Φανταστείτε τα σκουπίδια που θα είχε δημιουργήσει μια μέση οικογένεια σε διάστημα 3 μηνών. Το πιθανότερο είναι ότι το αποτέλεσμα θα ήταν ένας λόφος από πλαστικά και αποφάγια που θα μεγάλωνε κάθε μέρα.

 

Οι Κάρτερ όμως, μια μέση οικογένεια από την νησιώτικη Τασμανία κοντά στην Αυστραλία δεν έχουν καθόλου σκουπίδια. Για την ακρίβεια τα σκουπίδια τους χωρούν σε ένα μικρό βάζο! Αν μη τι άλλο η προσπάθεια της Lauren, του Oberon και των τριών κοριτσιών τους να εκμηδενίσουν τον όγκο των απορριμμάτων τους που καταλήγουν στη φύση έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

«Προσπαθούμε να αποφύγουμε ακόμα και την ανακύκλωση όπου μπορούμε. Ούτως ή άλλως καταναλώνεται πολλή ενέργεια στην ανακύκλωση και όπου υπάρχουν βιώσιμες εναλλακτικές, τις προτιμάμε». Αυτά δηλώνουν οι ίδιοι εξηγώντας το εξής. Ανάμεσα στις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν είναι η αγορά τροφίμων, καθώς μεγάλο μέρος των απορριμμάτων προέρχεται από τις συσκευασίες φαγητών.

«Αγοράζουμε πολλά τρόφιμα χύμα, που σημαίνει ότι τα μεταφέρουμε σε σακουλάκια και βαζάκια. Επίσης όταν πηγαίνουμε στον κρεοπώλη ή τον ιχθυοπώλη παίρνουμε μαζί μας τάπερ», προσθέτουν.

Και τι γίνεται με τα οργανικά απόβλητα, που παράγονται αναπόφευκτα; «Τα χωρίζουμε σε δύο κουβάδες. Ότι περιέχει ο ένας γίνεται τροφή για τα κοτόπουλά μας, ενώ το περιεχόμενο του δεύτερου μετατρέπεται σε λίπασμα», εξηγούν.

Με σκοπό να βοηθήσουν κι άλλα ζευγάρια να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους η Lauren και ο Oberon έγραψαν το βιβλίο «A family guide to waste – free living».

Δείτε την ιστορία της οικογένειας με τα μηδενικά απορρίμματα στο ακόλουθο βίντεο:

Πηγή: themercury.com.au, panmacmillan.com.au 

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας