Από το σπίτι μας μέχρι την εθνική οδό μεσολαβούν περίπου δώδεκα φανάρια. Αν περίμενα όλα αυτά τα φανάρια να γίνουν πράσινα προτού ξεκινήσω να πάω μια εκδρομή, πόσο θα έπρεπε να περιμένω ώστε να βγω από το σπίτι; Θα κατάφερνα άραγε να φύγω ποτέ; Είναι μάλλον απίθανο.

 

κι όμως, έτσι δεν σκεφτόμαστε πολλοί από εμάς όταν αντιμετωπίζουμε μια σημαντική απόφαση, κάποια μεγάλη αλλαγή, κάτι που μας προξενεί φόβο ή που θέλουμε να αποφύγουμε; Μπορεί να αφορά μια δύσκολη τηλεφωνική κλήση με κάποιον πελάτη, μια ευκαιρία πώλησης ή ίσως ένα δύσκολο τηλεφώνημα με κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο.

Ίσως πρόκειται για το πρόγραμμα γυμναστικής που διαβάσαμε πριν από λίγους μήνες, αλλά ακόμη δεν αξιωθήκαμε να αρχίσουμε ή πιθανώς για κάποια συνήθεια που πρέπει να κόψουμε (όπως το γεγονός ότι δεν γυμναζόμαστε). Μπορεί να πρέπει να καλέσετε εκείνον τον πελάτη που δεν είναι συνεπής με τις πληρωμές του ή μήπως πρέπει να καλέσετε στο γραφείο σας εκείνον τον μόνιμο υπάλληλο και επιτέλους να του αποδώσετε ευθύνες για την άσχημη στάση του και τις επιπτώσεις της στην ομάδα σας;

Είναι γεγονός ότι ως επί το πλείστον η ζωή μας στρέφεται γύρω από παρόμοιες καταστάσεις –το κατά πόσο μαθαίνουμε να τις αντιμετωπίζουμε εγκαίρως και με κατάλληλο και αποτελεσματικό τρόπο απεικονίζει την ωριμότητα και την εξέλιξή μας. Αυτό που μας κάνει ό,τι είμαστε είναι η προθυμία μας να προχωρούμε και να προσαρμοζόμαστε καθώς μαθαίνουμε. Δεν έχει σημασία αν όλα τα φανάρια είναι πράσινα ή όχι, εμείς προχωράμε. Προσαρμοζόμαστε σε κάθε φανάρι όταν το συναντήσουμε και συνεχίζουμε, και στην πορεία εξελισσόμαστε και μαθαίνουμε.

Να θυμάστε ότι η αναβλητικότητα σκοτώνει την κινητοποίηση. Απλώς προχωρήστε! Και να έχετε κατά νου τα λόγια του Λες Μπράουν: «Πηδήξτε και τότε θα εμφανιστεί το δίχτυ ασφαλείας.»

 

Απόσπασμα από το βιβλίο: «52 Μαθήματα Ηγεσίας», του Μάικ Γκριν από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας