Νέος κύκλος Καλλιέργειας και φροντίδας του εαυτού στο κτήμα Γερανία

0
155

Η Σχολή Παραδοσιακών Κινέζικων Τεχνών στο κτήμα “Γερανία” στο πλαίσιο της “Θεραπευτικής Γεωργίας” (“Καλλιεργώ” τον εαυτό καλλιεργώντας την φύση), ανοίγει ένα νέο πεδίο “καλλιέργειας” και φροντίδας του εαυτού μέσα από την φιλοσοφία και τις τεχνικές του Σιάτσου, για δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα,όπου θα πραγματοποιούνται ατομικές συνεδρίες κατόπιν συνεννόησης.

 

Παράλληλα ξεκινάνε στο ίδιο διάστημα κύκλοι βιωματικών μαθημάτων Qi Gong και Tai Ji σε σύνδεση με τις αρχές της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και μαθήματα πάνω στις βασικές αρχές του Σιάτσου για εφαρμογή τους σε οικείους και φίλους.

Στο κτήμα Γερανία όσοι  ασκούμαστε στις τέχνες της αυτοθεραπείας και αυτοβελτίωσης ερχόμαστε σε επαφή και με την Φυσική-Εναρμονισμένη καλλιέργεια της Γής με στόχο την ολοκλήρωση της “Φυσικοποίησης” της ανθρώπινης υπόστασης και την βαθύτερη σύνδεση των φυσικών κόσμων.

Λίγα λόγια για το Σιάτσου
Σιάτσου στα Ιαπωνικά σημαίνει “πίεση με τα δάκτυλα” αν ερμηνεύσουμε το ιδεόγραμμά του στο υλικό πεδίο. Σημαίνει και πολλά ακόμη αν συνδεθούμε με την δόνηση των λέξεων που αποτυπώνονται στο ιδεόγραμμα.

Είναι μια αγωγή υγείας που εμφανίστηκε ολοκληρωμένη στην Ιαπωνία στις αρχές του εικοστού αιώνα, οι ρίζες του όμως χάνονται σε αρχαίες θεραπευτικές τεχνικές της Κίνας και της Ιαπωνίας, όπως το άνμα, το τουίνα και το αμπούκου.

Η βάση της θεωρίας του είναι η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, αλλά και στοιχεία σύγχρονων επιστημών (κβαντική φυσική κ.λπ.).

Οι τεχνικές του είναι πιέσεις με τα δάκτυλα, τις παλάμες, τους αγκώνες, τους πήχεις, διατάσεις και κινητοποιήσεις των αρθρώσεων.

Ζητούμενο είναι μέσα από τις τεχνικές που εφαρμόζει ο δότης προς τον δέκτη να ενεργοποιηθεί το αυτοθεραπευτικό δυναμικό του καθένα μας, ώστε να αποκαταστήσει τις ανισορροπίες στη ροή της ζωτικής μας ενέργειας.

Η ζωτική ενέργεια ή Qi (Τσί στην Κίνα, Κί στην Ιαπωνία) όπως αποκαλείται στην Ανατολή είναι η βάση για την ύπαρξη της ζωής. Η ομαλή ροή της είναι βασική προϋπόθεση για την σωματική, νοητική και συναισθηματική υγεία. Η διαταραχή στη ροή της είναι η αρχή της κατάστασης που ονομάζουμε ασθένεια. Με αυτό τον τρόπο η επίδρασή του δεν είναι μόνο σε σωματικό, αλλά και σε νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Λειτουργεί φιλικά, σε συνεργασία με τη φυσιολογία του κάθε οργανισμού, χωρίς να πιέζει ή να στρεσάρει το σώμα με επώδυνο ή επικίνδυνο τρόπο. Προσφέρει βαθιά χαλάρωση, ηρεμία και αίσθηση ευεξίας. Βοηθάει αποτελεσματικά σε ένα μεγάλο εύρος προβλημάτων, όπως μυοσκελετικά προβλήματα με πόνο ή δυσκαμψία, πονοκεφάλους, ημικρανίες, πεπτικές διαταραχές, προβλήματα περιόδου, άγχος, αυπνία, κούραση, χρόνιο πόνο, δύσκολες ψυχολογικές ή συναισθηματικές καταστάσεις κ.λπ.

Μια συνεδρία Σιάτσου συνήθως διαρκεί γύρω στα 60 λεπτά και γίνεται με τον δέκτη ντυμένο με άνετα ρούχα και ξαπλωμένο σε ένα ειδικό στρώμα στο πάτωμα, ή σε κρεβάτι μασάζ.

Μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα με Ιατρική θεραπεία βοηθώντας την και βοηθώντας επίσης στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

“Βαδίζουμε στο μονοπάτι του Τάο
Καλλιεργώντας την Αρετή (Τε) – φύση”

Για επικοινωνία και λεπτομέρειες:
Γιώργος Φούφας 6951746277
Θέμης Ρηνάς 6976419260

 

Newsletter εγγραφή

 

 

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας