Μικρά μυστικά που μόνο ένας θεραπευτής μασάζ μπορεί να ξέρει για το σώμα σας!

0
2817

Της Κατερίνας Σταθοπούλου

Σε μία μόνο συνεδρία ο θεραπευτής σας μπορεί να αποκωδικοποιήσει τα πάντα, από το αν χρειάζεστε ένα νέο μαξιλάρι για το πόσο άσχημα παιδικά ατυχήματα είχατε και αν σας επηρεάζουν ακόμα, το αν είστε δυσκοίλιοι, για το αν είχατε κάποιο δύσκολο ταξίδι πρόσφατα και πολλά άλλα που παραθέτω παρακάτω.

Πως; Είστε εσείς που δίνετε όλες τις πληροφορίες αρκεί κάποιος να είναι παρατηρητικός, να γνωρίζει επαρκώς και να αγαπά το αντικείμενο της δουλειάς του. Ρίξτε μια ματιά στις λίγες από τις πολλές πληροφορίες που λαμβάνει μέσα από το σώμα σας ένας καλός θεραπευτής μασάζ.

Εάν είστε  οι αλλεργικοί

Για παράδειγμα, υπάρχουν σημεία πίεσης πάνω από τα μάτια σας, το μέτωπο, τα μάγουλα, και γύρω από το σαγόνι σας που μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε εάν είστε επιρρεπείς σε αλλεργίες. Όταν αυτά είναι τρυφερά , και η ποιότητα του συνδετικού ιστού μοιάζει διαφορετική, ξέρουμε ότι θα μπορούσαν να αφορούν μια ενοχλητική αλλεργία. Οι λεμφαδένες στο στήθος, γύρω από το λαιμό και κάτω από τις μασχάλες θα είναι επίσης προσωρινά πρησμένοι.

Ότι σταυρώνετε συχνά τα πόδια σας

Το σταυροπόδι  δεν σας κάνει καλό! Η αφύσικη στάση των γλουτιαίων πυροδοτεί πόνο στη βάση της πλάτης και προκαλείται μια αφύσικη στροφή στην πυελική ζώνη που εμποδίζει τη σωστή κυκλοφορία.

Όταν χρειάζεστε ένα νέο μαξιλάρι

Σωστό μαξιλάρι σημαίνει να έχετε τη σπονδυλική στήλη σας σε τέλεια ευθυγράμμιση όσο το δυνατόν. Το μαξιλάρι πρέπει να στηρίξει τον ώμο αρκετά ώστε αυτός να μην ακουμπά τα αυτιά σας. Με την πάροδο του χρόνου τα μαξιλάρια καλό είναι να αντικατασταθούν ειδικά όταν έχουν ξεφουσκώσει ή αισθάνεστε πως πλέον δεν σας στηρίζουν σωστά στον ύπνο σας. Αν το κεφάλι σας γέρνει προς τα κάτω ή προς τα πάνω, αργά η γρήγορα η πίεση θα πέσει στο λαιμό σας. Η καλύτερη στάση ύπνου που ευεργετεί όλο το σώμα είναι ανάσκελα ή στο πλάι. Βοηθητικά μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σας ή κάτω από τα χέρια σας για να είστε πιο άνετα.

Ότι  υποφέρετε από οσφυαλγία χαμηλά

Το γνωρίζουμε ακόμα κι αν δεν μας το πείτε. Όταν ξαπλώσετε στο κρεββάτι της μάλαξης, θα ελέγξουμε  να δούμε αν κάποιο ισχίο είναι ψηλότερο από το άλλο. Αυτού του είδους η κακή ευθυγράμμιση προκαλείται από σφίξιμο χαμηλά στην πλάτη, είναι αποτέλεσμα παρατεταμένης καθιστικής εργασίας ή κακής στάσης του σώματος, και συνήθως οδηγεί σε πόνο. Όταν ξαπλώσετε σε ύπτια θέση θα δούμε  επίσης πόσος χώρος υπάρχει ανάμεσα στο κρεββάτι και χαμηλά στην πλάτη. Μερικές φορές το μεγάλο βάρος της κοιλιάς μπορεί να προκαλέσει το συγκεκριμένο κενό, το οποίο μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πόνο.

