«Ναι» στη ζωή + «όχι» στο εγώ = αλλαγή στον κόσμο

0
αλλαγή στον κόσμο

215 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Της Έλενας Έρα

E

ίναι γεγονός πως ο κόσμος σήμερα είναι όπως είναι και οι άνθρωποι σήμερα είναι όπως είναι εξαιτίας των συγκρούσεων, εσωτερικών και εξωτερικών.

Το να συγκρούεσαι με τους άλλους σημαίνει να προσπαθείς να επιβάλλεις τον δικό σου τρόπο ζωής, σκέψης ή την άποψή σου σε κάποιον άλλο ή σε πολλούς. Επιβάλλεσαι όταν προσπαθείς να πάρεις κάτι που ανήκει αλλού ή όταν χειρίζεσαι τις καταστάσεις προς όφελος σου. Από εκεί ξεκινούν οι συγκρούσεις στην κοινωνία. Και όταν αυτός που επιβάλλεται έχει παράλληλα και εξουσία δίχως ήθος και φραγμούς, δημιουργεί το χάος στον κόσμο.

Και φυσικά ποιο είναι υπεύθυνο για όλη αυτή τη σύγκρουση; Μα φυσικά το εγώ των ανθρώπων.

Το να θυμώνεις και να εκτονώνεις τον θυμό σου απέναντι στο εγώ που δημιουργεί τη σύγκρουση στον κόσμο είναι ανώφελο. Το τρέφεις με αυτόν τον τρόπο και ούτε την κατάσταση την κάνεις καλύτερη αλλά ούτε και εσένα. Να θυμάσαι πως οι αλλαγές στον κόσμο συμβαίνουν από μέσα, σε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, καθώς εκείνος δουλεύει για να υπερβεί το εγώ. Τότε η καρδιά αναλαμβάνει το σώμα και γίνονται μεγάλες και όμορφες αλλαγές στον κόσμο.

Εδώ ως ψυχές στη Γη, πρέπει να περάσουμε μέσα από τις συγκρούσεις. Έχει στηθεί ένα καλοστημένο θεατρικό σκηνικό γεμάτο ένταση η οποία μας παρασέρνει συναισθηματικά αλλά παράλληλα μάς εξελίσσει. Αλλά θυμήσου: δεν είσαι το σκηνικό ούτε ο ηθοποιός.

Κάνε ένα βήμα πίσω και κοίταξε τον κόσμο. Κοίταξε τη ζωή σου. Αυτό που βλέπεις συμβαίνει και δεν μπορείς να κάνεις και πολλά γι’ αυτό προς το παρόν. Αποδέξου αυτό που συμβαίνει, πες «ναι» στη ζωή όπως εκδηλώνεται αυτή τη στιγμή, πες «ναι» στις συγκρούσεις. Η αποδοχή δεν σημαίνει πως το πανηγυρίζεις, πως χαίρεσαι γι’ αυτό. Αποδοχή σημαίνει να μην αγνοώ την παρούσα στιγμή όπως εκδηλώνεται και με ό,τι φέρνει.

Η σύγκρουση συμβαίνει, είτε μέσα σου είτε έξω από σένα. Μην κάνεις πως δεν την βλέπεις. Εκεί υπάρχει και η σπίθα της αφύπνισης… στο χάος.

Καλωσορίζοντας αυτό που χτυπάει την πόρτα σου το αποδυναμώνεις γιατί δεν του προσφέρεις σύγκρουση, δεν του προσφέρεις κάτι για να τραφεί. Και ο πιο κακοπροαίρετος άνθρωπος, κάποια στιγμή λυγίζει μπροστά στην αγάπη και στην αγνή καρδιά.

Όταν δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι, αλλάζεις αυτό που μπορείς. Κι αυτό είσαι εσύ. Η εξωτερική σύγκρουση είναι εκείνο το συνειδητό σοκ που σε σπρώχνει να κάνεις καλύτερο τον κόσμο μέσα από σένα.

Μπορεί να μην γίνεται να κάνεις κάτι απέναντι στις αδικίες των λίγων απέναντι στους πολλούς όμως μπορείς να κάνεις όλη εκείνη την εσωτερική εργασία που χρειάζεται ώστε να βγεις έξω από το matrix υπερβαίνοντας το εγώ. Και τότε θα επηρεάσεις κι άλλους να το κάνουν. Η ενέργεια της αφύπνισης που αγκαλιάζει την ανθρωπότητα επιδράει έντονα στις καρδιές.

Όταν το εγώ υπερβαίνεται, τα ωραιότερα χαρίσματα των ανθρώπων ενεργοποιούνται. Πώς μπορεί κάποιος να συγκρουστεί με κάποιον όταν έχει αγάπη στην καρδιά; Όταν βλέπει τον εαυτό του στα μάτια του άλλου; Όταν έχει συνειδητοποιήσει πως είναι το ένα Πνευματικό, Απεριόριστο, Συμπαντικό Ον σε όλες τις μορφές της Γης;

Το πρόβλημα δεν λύνεται με τον ίδιο τρόπο που δημιουργήθηκε, είχε πει ο Albert Einstein. Ο κόσμος δεν μπορεί να γίνει καλύτερος μέσα από το εγώ.

Μόνο η αγάπη μπορεί να τον αλλάξει.

Με αγάπη,
Έλενα

Πηγή: www.elenaera.gr

Έλενα Έρα

Έλενα Έρα

Η σταγόνα που μοιράζω μέσα από τα βιβλία μου, βοηθούν τον άνθρωπο να κατανοήσει το ταξίδι της ψυχής του και να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τη ζωή αλλά και τον κόσμο. Ένα απεριόριστο Σύμπαν δυνατοτήτων είναι διαθέσιμο μέσα μας… αρκεί να ξέρουμε πού να κοιτάξουμε και πώς να κοιτάξουμε.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του ElenaEra.gr
Έλενα Έρα

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.