Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διαγωνίζεται στο Παρίσι για το πιο καινοτόμο προϊόν διατροφής.

Με το βλέμμα στραμμένο στο Παρίσι είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (ΣΕΒΤ) καθώς στις 16 & 17 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης «Sial», το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετέχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό ECOTROPHELIA, διεκδικώντας μια διάκριση για το πιο καινοτόμο προϊόν διατροφής.

Υπενθυμίζεται ότι το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διακρίθηκε στον εθνικό διαγωνισμό ECOTROPHELIA με το προϊόν «Veggie it».

Πρόκειται για ένα γευστικό, υψηλής θρεπτικής αξίας γεμιστό μπισκότο με λυοφιλιωμένα λαχανικά και β-γλυκάνη, το οποίο υπάρχει και σε «γλυκιά» έκδοση με φρούτα.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος έχει μακρά παρουσία σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στη χώρα μας διοργανώθηκε φέτος για 6η χρονιά, στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας «Food for Life» έχοντας πλέον αναδειχτεί σε θεσμό για την πανεπιστημιακή-ερευνητική κοινότητα, αφού αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική, την καινοτόμο σκέψη και την ευρηματικότητα των νέων στον κλάδο της αγροβιοδιατροφής.

Αναφερόμενος στην ελληνική συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου ο Ευάγγελος Καλούσης, Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, εξέφρασε τις ευχές όλων για μια διάκριση και τόνισε: «Είμαστε αισιόδοξοι για την ελληνική συμμετοχή γνωρίζοντας τη σκληρή δουλειά που έχει κάνει, αναπτύσσοντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό προϊόν» και συνέχισε:

«Είμαστε υπερήφανοι γιατί τα τελευταία χρόνια οι συμμετοχές στο Διαγωνισμό ECOTROPHELIA αποδεικνύουν τη δυναμική του χώρου μας στο εξωτερικό αλλά και ένα άλλο πρόσωπο για την χώρα μας, θετικό και γεμάτο δημιουργία. Άλλωστε πεποίθησή μας είναι ότι η έρευνα και η καινοτομία αποτελούν μοχλό ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις πρωτοβουλίες που τις αναδεικνύουν».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: iefimerida.gr

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο [email protected]
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το δικό οσυ Βίωμα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας