Νέο-Κρανιοϊερή θεραπεία, ένα μεταμορφωτικό εσωτερικό ταξίδι

0
649

Η Νέο-Κρανιοϊερή εξισορρόπηση είναι μια ολιστική θεραπευτική μέθοδος ιδανική για σωματικά και κινητικά προβλήματα καθώς και για ψυχοσωματικές ασθένειες.

Το σώμα είναι το «σπίτι» του νου, των συναισθημάτων και της ψυχής. Όταν η λογική και το συναίσθημα συγκρούονται τότε δημιουργείται μια ανισορροπία στο «σπίτι» μας. Το συναίσθημα εγκλωβίζεται και το σώμα χάνει την δύναμη και το θέλω του. Σταματά η αρμονία μεταξύ τους και δημιουργείται μια έλλειψη επικοινωνίας. Η Νέο-Κρανιοϊερή θεραπεία μας προσφέρει την ευκαιρία κάνοντας ένα «ταξίδι» στο σώμα, να επικοινωνήσουμε μαζί του, ν’ αναγνωρίσουμε τα θέλω του και να δημιουργήσουμε μια αρμονική σχέση μεταξύ του νου, του συναισθήματος και την ψυχής.

Τι είναι η Νέο-Κρανιοϊερή Θεραπεία

Η Νέο-Κρανιοϊερή Θεραπεία δεν είναι απλώς μία θεραπεία αλλά μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία και ένας τρόπος ζωής.

Εφαρμόζεται με απαλά και ήπια αγγίγματα στο σώμα, την σπονδυλική στήλη και στο κρανίο. με πλήρη σεβασμό προς τον θεραπευόμενο και την αλήθεια του. Του προσφέρει την ευκαιρία να κάνει ένα ταξίδι στο σώμα του, να επικοινωνήσει μαζί του, να προσεγγίσει το βαθύτερο είναι του και να οδηγηθεί στην αυτοθεραπεία.

Τι είναι ο κρανιοϊερός ρυθμός

Στο ανθρώπινο σώμα εκτός από τον καρδιακό και τον αναπνευστικό ρυθμό υπάρχει και ένας τρίτος που ονομάζεται κρανιοϊερός ρυθμός (Κ.Ι.Ρ). Αυτός σαν κύμα μεταφέρεται παντού στο σώμα. Μπορούμε να τον εντοπίσουμε με πολύ ελαφρύ άγγιγμα και αφού τον ψηλαφίσουμε παίρνουμε πληροφορίες για την κατάσταση και την λειτουργία του σώματος.

Η ύπαρξη του δημιουργείται από την παραγωγή και την εκροή του εγκεφαλονωτιαίου υγρού που περιλούζει και θρέφει το κεντρικό νευρικό σύστημα και ρέει εντός των μηνίγγων (κρανίο και σπονδυλική στήλη). Ο θεραπευτής της Νεο-Κρανιοϊερής θεραπείας μέσω των χεριών του, είναι σε θέση να εντοπίσει ποιες περιοχές του σώματος ή ποια σημεία δεν κινούνται ρυθμικά (κύμα), ανταποκρινόμενα στην απαλή ώθηση του κρανιοϊερού συστήματος. Μπορεί δηλαδή να εντοπίσει στο σώμα τις περιοχές “ενόχλησης”.

Με το απαλό και μη παρεμβατικό άγγιγμα των 5 γραμμαρίων της Νέο-Κρανιοϊερής θεραπείας, χρησιμοποιώντας τις τεχνικές της, διευκολύνει ώστε να αποκατασταθεί η κανονική κίνηση αυτών των περιοχών του σώματος και να απομακρυνθεί η δυσλειτουργία.

Σε ποιους  απευθύνεται

Η Νέο-Κρανιοϊερή Θεραπεία απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους, από νεογέννητα μωρά μέχρι και σε άτομα μεγάλης ηλικίας. Μέσω αυτής μπορεί να βελτιωθεί το επίπεδο Ζωής όσων υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις όπως: ημικρανίες, αυχενικό σύνδρομο, κατάθλιψη, μυϊκή κόπωση, αλλεργίες, βρουξισμός, το σύνδρομο της κροταφογναθικής άρθρωσης, αϋπνία

Με την Νέο-Κρανιοϊερή Θεραπεία ενισχύεται η λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, μειώνονται τα επίπεδα του στρες, βελτιώνεται η ορμονική ισορροπία και έρχεται η σωματική και διανοητική ευεξία.

Είναι επίσης μια έξοχη θεραπευτική τεχνική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και της λοχείας επειδή κινητοποιεί και βελτιώνει πολλές από τις φυσιολογικές διεργασίες προσαρμογής του σώματος στην καινούργια κατάσταση.

Οδηγεί ακόμη σε σωματική εξισορρόπηση από τραύματα ψυχικά ή σωματικά τα οποία έχουν εγκλωβιστεί για καιρό κάτω από την επιφάνεια της επίγνωσης και φέρνουν δυσλειτουργία στο σώμα.

Με ποιο τρόπο γίνονται οι συνεδρίες

Οι συνεδρίες της γίνονται σε περιβάλλον ασφαλές, ήσυχο που έχει ζεστασιά και ηρεμία. Ο ενδιαφερόμενος ξαπλώνει πάνω στο ειδικό θεραπευτικό κρεβάτι με μάτια κλειστά και αφήνετε σε ένα εσωτερικό ταξίδι για να συναντήσει τον Εαυτό του. Ο Κρανιοϊερός θεραπευτής γίνεται ο συνοδοιπόρος του και τον συνοδεύει με απαλό άγγιγμα που γίνεται μέσα από την καρδιά του.

Αυτό το μη παρεμβατικό, απαλό άγγιγμα δίνει στο σώμα την ελευθερία και την αποδοχή που χρειάζεται για να αρχίσει να εκφράζεται. Ο ταξιδιώτης (ενδιαφερόμενος) αν είναι έτοιμος, μέσα από αυτό το εσωτερικό ταξίδι, θα συναντήσει τον εαυτό του και όλα εκείνα που έχει κρύψει, που έχει καταχωνιάσει και σχεδόν έχει ξεχάσει μέσα στο σώμα του.

Το ταξίδι αυτό κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, μπορεί να είναι ένα ταξίδι στην ηρεμία και την απόλυτη ησυχία του μυαλού του ή ένα ταξίδι μέσα στον κόσμο των συναισθημάτων του. Το γέλιο ή το κλάμα, η χαρά ή η θλίψη του, ο θυμός ή η συμπόνια του, ο φόβος ή το παιχνίδισμα του, είναι όλα αποδεκτά αφού είναι το κλειδί για να απελευθερωθεί από ό,τι τον βαραίνει μέχρι τώρα στη ζωή του (Σωματο-συναισθηματική Απελευθέρωση).

Τι είναι η Σωματο-συναισθηματική Απελευθέρωση

Είναι μια τεχνική της Νεο-Κρανιοϊερής θεραπείας όπου πρωταγωνιστεί ο θεραπευτικός διάλογος. Κατά την διάρκεια της συνεδρίας συμβαίνει ανάκληση εμπειριών από τραύματα (σωματικά ή συναισθηματικά) που ίσως είχαν διατηρηθεί για χρόνια κάτω από την επιφάνεια της επίγνωσης. Βιώνοντας ξανά την εμπειρία (με το σώμα, το συναίσθημα και τον νου) ο  ταξιδιώτης μπορεί να δει αντικειμενικά με ποιο τρόπο “μπλοκάρει” το σώμα του αλλά και την ζωή του και να συνειδητοποιήσει πώς μπορεί να την αλλάξει προς το καλύτερο.

Θα αναρωτηθεί ίσως κάποιος:

Μα γιατί να τα σκαλίζουμε τώρα όλα αυτά; Καλά βρίσκονται εκεί που βρίσκονται, αφού τα έχω ξεχάσει! Αν το πει κάποιος αυτό είναι καλό να δει πως είναι αληθινά η ζωή του. Αν είναι ευχαριστημένος με αυτήν και αν όλα κυλάνε καλά, προσφέροντάς του πληρότητα.

Να θυμάσαι:

Οτιδήποτε είναι κρυμμένο και καταχωνιασμένο δημιουργεί την προσωπική φυλακή του καθενός μας και ουσιαστικά δεν του επιτρέπει να ζεις ελεύθερος βιώνοντας την εσωτερική του αλήθεια.

Οτιδήποτε είναι κρυμμένο και καταχωνιασμένο φτιάχνει εκείνες τις συνθήκες για να παρουσιαστεί πόνος ή αρρώστια στο σώμα και να μας κάνει κάποια στιγμή να αναρωτηθούμε: Αυτή τη ζωή αξίζουμε να ζούμε;

namaste
despoina palamari

 

Δες τις επόμενες εκδηλώσεις και εργαστήρια
της Δέσποινας Παλαμάρη

 

Μπορείς να επικοινωνήσεις απευθείας με τη Despoina Palamari
=

 

Newsletter εγγραφή

 

Despoina Palamari

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας