Του Βαγγέλη Πετρίτση, PhD

Πραγματοποιείται στις 13 Ιουνίου 2018, στις 10:43 μμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο επικοινωνιακό, αέρινο και μεταβλητό ζώδιο των Διδύμων και αποτελεί την τελευταία Νέα Σελήνη πριν την πρώτη ηλιακή έκλειψη του καλοκαιριού που θα γίνει στις 13 Ιουλίου 2018.

Επομένως, και όπως άλλωστε ταιριάζει στη φύση ενός μεταβλητού ζωδίου, ο ρόλος του σεληνιακού κύκλου που ανοίγει με την παρούσα Νέα Σελήνη είναι καθαρά προπαρασκευαστικός.

Με άλλα λόγια, μας καλεί να τακτοποιήσουμε εκκρεμότητες ώστε να είμαστε σε καλύτερη θέση να κλείσουμε ένα σημαντικό κεφάλαιο στις ζωές μας για να ανοίξουμε ένα καινούργιο κοντά στην έκλειψη της 13ης Ιουλίου. Άλλωστε, ο άνοπτος Πλούτωνας υποδηλώνει ότι μια σημαντική μεταμόρφωση γίνεται έμμονη ιδέα αλλά δεν βρίσκει ακόμη έδαφος για να στεριώσει. Σε αυτό συντείνει και η απουσία του στοιχείου της φωτιάς, η οποία υποδηλώνει την έλλειψη ενθουσιασμού ή κινητοποίησης για την εισαγωγή του καινούργιου.

Λόγω του ζωδίου όπου πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη, οι εκκρεμότητες φαίνεται να αφορούν ζητήματα επικοινωνίας, μάθησης, μετακίνησης και σύντομων ταξιδιών. Μάλιστα, το γεγονός ότι ο χορηγός της Νέας Σελήνης, Ερμής, βρίσκεται εκτός ορίων στον Καρκίνο υποδηλώνει ότι τα παραπάνω ζητήματα ανάγονται σε μια μάλλον ακραία ανάγκη για συναισθηματική σύνδεση και επαφή παρέχοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία για διάνοιξη αναπάντεχα καινούργιων οριζόντων, όπως μαρτυρά το εξάγωνο Ερμή-Ουρανού.

Ωστόσο, η συμμετοχή του Ερμή σε παρορμητικό Ταυ-Τετράγωνο με τον Κρόνο σε αντίθεση και τον Χείρωνα στην κορυφή, τονίζει την ανάγκη για ανάληψη δράσης ώστε να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι για να ξεπεραστούν εμπόδια που κουράζουν το μυαλό, δυσκολεύουν τις επικοινωνίες και δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις.

Ταυτόχρονα, η μοναδική όψη που σχηματίζει η Νέα Σελήνη με άλλους πλανήτες, δηλαδή το ενάμισι τετράγωνο με τον Άρη στον Νότιο Δεσμό σε κρίσιμη μοίρα Ερμή, θέτει δευτερεύοντα εμπόδια που σχετίζονται με την ανάγκη απαλλαγής από διασπαστικές δράσεις και ενέργειες που προκαλούν ανησυχία.

Λόγω της επικείμενης αναδρομής του Άρη τα δευτερεύοντα αυτά εμπόδια θα μας απασχολήσουν για τους επόμενους μήνες με επίκεντρο τις εξής δύο ημερομηνίες: 9 Ιουλίου 2018 και 6 Οκτωβρίου 2018, διότι τότε ο Άρης θα βρεθεί στην ίδια θέση όπου βρίσκεται τώρα, ανάδρομος την πρώτη φορά και ορθόδρομος τη δεύτερη.

Τέλος, το τετράγωνο της αναιρετικής Αφροδίτης με τον Ουρανό και το ενάμισι τετράγωνό της με τον Ποσειδώνα μάλλον δοκιμάζουν σχέσεις και συνεργασίες λόγω ανάγκης για ελευθερία και απόδραση, η οποία μπορεί εύκολα να πυροδοτήσει «θερμά επεισόδια» (Αφροδίτη = Άρης/Πλούτωνας). Το τρίγωνο του Δία με τον Ποσειδώνα, όμως, φαίνεται να σώζει κάπως την κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή Νέα Σελήνη!

Νέα Σελήνη, έκλειψη, Ερμή

vpetritsis

vpetritsis

Ως Διδάκτωρ Ψυχολογίας, πιστοποιημένος ανθοθεραπευτής και βραβευμένος αστρολόγος από τον Αστρολογικό Σύνδεσμο Μεγάλης Βρετανίας, ο Βαγγέλης Πετρίτσης παρέχει συνεδρίες ψυχολογικές, αστρολογικές και ανθοθεραπευτικές με βασικό γνώμονα τη διεύρυνση της αυτογνωσίας των πελατών του και την απαλλαγή τους από αρνητικές ψυχολογικές και νοητικές καταστάσεις.
Παραδίδει επίσης μαθήματα αστρολογίας διά ζώσης αλλά και διά ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών Αστρολογίας που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.
Διατελεί Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φίλων Αστρολογίας (ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.), ενός σωματείου που στοχεύει στη διάδοση της αστρολογικής παιδείας και έρευνας στην Ελλάδα.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Βαγγέλη Πετρίτση
vpetritsis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στη γέφυρα του Γαλατά

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.