Στην Καρδίτσα, μια κάμπια οδηγεί τα παιδιά σχολείο και το μεσημέρι στο σπίτι τους με ασφάλεια. Σε τρία σχολεία της θεσσαλικής πόλης πάρθηκε μια εξαιρετική πρωτοβουλία.

 

‘Ενας απίστευτα έξυπνος τρόπος για να πηγαίνουν με ασφάλεια τα παιδιά στο σχολείο. Τί σκέφτηκαν; Έναν οδηγό στα πεζοδρόμια.

Τοποθέτησαν πάνω στα πεζοδρόμια αυτοκόλλητα οδηγούς κίνησης σε σχήμα κάμπιας. Μπήκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να παρακινούν τους μαθητές να πατάνε πάνω τους και να ακολουθούν αυτή τη πορεία ώστε να διασχίσουν τη διάβαση και να φτάσουν στο σχολείο με απόλυτη ασφάλεια.

Η εν λόγω δράση έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Καρδίτσας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και σε συνεννόηση με την Εθνική Συντονίστρια της E.E.K. κ. Καλλιόπη Παπαδάκη. Έτσι τοποθετήθηκαν αυτοκόλλητοι οδηγοί στα πεζοδρόμια που βρίσκονται έξω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο, το 6ο Δημοτικό Σχολείο και το 7ο Νηπιαγωγείο στην Καρδίτσα.

Σκοπός της πιλοτικής δράσης είναι η ασφαλέστερη μετακίνηση των παιδιών – μαθητών από και προς το σχολικό χώρο.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

Πηγή: womantoc.gr

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο [email protected]
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας