εσένα. Έχουν αισθήματα και καρδιά, όπως όλοι οι άλλοι»

Μαθητής από το Κάνσας, ΗΠΑ

Καλοσύνη και Συμπάθεια Σχετικά με το Silent Bravery

To Silent Bravery είναι μια αμερικανική εναλλακτική ποπ ροκ μπάντα με έδρα τη Βοστόνη. Συμβολίζει την επιμονή και την εσωτερική δύναμη για την υπερνίκηση των εμποδίων μπροστά στις αντιξοότητες. Είναι ο τύπος της αποφασιστικότητας που βοήθησε τον Μάθιου Γουέιντ, σόλο καλλιτέχνη, να ξεπεράσει έναν αθλητικό τραυματισμό, που τον οδήγησε να επικεντρωθεί στο πάθος του για τη μουσική. Ο τραυματισμός του άνοιξε την πόρτα στην πνευματικότητα και στο Θείο κάλεσμα. Συνειδητοποίησε ότι ήθελε να γίνει ένας καλύτερος άνθρωπος, που ξέρει να μοιράζεται με τους άλλους.

Πηγή: goodmenproject.com

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας