Ναι στη ζωή!

 

Ναι στη ζωή και σε ό,τι περιέχει. Δεν μπορείς να πεις όχι στον πόνο, στο άγχος, στη στεναχώρια, το θυμό, τον αποχωρισμό και να πεις ναι στην αγάπη, στην ομορφιά, στη σοφία, στην ευχαρίστηση και στην απόλαυση.

Ναι στη ζωή και ό,τι την αποτελεί. Ναι στο φως και στο σκοτάδι. Ναι στην αρχή και στο τέλος. Ναι στη χαρά και στη θλίψη.

Πολλές φορές φοβόμαστε και αγχωνόμαστε για κάποια κομμάτια της ζωής και αυτό μας κάνει να αμφιβάλουμε για το τι θέλουμε, να μην ξέρουμε ποιοι θέλουμε να είμαστε και τι θέλουμε να κάνουμε.

Πολλές φορές κάποιοι από εμάς μπορεί να καθόμαστε στο πίσω κάθισμα της ζωής περιμένοντας να μας οδηγήσει κάποιος άλλος ή κάτι άλλο σε μία προσπάθεια να ζήσουμε λιγότερο, να ρισκάρουμε λιγότερο, να πάρουμε λιγότερη ευθύνη.

Άλλες φορές κάποιοι από εμάς νιώθουμε σαν να είμαστε απλοί κομπάρσοι ή δεύτερης σημασίας ρόλοι στο έργο της ζωής μας από φόβο να μην εκτεθούμε, να μη μας κρίνουν, να μην κάνουμε λάθος, να μην πονέσουμε.

Λέγοντας ναι στη ζωή ανοίγουμε την πόρτα στην εμπειρία με ότι συνεπάγεται αυτό. Βήμα βήμα, εμπειρία στην εμπειρία, λέμε ναι σε λίγο περισσότερη ζωή.

Σε τι θέλεις να πεις ναι στη ζωή σου και σε κρατάει πίσω ο φόβος;

Μερικές φορές είναι κάτι καθημερινό, όπως το να δεχθείς κοπλιμέντα ή να ευχαριστηθείς μία βόλτα.

Κάτι τόσο καθημερινό και φαινομενικά αθώο όμως περιέχει ήδη δυσκολίες. Όπως αν πεις ναι στο να δεχθείς το κομπλιμέντο ανοίγεις στην επιρροή από τον άλλο, ανοίγεις στο να σε κρίνει, ανοίγεις στο να έρθει πιο κοντά.

Με το να ευχαριστηθείς μία βόλτα και να περπατήσεις στον ήλιο ανοίγεις στο να νιώσεις το σώμα σου, να αφεθείς να βιώσεις την κατάσταση που βρίσκεσαι σωματικά, αφήνεσαι στο να χαλαρώσεις και να έρθουν τα συναισθήματα που έχεις στην επιφάνεια.

Πληγές του παρελθόντος, ψυχικά τραύματα, ευαισθησίες και ανασφάλειες μας κρατάνε από το να πούμε ναι στη ζωή. Κάποιες φορές μπορεί να χρειαζόμαστε βοήθεια και υποστήριξη για να πούμε ναι στη ζωή.

Λέγοντας ναι στη ζωή τότε νιώθουμε πιο ζωντανοί, ολοκληρωμένοι και η ζωή μας νοηματοδοτείται.

 

Newsletter εγγραφή

 

Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου

Μέσα από τις υπηρεσίες μου προσφέρω “ένα κήπο πέρα από το σωστό και το λάθος”, εκεί που θα σε βοηθήσω με αγάπη να εκφράσεις και να ικανοποιήσεις τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τους στόχους σου.

Ως υπαρξιστική και πνευματική ψυχοθεραπεύτρια η βασική μου προσέγγιση είναι η υπαρξιστική ενσωματώνοντας στοιχεία και από άλλες προσεγγίσεις.

Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Κωσταντίνας Πολυχρονοπούλου
Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας