Φίλες και φίλοι,

 

Αν κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση, θα βρείτε πολλές ισχυρές μαρτυρίες από άτομα που συνδέουν την πρακτική τους με τη θεραπεία τους … όμως έως τώρα, υπάρχουν λίγες ενδείξεις που λένε ότι το Qi Gong έχει άμεση επίδραση στη θεραπεία του καρκίνου.

Να τί γνωρίζουμε:

Πρώτον, πιστεύουμε ότι μια τακτική πρακτική του Qi Gong μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία επούλωσης/θεραπείας … και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου και άλλων ασθενειών πριν εμφανιστούν.

Και δεν είμαστε οι μόνοι που το σκέφτονται …

Τον Μάρτιο του 2017, ένα ερευνητικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογικών Πληροφοριών (NCBI), διαπίστωσε ότι οι ασθενείς με καρκίνο που ασκούσαν Qi Gong βίωσαν:

 • Αυξημένη ποιότητα ζωής
 • Λιγότερη κόπωση και περισσότερη ενέργεια
 • Αυξημένη ανοσολογική λειτουργία (λευκά αιμοσφαίρια!)
 • Μειωμένα επίπεδα κορτιζόλης (ορμόνης στρες)
 • Βελτιωμένη γνωστική ικανότητα (σαφήνεια της σκέψης)

Όλα τα αποτελέσματα, όταν ομαδοποιούνται, βοηθούν στη διαδικασία της επούλωσης από καρκίνο και άλλες ασθένειες.

Αλλά… ποια είναι τα στοιχεία που υποστηρίζουν αυτό το θέμα;

Μεγάλη ερώτηση! Το 2015 έγινε μια εκτεταμένη ανασκόπηση πάνω από 500 κλινικών μελετών υγείας για τα θεραπευτικά αποτελέσματα του Qi Gong και του Tai Chi.

Σύμφωνα με την ανασκόπηση, σχεδόν το 95% των μελετών έδειξε θετική επίδραση στον τομέα της υγείας που μελετούσαν… χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις επιβλαβών παρενεργειών.

Έτσι… πώς βοηθάει το Qi Gong την θεραπευτική διαδικασία;

Ανεξάρτητα από το στυλ που ασκείστε, το Qi Gong μπορεί να αναλυθεί σε τρία προοδευτικά βαθύτερα επίπεδα σύνδεσης νου / σώματος.

Το πρώτο επίπεδο πρακτικής είναι καθαρά φυσικό.

 • Μάθετε τις κινήσεις.
 • Μάθετε πώς να διορθώνετε τη στάση του σώματος.
 • Μάθετε τις τεχνικές.

Τα οφέλη από την πρακτική σωματικού επιπέδου περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε αυτά: αυξημένη ισορροπία, δύναμη, συντονισμό και βελτιωμένη στάση.

Το δεύτερο επίπεδο πρακτικής είναι η ενσωμάτωση της αναπνοής σας με τις φυσικές σας κινήσεις. Όταν συνδέετε την αναπνοή σας με την κίνηση σας, βιώνετε μια αίσθηση ψυχικής ηρεμίας και βαθιάς χαλάρωσης. Το δεύτερο επίπεδο πρακτικής είναι ο λόγος για τον οποίο το Qi Gong αναφέρεται μερικές φορές ως ένας «κινούμενος διαλογισμός».

Το πλήρες όφελος του Qi Gong έρχεται όταν ενσωματώσετε το τρίτο επίπεδο πρακτικής. Το τρίτο επίπεδο πρακτικής είναι εκεί όπου αρχίζετε να καλλιεργείτε ενεργά την ενέργεια σας (Qi) χρησιμοποιώντας τη διαλογιστική σας πρόθεση ή «Yi». Εάν έχετε ακούσει ποτέ τη φράση «όπου ο νους πηγαίνει, η ενέργεια ρέει», έχετε εκτεθεί σε αυτό το τρίτο επίπεδο πρακτικής. Το τρίτο επίπεδο πρακτικής αφορά μόνο την προσοχή. Πρόκειται για την αποφυγή περισπασμών. Πρόκειται για τη συλλογή, την κυκλοφορία και την αποθήκευση του Qi μέσα και διαμέσου του σώματος σας.

Πώς αυτά τα τρία επίπεδα πρακτικής σχετίζονται με τη θεραπεία;

Στην ουσία, μια ασθένεια θα μπορούσε να θεωρηθεί ως απάντηση του σώματός σας, όταν μπλοκάρεται η ροή του Qi μέσω των μεσημβρινών σας (τα ενεργειακά μονοπάτια του σώματός σας).

Έτσι σε κάθε επίπεδο πρακτικής, η κατάρτιση σας και η ικανότητά σας να μετακινήσετε το Qi μέσω των ενώσεων του σώματος και των αυξήσεών σας… που σημαίνει ότι η ικανότητά σας να βρίσκετε τα μπλοκαρίσματα στην ενέργεια σας (διάγνωση του εαυτού σας) και να τα αφαιρέσετε (θεραπεία) αυξάνεται δραματικά.

Τώρα, αυτή είναι η γενική επισκόπηση του «πώς» θεραπεύει το Qi Gong. Οποιαδήποτε συνεπής πρακτική Qi Gong θα βοηθήσει στη ροή της ενέργειας σας και θα σας βοηθήσει στη φυσική διαδικασία θεραπείας του σώματός σας.

Ωστόσο, γνωρίζατε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα σύνολα κινήσεων που μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε συγκεκριμένα προβλήματα;

Στην ουσία, αυτές οι ακολουθίες κινήσεων είναι «συνταγές» σε πολλά από τα κοινά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε στη Δύση.

Προδιαγραφές για προβλήματα υγείας όπως:
 • Πόνος
 • Μεταβολισμός και θέματα βάρους
 • Σπονδυλικά Προβλήματα
 • Πίεση αίματος και καρδιαγγειακά προβλήματα
 • Ζητήματα του νευρικού συστήματος
 • Θέματα αναπαραγωγής
 • Κατάθλιψη
 • Αϋπνία
 • Κι άλλα…

Κάθε ακολουθία «στοχεύει» συγκεκριμένα βελονιστικά σημεία στο σώμα σας, για να ξεμπλοκάρετε το Qi σας και να διεγείρετε τη φυσική θεραπευτική ανταπόκριση του σώματός σας …

Αλλά εδώ είναι το πραγματικά άνετο (cool) πράγμα:

Όταν μαθαίνετε τη βασική θεωρία της κινεζικής ιατρικής Μεσημβρινών και έχετε μια σταθερή βάση στο πρώτο επίπεδο της πρακτικής (τις κινήσεις), θα είστε σε θέση να αυτο-διαγνώσετε και να δημιουργήσετε τις δικές σας θεραπευτικές ρουτίνες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε δυνητικά να θεραπεύσετε τον εαυτό σας από οποιοδήποτε αίσθημα πόνου, στενότητας, έντασης, ασθένειας.

Αρκετά άνετο ε;

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε την αυτο-ίαση για συγκεκριμένα προβλήματα υγείας, αυτό ακριβώς θα μάθετε στο 3ήμερο Ζhi Neng Qi Gong εργαστήρι στην Αίγινα. Ενώ είναι καλοδεχούμενοι ασκούμενοι με προηγούμενη εμπειρία με το Qi Gong, δεν απαιτείται απαραίτητα προηγούμενη εμπειρία. Είναι ανοιχτό για όλους!

Η επόμενη εμβάπτιση πραγματοποιείται στην Αίγινα, από τις 30 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου (περίπου δύο μήνες μακριά!)

Για να μάθετε περισσότερα και να εγγραφείτε στο 3-ημερο εργαστήριο Qi Gong Αυτο-φροντίδας, πατήστε εδώ

Να έχετε τις ευλογίες της Χάρης και της Χαράς,

Χρυσή Μπέρου,
μετάφραση- επιμέλεια από Holden Qi Gong

 

Newsletter εγγραφή

 

Χρυσή Μπέρου

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας