Μόνο αυτά τα 3 πράγματα χρειάζεσαι για ένα συνειδητό 2018

0
1596

Της Έλενας Έρα

Α

λλάζουμε χρονιά, αλλάζουμε διάσταση. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αφήσουμε πίσω μας οτιδήποτε μάς βαραίνει και σίγουρα να ξεφορτωθούμε τις ατέλειωτες λίστες με τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε, να υλοποιήσουμε και να πετύχουμε στη ζωή μας.

Τίποτα από όλα αυτά δεν χρειάζεσαι. Μην δεσμεύεσαι, μην υπόσχεσαι πως θα κάνεις εκείνο ή το άλλο, μην προσπαθείς να έλξεις τούτο ή εκείνο στη ζωή σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αποφασίσεις να πετάξεις ό,τι βαραίνει το ταξίδι σου.

Ξεκίνα τη νέα χρονιά αλλά και κάθε μέρα της ζωής σου με τούτα δω τα τρία πράγματα:

1. Συγχώρησε τον εαυτό σου και όσους σε πλήγωσαν. Άλλωστε το εγώ τα δημιουργεί όλα αυτά και γραπώνει την καρδιά σου για να μην την αφήσει ελεύθερη να αγαπήσει ό,τι κι αν έχει συμβεί. Το εγώ σε κάνει να μην μπορείς να ανέχεσαι τη γκρίνια του άλλου, τη στεναχώρια του και τον ίδιο του τον χαρακτήρα. Μα εσύ είσαι ο άλλος… είσαι το κάθε πλάσμα πάνω στη Γη… από το πιο μικρό σύννεφο μέχρι την πιο μικρή πέτρα στα βάθη των ωκεανών… Πώς είναι δυνατόν να ενοχλείσαι με την εκδήλωση της Ύπαρξης… όπως κι αν αυτή εμφανίζεται; Είσαι το Σύμπαν που εμπεριέχεις τα πάντα και εμπεριέχεσαι στα πάντα.

2. Να ζεις μόνο στο παρόν. Άσε το Σύμπαν να σε καθοδηγεί… να ζεις μόνο στην παρούσα στιγμή. Μη δεσμεύεις τη δημιουργικότητά σου. Οι ιδέες δεν μπαίνουν σε καλούπια παρά ανοίγουν δρόμους. Άσε ελεύθερες τις ιδέες σου να ξεδιπλωθούν και θα σε οδηγήσουν σε πολύτιμες εμπειρίες. Το Σύμπαν δεν κρατάει ρολόι. Να έχεις στο νου σου τα βασικά για τον γραμμικό χρόνο αλλά εσύ είσαι πέρα από τον χρόνο… και ό,τι χρειάζεσαι είναι ήδη στο παρόν. Είσαι το Σύμπαν που εμπεριέχεις τα πάντα και εμπεριέχεσαι στα πάντα.

3. Οι στιγμές δεν ορίζονται από την επανάληψη. Κάθε στιγμή είναι μοναδική. Αγκάλιασέ την όπως ακριβώς έρχεται. Δώσε προσοχή στην ανάσα σου, στο φαγητό που φτιάχνεις, στο πώς φιλοσοφεί ο νους μόλις διαβάσεις κάτι. Δώσε προσοχή όταν κάποιος σού χαμογελάει και ανταπόδωσε το χαμόγελο. Η προσοχή σου σε κάθε τι που συμβαίνει είναι μια τέλεια ευθυγράμμιση με το Σύμπαν πως όλα είναι όπως πρέπει να είναι κάθε στιγμή. Είσαι το Σύμπαν που εμπεριέχεις τα πάντα και εμπεριέχεσαι στα πάντα.

Και μην παίρνεις τίποτα προσωπικά. Όλες οι προκλήσεις δίνονται από το Σύμπαν γιατί αγαπάει την Ύπαρξη… δίνονται από σένα για σένα… γιατί εσύ είσαι το Σύμπαν.

Ό,τι κι αν έχεις στη ζωή σου, στην ψυχή ή στο σώμα σου… θεραπεύεται και μόνο από αυτή την συνειδητοποίηση: Είσαι το Σύμπαν που εμπεριέχεις τα πάντα και εμπεριέχεσαι στα πάντα.

Εδώ είμαστε να τα λέμε. Καλή και ευλογημένη χρόνια.

Με αγάπη,
Έλενα

Πηγή: www.elenaera.com/gr

 

Newsletter εγγραφή

 

Έλενα Έρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας