Πραγματοποιείται στις 7 Δεκεμβρίου 2018, στις 9:20πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο αισιόδοξο, γενναιόδωρο και εξωστρεφές ζώδιο του Τοξότη.

 

Αποτελεί την τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς και εισάγει τον τελευταίο σεληνιακό μήνα πριν τις εκλείψεις του Ιανουαρίου. Προφανώς, όπως κάθε Νέα Σελήνη, έτσι και αυτή μας καλεί να κάνουμε μια καινούργια αρχή σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου τυχαίνει να πέφτει.

Λόγω ζωδίου, η καινούργια αυτή αρχή σχετίζεται άμεσα με θέματα νομικά, ταξιδιωτικά, εκπαιδευτικά και ηθικά και φαίνεται να τα τακτοποιεί σιγά σιγά. Άλλωστε, ο Δίας, χορηγός της Νέας Σελήνης, είναι στο ίδιο ζώδιο, το ζώδιο της κυριαρχίας του.

Από εκεί επιτρέπει στα παραπάνω θέματα να μπουν στη «θέση» τους μετά την πρόσφατη αδυναμία επίτευξης κάποιων ιδανικών (αποκλίνον τετράγωνο Νέας Σελήνης με Άρη/Ποσειδώνα).

Επιπλέον, ο Ερμής είναι στάσιμος και έτοιμος να ορθοδρομήσει σηματοδοτώντας το κλείσιμο μιας μακράς περιόδου καθυστερήσεων και αναθεωρήσεων που αφορά τους δύο προηγούμενους μήνες. Αυτοί χαρακτηρίστηκαν από καθυστερήσεις και αναθεωρήσεις τόσο σε επίπεδο σχέσεων και αξιών όσο και σε επίπεδο επικοινωνιών (διαδοχικές αναδρομές Αφροδίτης-Ερμή).

Η λήξη της αναδρομής του Ερμή πραγματοποιείται σε τρίγωνο με τον Χείρωνα επιτρέποντας την επούλωση πληγών που μπορεί να προκλήθηκαν από πρόσφατες λεκτικές συγκρούσεις ή παρεξηγήσεις.

Ταυτόχρονα με τη λήξη της αναδρομής του Ερμή, έχουμε και την απελευθέρωση του Κρόνου από τη σκιά της προηγούμενης αναδρομής του. Έτσι, ολοκληρώνεται βαθμιαία η εφαρμογή μιας σειράς αναθεωρήσεων σε ζητήματα υλικής ασφάλειας, δομών και κανόνων που εκκρεμούσαν από την περασμένη άνοιξη.

Η εφαρμογή των αναθεωρήσεων θα φανεί ακόμα καλύτερα εντός των δύο επόμενων εβδομάδων, αφού κατά τη διάρκειά τους απελευθερώνονται από τη σκιά της αναδρομής τους τόσο ο Ερμής όσο και η Αφροδίτη.

Προς το παρόν, η τελευταία βρίσκεται σε μια δύσκολη μοίρα του ζωδιακού (απόλυτη πτώση Σελήνης) παράγοντας ανασφάλειας σε θέματα σχέσεων και οικονομίας, ως απόρροια ενός διμήνου αποσταθεροποίησης (αποκλίνουσα αντίθεση Αφροδίτης-Ουρανού).

Αν υπάρχει, πάντως, κάτι που μπορεί πραγματικά να μας εξελίξει επί του παρόντος, αυτό είναι ο αλτρουισμός. Η απαλλαγμένη από κάθε εγωισμό δράση, όπως μαρτυρά ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στη μοίρα της απόλυτης πτώσης του Άρη.

Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή και αισιόδοξη Νέα Σελήνη!

vpetritsis

Ως Διδάκτωρ Ψυχολογίας, πιστοποιημένος ανθοθεραπευτής και βραβευμένος αστρολόγος από τον Αστρολογικό Σύνδεσμο Μεγάλης Βρετανίας, ο Βαγγέλης Πετρίτσης παρέχει συνεδρίες ψυχολογικές, αστρολογικές και ανθοθεραπευτικές με βασικό γνώμονα τη διεύρυνση της αυτογνωσίας των πελατών του και την απαλλαγή τους από αρνητικές ψυχολογικές και νοητικές καταστάσεις.
Παραδίδει επίσης μαθήματα αστρολογίας διά ζώσης αλλά και διά ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών Αστρολογίας που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.
Διατελεί Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φίλων Αστρολογίας (ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.), ενός σωματείου που στοχεύει στη διάδοση της αστρολογικής παιδείας και έρευνας στην Ελλάδα.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Βαγγέλη Πετρίτση
vpetritsis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εναλλακτικές διακοπές
Εναλλακτικές διακοπές

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.