Πραγματοποιείται στις 5 Μαΐου 2019, στη 1:45πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο γήινο, στοχαστικό και αισθησιακό ζώδιο του Ταύρου.

 

‘Oπως κάθε Νέα Σελήνη έτσι και αυτή συμβολίζει μια καινούργια αρχή σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου τυχαίνει να πέφτει. Λόγω ζωδίου αυτή η αρχή σαφώς σχετίζεται με την ανάγκη για γαλήνη, σταθερότητα και ασφάλεια, ειδικά σε οικονομικό και υλικό επίπεδο.

Μάλιστα, με τρεις πλανήτες ήδη ανάδρομους, Δία, Κρόνο και Πλούτωνα, η παραπάνω ανάγκη φαίνεται να εξυπηρετείται καλύτερα μέσα από διαδικασίες αναθεώρησης τόσο της φιλοσοφίας μας γύρω από τη ζωή όσο και των «πρέπει» ή των εμμονών που μπορεί να κουβαλάμε. Και με τον Ουρανό στην απόλυτη έξαρση της Σελήνης, το αίτημα της απαλλαγής από παρελθοντικές συνήθειες τίθεται επί τάπητος με τρόπο απόλυτο και ενδεχομένως ξαφνικό.

Επιπλέον, το εξάγωνο που σχηματίζει η Νέα Σελήνη με τον Ποσειδώνα είναι δηλωτικό της ευκαιρίας για χαλάρωση και απόδραση που δίνεται τώρα. Ταξίδια, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά, ευνοούνται λοιπόν καθώς και χαλάρωση και ευελιξία σε κανόνες, προγράμματα και χρονοδιαγράμματα (Ποσειδώνας εξάγωνο Κρόνο σε σύνοδο με Νότιο Δεσμό).

Χαλάρωση και ευελιξία, άλλωστε, απαιτεί και το μεταβλητό Ταυ-Τετράγωνο που σχηματίζει η αντίθεση Άρη-Δία με τον Ποσειδώνα στην κορυφή. Ο σχηματισμός αυτός μιλάει για μεγάλη κινητικότητα με αφορμή την ανάληψη κάποιου ρίσκου που προσκρούει, όμως, σε συνθήκες αβεβαιότητας και κλυδωνίζει – προσωρινά – σχέσεις και συνεργασίες (Αφροδίτη σε ζώδιο Άρη σε τετράγωνο με Κρόνο/Πλούτωνα ακολουθούμενο από τρίγωνο με Δία).

Τέλος, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύνοδος της Νέας Σελήνης με τον απλανή Μένκαρ, ένα φωτεινό αστέρι στο σαγόνι του αστερισμού του Κήτους. Αν και παραδοσιακά θεωρείται δυσμενής, η σύγχρονη αστρολογική ερμηνεία συνδέει τον Μένκαρ με τις δυνάμεις του συλλογικού ασυνειδήτου. Έτσι, ο Μένκαρ συμβολίζει αυτό που μπορεί να βγει από τη θάλασσα του συλλογικού και να μας επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό για καλό ή για κακό.

Θα λέγαμε, λοιπόν, ότι στον βαθμό που η επιδίωξη γαλήνης και ασφάλειας της παρούσας Νέας Σελήνης εξυπηρετεί ταυτόχρονα το συλλογικό, δεν υπάρχει λόγος να βγουν οι πιο αρνητικές επιρροές του εν λόγω απλανούς. Σε κάθε περίπτωση, η υπεράσπιση των αδυνάτων ή κάθε λογής ανθρώπων που έχουν θυματοποιηθεί από τις δυνάμεις του συλλογικού ασυνειδήτου ίσως να αποτελέσει σημαντικό θέμα κατά τον τρέχοντα σεληνιακό κύκλο.

Όπως και να έχει, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή Νέα Σελήνη!

 

Newsletter εγγραφή

 

vpetritsis

Ως Διδάκτωρ Ψυχολογίας, πιστοποιημένος ανθοθεραπευτής και βραβευμένος αστρολόγος από τον Αστρολογικό Σύνδεσμο Μεγάλης Βρετανίας, ο Βαγγέλης Πετρίτσης παρέχει συνεδρίες ψυχολογικές, αστρολογικές και ανθοθεραπευτικές με βασικό γνώμονα τη διεύρυνση της αυτογνωσίας των πελατών του και την απαλλαγή τους από αρνητικές ψυχολογικές και νοητικές καταστάσεις.
Παραδίδει επίσης μαθήματα αστρολογίας διά ζώσης αλλά και διά ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών Αστρολογίας που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.
Διατελεί Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φίλων Αστρολογίας (ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.), ενός σωματείου που στοχεύει στη διάδοση της αστρολογικής παιδείας και έρευνας στην Ελλάδα.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Βαγγέλη Πετρίτση
vpetritsis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ζώντας σαν ξωτικό

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας