Το Rebirthing Breathwork στηρίζεται στην τεχνική της Συνειδητής Κυκλικής Αναπνοής, μέσω της οποίας οι συμμετέχοντες αποκτούν πρόσβαση και απελευθερώνουν τις υποσυνείδητες αρνητικές σκέψεις που έχουν για τον εαυτό τους και τον κόσμο.

 

είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα κομμάτι μου που θέλει να σηκωθεί και να τρέξει όσο πιο γρήγορα γίνεται, προς την αντίθετη κατεύθυνση από την όποια τεχνική προσωπικής ενδοσκόπησης, από την όποια τεχνική αναπνοής, και κυρίως από το Rebirthing Breathwork.

Μερικές φορές νιώθω απλά φριχτά άβολα ακόμα και στην ιδέα ότι θα αγγίξω τον συναισθηματικό πόνο μου, πόσο μάλλον ότι θα αντιμετωπίσω το πόσο ευάλωτος, σκοτεινός και μικρός είμαι.

Όταν συνάντησα για πρώτη φορά το Rebirthing Breathwork, ζούσα σε μια μικρή πόλη στο South Island της δυτικής ακτής της Νέας Ζηλανδίας και εργαζόμουν ως μάνατζερ χρυσορυχείου. Ζούσα το όνειρο.

Τουλάχιστον έτσι νόμιζα μέσα στην ψευδαίσθησή μου. Θυμάμαι ότι δεν άκουγα ποτέ το σώμα μου και οι σχέσεις μου ήταν επώδυνες και εξουθενωτικές. Εξωτερικά φαινόμουν γεμάτος ζωντάνια, αλλά μέσα μου ένας ανεμοστρόβιλος σάρωνε τα πάντα, έκαιγε τα πάντα. Η αντίστασή να συνδεθώ με το μέσα μου ήταν επική.

Έβαζα τα δυνατά μου για να αποφύγω οποιοδήποτε δυσάρεστο συναίσθημα. Η προσωπική μου αγαπημένη απόσπαση ήταν ο κίνδυνος, η αδρεναλίνη, οι μηχανές, τα αεροπλάνα. Ήταν ένα κρυφτούλι που έδινε απλά μεγαλύτερη υπόσταση στον ανεμοστρόβιλο, περισσότερη ταχύτητα, ανυπολόγιστη ενέργεια.

Κάθε φορά που αισθανόμουν το θάρρος ή αναγκαζόμουν από τις περιστάσεις να κοιτάξω μέσα μου έβλεπα ήταν τα συντρίμμια που δημιουργούνταν από την περιστρεφόμενη ανεξέλεγκτη μάζα συναισθήματος. Η αίσθηση του διαχωρισμού, η θλίψη και η ενοχή οδηγούσαν σε θυμό, κατάθλιψη, άγχος και δυστυχία. Δραματική σαπουνόπερα στα καλύτερά της! Κλασική περίπτωση αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς.

Να συνδεθώ με αυτή τη σκοτεινιά; Για κανέναν λόγο!

Εκείνη η εποχή της ζωής μου μού έδωσε ένα δώρο: τη συνειδητοποίηση ότι κανείς και τίποτα δεν θα ερχόταν ποτέ να με σώσει. Αν ήθελα οποιαδήποτε ηρεμία μέσα μου, όφειλα να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου, να αναλάβω την ευθύνη για όλες τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου. Μόνο εγώ μπορούσα να με σώσω.

Έτσι κάπως βρέθηκα στην αίθουσα αναμονής του χειροπράκτη μου να κρατώ την επαγγελματική κάρτα μιας Rebirthing Breathworker που είχε το χώρο εργασίας της ακριβώς δίπλα. Δεν είχα ιδέα τι ήταν το Rebirthing Breathworking, αλλά και τί είχα να χάσω; Κάθε μέρα μετρούσα απώλειες έτσι κι αλλιώς.

Τα φώτα άρχισαν να ανάβουν στις σκοτεινές περιοχές του μυαλού μου, φωτίζοντας την αλήθεια μου. Εξακολουθώ να έχω μπόλικη αντίσταση ακόμα σήμερα, σχεδόν μετά από 30 χρόνια πρακτικής. Αλλά ξέρω ότι ο πιο γρήγορος τρόπος για να βρω την ειρήνη του μυαλού μου, την ελευθερία και τη αγάπη για τον εαυτό μου είναι να χρησιμοποιήσω το ίδιο εργαλείο που χρησιμοποίησε το μυαλό μου, όταν έκανε αυτές τις πιο σκοτεινές σκέψεις για τον εαυτό μου και τον κόσμο, όταν ήμουν ένα ευάλωτο, εύθραυστο πλάσμα, όταν πήρα την πρώτη μου αναπνοή.

Ξέρω πλέον ότι ποτέ δεν θα έβρισκα το χρυσό μέσα μου, αν δεν έβρισκα το θάρρος να αρχίσω να σκάβω στο λασπώδες έδαφος των άβολων συναισθημάτων μου. Χρειάστηκα συχνά μεγάλα αποθέματα δύναμης για να μην αντισταθώ, για να αφεθώ στις μισθοφορικές σκέψεις του μυαλού μου, που σκότωναν τη χαρά μου και υπονόμευαν τις ελπίδες μου.

Ναι, είναι αλήθεια, μισώ το breathwork, είναι το χειρότερό μου, να πρέπει να αναλαμβάνω την ευθύνη μου και να αλλάζω τη σκέψη μου. Είναι όμως επίσης αλήθεια ότι με βοήθησε να γίνω κάτι περισσότερο από έναν άνθρωπο αποσυνδεδεμένο που όλη μέρα κάνει ένα σωρό πράγματα μηχανικά. Γουστάρω που ξυπνάω το πρωί χαρούμενος, που περιτριγυρίζομαι από διαφανείς γλυκές σχέσεις, που βοηθάω με τη δουλειά μου τους ανθρώπους να γίνουν περισσότερο από αυτό που αγαπούν στον εαυτό τους.

Λατρεύω το breathwork, με κρατά κεντραρισμένο στον ανεμοστρόβιλο της ζωής. Είναι μόνο το Εγώ μου που το μισεί σκληρά, ολόψυχα.

Paul Jones

 

Paul Jones

Paul Jones

Από την πρώτη μου εκπαίδευση ως Rebirthing Breathworker το 1987, έχω δουλέψει με κάποιους από τους πρωτοπόρους Rebirthers παγκοσμίως και έχω καθοδηγήσει εκατοντάδες άτομα στη διαδικασία σύνδεσης και απελευθέρωσης των δομικών τραυμάτων τους. Μέσα από αυτή τη διαδικασία είχα βέβαια και την ευλογία να δουλέψω και με τα δικά μου.

Έχω προσφέρει εκπαιδεύσεις και σεμινάρια σε πολλές χώρες και νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη για αυτήν την ευκαιρία σύνδεσης με όλους τους δασκάλους, του μαθητές και τους πελάτες μου.

Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Paul Jones
Paul Jones

Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Paul Jones (όλα τα άρθρα)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στη γέφυρα του Γαλατά

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.