Ότι έχετε πολύ stress

Ξέρουμε ότι είστε νευρικοί, αν είστε πολύ ομιλητικοί  ή δεν μπορεί να επικεντρωθείτε και να χαλαρώσετε. Η έντονη εφίδρωση ή η ακανόνιστη αναπνοή είναι σημάδια πως δεν έχετε αφεθεί. Το σώμα σας, μας δείχνει πως πρέπει να ακολουθήσουμε άλλη τεχνική μάλαξης πιο ήπια με χειρισμούς αποσυμπίεσης για όσο το δυνατόν περισσότερο αγχολυτικά αποτελέσματα.

Ότι εργάζεστε σε υπολογιστή

Οι ώμοι κυρτώνουν προς τα εμπρός, ίσως ο αυχένας να έχει ευθειασμό  και οι ωμοπλάτες είναι τεταμένες για πολλές ώρες της ημέρας.

Ότι έχετε υποστεί τραυματισμούς ως παιδί

Θα παρατηρήσετε ότι ένα παιδικό τραυματισμό μπορεί να τον έχετε ξεχάσει. Αυτό όμως μπορούμε εύκολα να το διαπιστώσουμε και να σας κάνουμε να το θυμηθείτε με μια απλή εξέταση. Ένα σπασμένο πόδι, συχνά είναι ελαφρώς μικρότερο από ό, τι το υγιές πόδι, αλλά όταν  εξετάσουμε δύο πόδια δίπλα-δίπλα, είναι προφανές.

Ότι είστε ένας textaholic

Αν τρίψουμε τους ώμους σας, και να μας πείτε  ότι πονάνε ή διαπιστώσουμε ότι είναι σφιχτοί, αναρωτιόμαστε πόσα  γραπτά μηνύματα έχετε γράψει. Εύκολα ξεχνιόμαστε και κρατάμε το κεφάλι σε αυτή την καθοδική θέση, παρόλα αυτά  πρέπει να τεντωνόμαστε συχνά, γιατί η παρατεταμένη στάση μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία και ανισορροπία στους ώμους.

Ότι ταλαιπωρήστε από τις ορμόνες σας

Τα «Σημεία ενεργοποίησης» όπως λέμε στη δική μας γλώσσα μπορούν να μας πουν πολλά για το σώμα σας. Αυτά είναι ευαίσθητες περιοχές, οι οποίες δίνουν μια αίσθηση στα χέρια μας κολλώδη, τεταμένη, ζεστή, ή ελαστική ενώ για σας ελαφρώς οδυνηρή. Ξέρουμε ότι περιμένετε την περίοδό σας ή ότι είστε στις μέρες της ωορρηξία σας, όταν σας πιέσουμε χαμηλά στη πλάτη και νιώσετε πόνο.

Ότι είστε αφυδατωμένοι

Μπορούμε πάντα να πούμε αν πίνετε καθημερινά  οκτώ ποτήρια νερό ή όχι παρατηρώντας τα  σημεία ενεργοποίησης στο πάνω μέρος της πλάτης Αν είστε ενυδατωμένοι θα είναι πιο τρυφερά αν όχι η διαφορά θα είναι αισθητή. Πιείτε άφθονο νερό ειδικά την ημέρα του μασάζ.

Ότι δέχεστε φυσικές προκλήσεις

Αν για παράδειγμα είστε δεξιόχειρας και κάνετε τις πιο βαριές δουλειές χρησιμοποιώντας τη δεξιά πλευρά του σώματός σας περισσότερο είναι εύκολο να το διακρίνουμε. Ίσως μεταφέρετε το μωρό σας και το στηρίζεται στο αριστερό ισχίο σας, ίσως είναι τέτοια η δουλειά σας όπου χρησιμοποιείτε περισσότερο τη δεξιά πλευρά (πχ είστε θεραπευτής μάλαξης, πολύ συχνό).Όποιος και αν είναι ο λόγος, αν δούμε ότι έχετε υπεραναπτύξει τη μία πλευρά, κυρίως στα πλευρά τότε αναγνωρίζουμε το πρόβλημα. Η λύση φυσικά είναι η εκγύμναση της μη αναπτυγμένης πλευράς  και εξισορρόπηση της σπονδυλικής στήλης.

Το αν έχετε ταξιδέψει πρόσφατα

Είναι δυστυχώς γεγονός πως είμαστε μια κοινωνία φοβική απέναντι στο άγγιγμα. Αν έχετε ταξιδέψει πολλές ώρες με το αεροπλάνο ειδικά δίπλα σε κάποιον που δεν σας άφηνε και πολύ χώρο, ενδέχεται να καθίσατε μόνο στον ένα γλουτό σας για ώρες προκειμένου να κρατήσετε το σώμα σας σε μια λογική απόσταση. Τα σημεία αυτά θα είναι τεταμένα και θα υπάρχει μια ελικοειδής φορά με μεγάλη πίεση στη μια πλευρά. Ομοίως, εάν έχετε πολύ πόνο στον αυχένα σας, θα μπορούσαμε να  μαντέψουμε πως σας πήρε ο ύπνος χωρίς μαξιλάρι και πιθανόν κρεμόταν το κεφάλι σας για ώρες.

Ότι τα σουτιέν που φοράτε είναι πολύ σφιχτά

Μπορούμε πραγματικά να αισθανθούμε ότι ένα πολύ σφιχτό  σουτιέν έχει πιέσει  όλη την ωμοπλάτη, επειδή οι μύες πάνω από την ωμοπλάτη έχουν σφίξει ως αποτέλεσμα της πίεσης. Το ίδιο ισχύει και για ένα βαρύ σακίδιο ή τσάντα.

Όταν η εργασία σας, σας αναγκάζει να δουλεύτε σε μια συγκεκριμένη στάση.

Μερικές φορές βλέπουμε ζωγράφους  που αναγκάζονται να ακουμπούν με τις κνήμες σε μια σκάλα οχτώ ώρες την ημέρα για μέρες ή μήνες οπότε και αποκτούν προβλήματα σε όλο το κάτω μέρος του σώματος αλλά και στη μέση. Ένα άλλο παράδειγμα είναι οι οδοντίατροι που εργάζονται σε μια στραβή θέση όλη την ημέρα προκειμένου, να δουλέψουν σωστά με αποτέλεσμα να πονάει όλη η πλευρά όπου ρίχνουν το βάρος, ο αυχένας και τα χέρια.

Ότι κρυώνετε

Η στάση του σώματός σας αλλάζει κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ειδικά όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν χαμηλά, καμπουριάζετε τους ώμους σας με φορά  προς τα αυτιά. Είναι μια ενστικτώδης κίνηση… Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, πιθανόν να μας επισκεφτείτε γιατί είστε πιασμένοι στους ώμους και στον αυχένα και τώρα όπως κι εμείς ξέρετε το γιατί.

Ότι είστε  καπνιστής

Αν ναι, η αναπνοή σας είναι βαρύτερη, βαθύτερη και πιο δύσκολη, ή μπορεί να πιάνετε κατά τη διάρκεια του μασάζ. Συμβαίνει συχνά κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας μασάζ , ο δέκτης να κοιμηθεί σε αυτή τη περίπτωση μπορούμε να καταλάβουμε αν είναι καπνιστής από το ροχαλητό ή από το πόσο συχνά λαχανιάζει για να πάρει αέρα.

Ότι περπατάτε πολύ

Αν παραπονιέστε για πόνο στο ισχίο και δυσφορία στο πόδι, τότε πιθανότατα κάνετε τακτικά δρομολόγια με τα πόδια. Τα ισχία και χαμηλά την πλάτη, τα νιώθετε σφιχτά, και έχετε επίσης μεγάλη ένταση στο κάτω μέρος του ποδιού. Οι ειδικές διατάσεις που εφαρμόζουμε θα απαλύνουν το πόνο.

Αυτά και πολλά άλλα ακόμα μπορεί να διαπιστώσει ένας σωστός επαγγελματίας ακόμα και αν εσείς του έχετε δώσει πλήρες ιστορικό.

Εμπιστευθείτε το θεραπευτή σας, είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει το σώμα σας ίσως καλύτερα και από εσάς και είναι εκεί για να σας βοηθήσει να το βελτιώσετε να ανακουφιστείτε και να χαλαρώσετε. Όσες περισσότερες πληροφορίες του δώσετε τόσο καλύτερα εργαλεία θα έχει στη διάθεσή του για να σας κάνει να νιώσετε όμορφα, ήρεμα και με περισσότερη ευεξία!

Πηγή: alopiliving.com

Κατερίνα Σταθοπούλου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας