Νίκος Αυγερινός | Όλα τα πράγματα μπορούν και μας συμφέρει να γίνονται Oλιστικά

0
345

Η Όμορφη Ζωή φιλοξενεί τον ιδρυτή της Νίκο Αυγερινό, σε μια συνέντευξη που παρουσιάζει την εξέλιξη της  επαγγελματικής του ζωής αλλά και τον ίδιο σαν άνθρωπο.

 

Τον Νίκο τον γνωρίζουμε όλοι όσοι συνεργαζόμαστε με το site της Όμορφης Ζωής αυτά τα χρόνια. Είναι ο άνθρωπος που στα μηνύματά του γράφει “Όλη μέρα καλημέρα!” και όταν σε παίρνει τηλέφωνο είναι πάντα κεφάτος.  Είναι αυτός που έχει ενώσει ενεργειακούς θεραπευτές, coach, ειδικούς, ανθρώπους που μιλούν για ευζωία και προσωπική εξέλιξη, κάτω από την ομπρέλα μιας κοινής προσπάθειας. Η Όμορφη Ζωή εκφράζει το όραμά του, είναι μέρος της πορείας του και ένα από τα “παιδιά” του.

Ο Νίκος είναι ανήσυχος και δημιουργικός, εξελίσσεται διαρκώς και του αρέσει να κάνει καινούργια πράγματα. Η περίοδος της πανδημίας ανέδειξε καινούργιες ανάγκες για τον ίδιο και τους συνεργάτες του. Μέσα από αυτές τις ανάγκες προέκυψε και το επόμενο βήμα για αυτόν επαγγελματικά που είναι το Ολιστικό Επιχειρείν. Πρόκειται για μια προσπάθεια που αφορά ανθρώπους και επιχειρήσεις τις οποίες αναλαμβάνει να υποστηρίξει συμβουλευτικά, συνδυάζοντας  εργαλεία Επιχειρησιακής Στρατηγικής μαζί με εργαλεία Προσωπικής Ανάπτυξης.

Θα μας πει τις ιδέες του και θα μοιραστεί μαζί μας τα σχέδιά του για το μέλλον. Κυρίως όμως θα έχουμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε καλύτερα από πρώτο χέρι. Να μάθουμε πως σκέφτεται και πως αισθάνεται. Πως ήταν για εκείνον η εμπειρία της διαδρομής όλα αυτά τα χρόνια. Τους σταθμούς που πέρασε, τις δυσκολίες, τις αγωνίες, αλλά και τις χαρές και τις επιτυχίες του.

Ο Νίκος ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως Μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών. “Κάποια χρόνια είχα την δική μου εταιρεία Πληροφορικής και όταν την έδωσα, συνεργάστηκα με τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα ως Επιχειρησιακός Σύμβουλος. Όμως ο χώρος αυτός δεν μου πήγαινε, κάπου δεν κόλλαγα με τους ανθρώπους. Δεν είχαμε κοινά πράγματα, δεν χωρούσα στις συζητήσεις. Οι υπολογιστές και το στήσιμο επιχειρήσεων μου άρεσαν πάντα, αλλά ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό. Η πρώτη μεγάλη στροφή στην καριέρα του, ήταν όταν αποφάσισε να αφήσει πίσω ότι ήξερε και να δώσει μεγαλύτερο βάρος στα πιο προσωπικά του ενδιαφέροντα. Ας δούμε πως προέκυψε αυτή η μετακίνηση, η οποία άλλαξε κυριολεκτικά την ζωή του Νίκου και τον οδήγησε σε αυτό που είναι σήμερα.

“Κάποια στιγμή είχα απόλυτη ανάγκη να επαναπροσδιορίσω τον ίδιο μου τον εαυτό και όχι μόνο το επάγγελμά μου. Περνούσα μέσα από τις συμπληγάδες μιας προσωπικής κρίσης, βίωνα ένα διαζύγιο, και έπρεπε να ψαχτώ. Να δω καλύτερα, βαθύτερα τον ίδιο μου τον εαυτό”. Ο Νίκος, ξεκινώντας το ταξίδι της αυτογνωσίας, ανακάλυψε όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και ένα καινούργιο επαγγελματικό μονοπάτι. Γιατί όπως και ο ίδιος πιστεύει πλέον με σιγουριά, “Όλα τα πράγματα μπορούν και μας συμφέρει να γίνονται ολιστικά. Τίποτα δεν είναι ξεκομμένο από την ψυχή και την εσωτερική μας ισορροπία.  Αυτό που κάνουμε σαν επάγγελμα, πρέπει να μας εκφράζει, να ακούει και να ακολουθεί την εσωτερική μας φωνή. Μόνο τότε νιώθουμε ικανοποίηση και έχουμε την έμπνευση να εξελιχθούμε σε αυτό”.

Νίκο ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, γιατί θέλουμε να σε γνωρίσουμε από το ξεκίνημά σου. Σπούδασες υπολογιστές επειδή σου άρεσε, ή ήταν μια τυχαία επιλογή;

Σπούδασα στην Πάτρα, Τεχνολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και στη συνέχεια Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, γιατί ήταν και ο πατέρας μου μηχανικός. Αυτό σίγουρα έπαιξε ρόλο. Όμως μου άρεσε να κατασκευάζω πράγματα με τα χέρια μου, όπως και να ασχολούμαι με τους υπολογιστές. Άρχισα να εργάζομαι και έφτιαξα την δική μου εταιρεία. Στην πορεία, ολοκλήρωσα ένα μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και ένα μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις. Τα πράγματα είχαν πάρει ένα δρόμο. Δυστυχώς όμως ένας τομέας στην ζωή μου που δεν πήγαινε πολύ καλά. Και αυτός ήταν ο τομέας της επικοινωνίας.

 

Δηλαδή τι συνέβαινε; Ήσουν κλειστός, δεν μπορούσες να συνεννοηθείς εύκολα με τους άλλους;

Δεν είναι σωστό να το ρίξω στους άλλους. Θα έλεγα ότι δεν είχα καλή επαφή με εμένα τον ίδιο. Είχα μεγάλη δυσκολία στο να καταλάβω αλλά και να εκφράσω τα συναισθήματά μου. Αυτό μου δημιουργούσε προβλήματα. Συγχρόνως, ένιωθα ότι δεν έχω κοινά ενδιαφέροντα με τους ανθρώπους που συναναστρεφόμουν. Αυτό με στεναχωρούσε, δεν ήμουν καλά, ένιωθα έξω από τα νερά μου.

Τι ήταν αυτό που σε ενδιέφερε περισσότερο τότε;

Σε εκείνη την φάση δεν το είχα βρει ακριβώς. Γνώρισα πιο καλά τον εαυτό μου όταν χρειάστηκε λίγο αργότερα να κάνω αυτό που λέμε “προσωπική δουλειά”. Ήταν σαφές ότι εγώ ήμουν πάντα ο άνθρωπος της πεζοπορίας και των βουνών, έξω και μέσα μου. Μου άρεσε η φύση αλλά και το υπερφυσικό! Είχα τέτοιου είδους ανησυχίες, αλλά δεν είχα κάποιους για να το μοιραστώ. Μικρός διάβαζα επιστημονική φαντασία και γενικώς ήθελα να κουβεντιάζω για τον εσωτερικό μου κόσμο.

Παρόλα αυτά όμως, λες όμως ότι δεν τα πήγαινες καλά με τα συναισθήματα;

Ναι, γιατί είχα ελλειμματική σχέση με αυτά. Όπως όλα τα πράγματα τα μαθαίνουμε ή όχι από μικρή ηλικία, μέσα στο οικογενειακό μας περιβάλλον.  Δυστυχώς εγώ δεν ήμουν εξοικειωμένος με τα συναισθήματα από μικρός. Στην οικογένειά μου δεν υπήρχαν πολλές τέτοιες προσλαμβάνουσες. Είχα φροντίδα, εκπαίδευση, παροχές, όχι όμως έκφραση συναισθήματος. Αυτό δηλαδή που σήμερα μαθαίνουμε ότι είναι το απολύτως σημαντικότερο, για την ανατροφή ενός παιδιού, σε σχέση με το καλό σχολείο και το ακριβό παπούτσι.

Χρειάστηκε λοιπόν να καλύψεις αυτό το έλλειμμα στην πορεία;

Ναι, τα βιώματά μας είναι πολύ καθοριστικά για τις επιλογές και την εξέλιξή μας. Εγώ βίωνα έντονο θυμό, που δεν ήξερα πως να τον διαχειριστώ, ειδικά στην εφηβεία. Δεν είχα μάθει να επικοινωνώ και φυσικά χρειάστηκε να το μάθω μέσα από τα λάθη μου.

Υπήρξε κάποια κρίση στην ζωή σου και πως την βίωσες;

Έζησα μια μεγάλη κρίση που ήταν ένα διαζύγιο. Ήταν η εποχή μετά την πτώση του χρηματιστηρίου, που ταυτόχρονα χρειάστηκε να πουλήσω και την εταιρεία μου και φυσικά όλα αυτά ήταν ένα ορόσημο. Μια πολύ δύσκολη φάση, στην οποία η οικογενειακή μου κατάσταση άλλαξε και συγχρόνως έπρεπε να κάνω και το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Ήμουν πραγματικά κλονισμένος και ένιωσα την ανάγκη να ζητήσω βοήθεια. Έτσι αποφάσισα να αρχίσω ψυχοθεραπεία. Αυτό ήταν η αρχή της προσωπικής μου αφύπνισης.

Μπήκες λοιπόν στο μονοπάτι της προσωπικής ανάπτυξης. Πως ήταν η εμπειρία αυτή;

Ήταν αποκαλυπτική. Κάνοντας ψυχοθεραπεία ξεκίνησα να γνωρίζω αληθινά τον εαυτό μου. Ένας καινούργιος κόσμος αποκαλύφθηκε για μένα, ο κόσμος των συναισθημάτων. Έμαθα πολλά μέσα από αυτόν. Έκανα αρκετό διάστημα ατομικές αλλά και ομαδικές συνεδρίες. Συγχρόνως άρχισα να διαβάζω συστηματικά για προσωπική ανάπτυξη και αυτογνωσία. Παράλληλα έκανα ενεργειακές θεραπείες και γενικώς βρήκα ότι όλο αυτό μου ταιριάζει πολύ και με ωφελεί. Από τότε δεν έχω σταματήσει να δουλεύω με τον εαυτό μου.

Δεν είναι πολύ ενδιαφέρον ότι όλοι οι άνθρωποι αγωνιούν με τα ίδια πράγματα και έχουν να επιλύσουν παρόμοια θέματα;

Είναι συγκλονιστικό! Σε μένα αυτό έδωσε πολύ μεγάλο κουράγιο, γιατί δεν ένιωθα πια ότι είμαι μόνος. Κατάλαβα πως ότι με απασχολούσε ήταν ανθρώπινο και φυσιολογικό. Δεν ήμουν τρελός ή περίεργος.

Πως η δουλειά με τον εαυτό σου έδεσε και με την καριέρα;

Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό, το οποίο να με εκφράζει περισσότερο. Αποφάσισα να βάλω μαζί την προηγούμενη επαγγελματική μου εμπειρία και τις καινούργιες προσωπικές αναζητήσεις. Να χρησιμοποιήσω τις γνώσεις μου με τους υπολογιστές για να κάνω κάτι με τα καινούργια μου ενδιαφέροντα. Έτσι γεννήθηκε η Δροσοσταλίδα, ένα site που είχε σχέση με τις ενεργειακές θεραπείες. Την αγάπησα πολύ και σταδιακά απορρόφησε όλο τον χρόνο μου και έγινε πλήρης απασχόληση. Φυσικά αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, όμως τα καταφέραμε.

 

Βγαίνεις πάντα δυνατός μέσα από τις κρίσεις;

Οι δυσκολίες κρύβουν πάντα και ευκαιρίες. Μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να βρούμε τον τρόπο να τις μετουσιώσουμε. Εγώ είμαι ευγνώμων για την όποια αντιξοότητα αντιμετώπισα εκείνη την εποχή. Ήταν αυτό που με έκανε να δουλέψω με τον εαυτό μου και να πάω παρακάτω. Οι ορίζοντές μου άνοιξαν, γνώρισα καλύτερα τον Νίκο και η καριέρα μου πήρε μια τροπή πολύ πιο δημιουργική.

Πως εξελίχθηκε η Δροσοσταλίδα;

Η Δροσοσταλίδα βγήκε στον αέρα, ένα χρόνο πριν το ξέσπασμα της κρίσης και έπρεπε να παλέψουμε πολύ προκειμένου να επιβιώσουμε. Δεν πειράζει όμως, τα καταφέραμε. Την αγαπώ ιδιαίτερα γιατί ήταν η πρώτη δουλειά που αντιπροσώπευε το όραμά μου σε σχέση με την προσωπική ανάπτυξη, τον τρόπο ζωής και τον καινούργιο δρόμο που ήθελα να πάρω. Αυτό το όραμα με οδήγησε και στο επόμενο βήμα. Την επιλογή να ζήσω εκτός Αθηνών. Το 2011 άφησα την πρωτεύουσα και πήγα σε ένα χωριό 20 χλμ έξω από το Ναύπλιο.

Πως ήταν η μετάβαση στην επαρχία;

Θα έλεγα ομαλή και ενδιαφέρουσα. Άλλωστε δεν ένιωσα ποτέ αποκομμένος, γιατί το Ναύπλιο είναι πολύ κοντά στην Αθήνα και εύκολα μπορείς να την επισκεφτείς για δουλειά ή για προσωπικούς λόγους. Επίσης δουλεύοντας με το Intenret όπως εγώ, δεν έχεις την ανάγκη της φυσικής παρουσίας, άρα τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Βέβαια, τότε ακόμη όλοι ζητούσαν να με δουν προσωπικά όταν επρόκειτο για δουλειά. Τώρα πλέον αυτό έχει αλλάξει.

Στο Ναύπλιο ασχολήθηκα και με καινούργια πράγματα. Αφιέρωσα χρόνο αρκετά συστηματικά στην φυσική καλλιέργεια και αγάπησα τα βότανα και τα λαχανικά. Ανακάλυψα ότι αυτό μου αρέσει και με γεμίζει. Γενικά είδα ότι υπάρχει και ένας άλλος τρόπος ζωής. Ήρθα κοντά με πολλούς ανθρώπους, έκανα καινούργιες σχέσεις και φιλίες και είδα πόσο μου αρέσει να λέω μια καλημέρα κάθε πρωί στους γείτονές μου.

 

Η Όμορφη Ζωή είναι το αποτέλεσμα αυτής της μετάβασης;

Τόσο η Δροσοσταλίδα όσο και η διάδοχός της η Όμορφη Ζωή που μας φιλοξενεί αυτή την στιγμή, είναι δουλειές που έχουν προκύψει μέσα από ένα όραμα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Χαίρομαι που βρήκα τον τρόπο και τους ανθρώπους να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, είτε σαν κοινό, είτε σαν συνεργασίες. Χαίρομαι επίσης γιατί η Όμορφη Ζωή που είναι πολύ πιο εμπλουτισμένη από την Δροσοσταλίδα, βρήκε μια ακόμη μεγαλύτερη κοινότητα ανθρώπων στην οποία απευθύνεται και την οποία αφορά. Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που μας διαβάζουν και μέσα από τις σελίδες μας βρίσκουν υπηρεσίες και πληροφορία που τους είναι χρήσιμη. Είμαι ευτυχισμένος γιατί γύρω από την Όμορφη Ζωή υπάρχει μια όμορφη κοινότητα ανθρώπων που ακουμπά στα δικά μου ενδιαφέροντα και έχει τις ίδιες ανησυχίες με μένα.

Η λέξη Ζωή για σένα έχει ιδιαίτερη αξία;

Είναι το όνομα της πρώτης μου κόρης, το επέλεξα πολύ συνειδητά και έχει μεγάλη δύναμη. Θέλω να παιδιά μου να είναι χαρούμενα, να είμαι μέρος της ζωής τους και η σχέση μας να εξελίσσεται. Επίσης και η Όμορφη Ζωή όπως και εγώ ο ίδιος, θέλω να διατηρούμε την δύναμη και την έμπνευση να προχωράμε, να διακρινόμαστε και να κάνουμε καινούργια πράγματα. Τόσο η Δροσοσταλίδα όσο και η Όμορφη Ζωή αντανακλούν το δικό μου θεραπευτικό μονοπάτι. Είναι η προσωπική μου πορεία, παρέα με άλλους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μου, και είμαι περήφανος για αυτό. Τα πράγματα είναι σε εξέλιξη που σημαίνει ότι προχωράμε, δεν είμαστε στάσιμοι και πιστεύω ότι το μέλλον θα είναι ακόμη καλύτερο.

Θα ήθελες να δώσεις κάποια συμβουλή σε όσους ακολουθούν αντίστοιχα το προσωπικό τους μονοπάτι;

Θα ήθελα να τους δώσω θάρρος, να τους πω ότι δεν πρέπει να απελπίζονται. Πάντα υπάρχουν δυσκολίες, όμως χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Όταν κοιτάμε προς τα πίσω την διαδρομή μας, βλέπουμε όσα έχουμε κάνει και τα πράγματα αποκτούν μια άλλη διάσταση. Για παράδειγμα η Όμορφη Ζωή.  Μπήκαμε στην τελική φάση σχεδιασμού τον Μάιο του 2015, όταν όλα ανατράπηκαν τον Ιούνιο γιατί συναντηθήκαμε με την πρωτόγνωρη κατάσταση των capital controls! Αυτό σίγουρα μας επηρέασε πολύ, όμως η εμπειρία που είχα από την κρίση του 2010 με είχε κάνει πιο οχυρωμένο και αποφασισμένο να προχωρήσω.

Ποιες είναι οι ιδανικές συνθήκες για να ξεκινήσει κάποιος μια καινούργια προσπάθεια;

Δεν υπάρχουν ιδανικές συνθήκες και αν αυτό περιμένουμε για να κάνουμε μια καινούργια αρχή, είναι σίγουρο ότι δεν θα την κάνουμε ποτέ. Μπορεί εμείς να είμαστε έτοιμοι, όμως πάντα θα υπάρχει κάτι στο περιβάλλον που θα λειτουργεί σαν αντιπερισπασμός. Επομένως δεν πρέπει να περιμένουμε την ιδανική στιγμή, γιατί απλώς αυτή δεν υπάρχει. Υπάρχει η κατάλληλη στιγμή, αλλά όχι η τέλεια. Όπως σε ένα δρόμο ποτέ δεν θα είναι πράσινα όλα τα φανάρια.

Μια αντιξοότητα πως μπορεί να γίνει ευκαιρία;

Αυτό το είδαμε περίτρανα κατά την περίοδο της καραντίνας όλοι, αλλά και εμείς στην Όμορφη Ζωή. Όπως ξέρεις οι συνεργάτες μας ανακοινώνουν μέσω της σελίδας τα σεμινάριά τους, τα οποία πριν τον κορονoϊό συνέβαιναν σε φυσικούς χώρους. Λόγω καραντίνας οι συνθήκες έπρεπε να αλλάξουν. Έτσι και εμείς, ξεκινήσαμε να φιλοξενούμε αλλά και να συντονίζουμε διαδικτυακά σεμινάρια και να εκπαιδεύουμε τους συνεργάτες. Όλους αυτούς που μας στήριξαν, ήρθε η ώρα να τους βοηθήσουμε να λειτουργήσουν σε ένα νέο περιβάλλον. Συγχρόνως η Όμορφη Ζωή, έχοντας την ευκαιρία να φιλοξενεί διαδικτυακά τόσους εισηγητές, χωρίς να είναι απαραίτητο να βρίσκονται στην ίδια πόλη ή ακόμη και χώρα, απέκτησε ένα καινούργιο αντικείμενο. Μπορεί η πανδημία να αναστάτωσε πάρα πολύ την ζωή μας, μας άνοιξε όμως καινούργιους δρόμους όπως η τηλε-εκπαίδευση και η τηλε-εργασία. Έτσι βοηθήθηκε πολύ και η επαρχία αλλά και οι ελληνόφωνοι σε όλο τον κόσμο.

 Αυτό σε οδήγησε στο Ολιστικό Επιχειρείν;

Οι εισηγητές και συνεργάτες μου άρχισαν να με ρωτάνε πως να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν την νέα κατάσταση και έτσι με ώθησαν να ανασύρω τις παλιές μου επαγγελματικές δεξιότητες, σχετικά με την Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ένωσα τα τεχνοκρατικά εργαλεία με τα εργαλεία της προσωπικής ανάπτυξης και έχω φτιάξει μια καινούργια φόρμουλα με την οποία υποστηρίζω εισηγητές και εκπαιδευτές στο Επιχειρείν. Χρησιμοποιώ τα εργαλεία που έμαθα ως Ενεργειακός διευκολυντής, τον ΝευροΓλωσσικό Προγραμματισμό (NLP), τον χάρτη της Γεωμετρίας της Ψυχής, όπως και την Συμβουλευτική και την Ψυχοπαθολογία που σπουδάζω και βλέπουμε τις Πεποιθήσεις τους, τις Αξίες τους, τις προσωπικές τους Δεξιότητες, Τι θέλει η ψυχή τους και Γιατί το θέλει, παρέα με τομείς όπως τα λογιστικά, το marketing, οι πωλήσεις, η οικονομική ανάπτυξη και οι στόχοι τους . Έτσι συμπληρώνουμε το κομμάτι της εκπαίδευσής τους, η οποία είναι πλούσια στο θεραπευτικό κομμάτι, αλλά έχει κενά στο πρακτικό.

Πως αισθάνεσαι με την καινούργια σου δραστηριότητα στην συμβουλευτική;

Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση γιατί βλέπω πολλά χαμόγελα και ανθρώπους που είναι ευχαριστημένοι. Το πράγμα ρέει από μόνο του και ως στιγμής οι συμβουλευόμενοι έρχονταν με συστάσεις από στόμα σε στόμα. Με γεμίζει πλήρως και είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί βλέπω ανθρώπους να λύνουν βασικά προβλήματα της ζωής τους.

Οπότε δημιούργησα τη δική μου ιστοσελίδα www.nikosavgerinos.gr όπου μπορεί κάποιος να δει τις υπηρεσίες που προσφέρω και να κλείσουμε και μια δωρεάν συνάντηση γνωριμίας.

Αισθάνεσαι ανταγωνισμό σε σχέση με άλλους;

Ο ανταγωνισμός ποτέ δεν με φόβισε σε καμία μου δραστηριότητα. Αν κάποιος θελήσει να σε αντιγράψει, θα το κάνει σε σχέση με αυτό που εσύ έκανες πριν από ένα μήνα. Αν εσύ δουλεύεις ήδη στο επόμενο, ο ανταγωνισμός είναι ήδη ένα βήμα πίσω. Αυτό που κανένας δεν μπορεί να μας κλέψει είναι η καρδιά μας και η ψυχή μας. Ούτε και εμείς μπορούμε να κλέψουμε την ψυχή που κάποιος βάζει στο έργο του. Γι’ αυτό και μου αρέσει να ενημερώνομαι, να βλέπω τι συμβαίνει γύρω μου και να προσπαθώ να κάνω όλο και καλύτερα πράγματα.

Βλέπεις να αλλάζουμε σαν κοινωνία;

Δυστυχώς κατά την διάρκεια της καραντίνας είδα και συνεχίζω να βλέπω πάρα πολύ φόβο και βία. Έχει τονιστεί το θέμα της βίας κατά των γυναικών, όμως πιστεύω ότι υπάρχει γενικότερη ενδοοικογενειακή βία και από γυναίκες προς άντρες και από ενήλικες προς παιδιά. Δυστυχώς οι συνθήκες και τώρα δεν βοηθούν. Περνάμε σε μια περίοδο πολέμων και οικονομικής κρίσης. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από εκτόνωση και υποστήριξη όμως δεν απευθύνονται εύκολα κάπου. Οι ενεργειακές θεραπείες είναι ακόμη ένα μικρό ποσοστό. Η προσωπική ανάπτυξη αφορά ακόμη τους λίγους. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να πούμε ότι έχουμε πιάσει κρίσιμες ανθρώπινες μάζες.

Είσαι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος;

Δεν μπορώ να απαντήσω γιατί κοιτάω να δουλεύω στο παρόν. Κάνω ότι καλύτερο μπορώ, προσπαθώ να κρατάω ψηλά το επίπεδο της Όμορφης Ζωής και των εισηγητών. Κάνω επίσης το δικό μου εκπαιδευτικό και θεραπευτικό έργο και το βράδυ κοιμάμαι ήσυχος. Έχω κάποια επιρροή όμως δεν μπορώ να συμπαρασύρω κανέναν. Όποιος είναι έτοιμος απλά θα κάνει το επόμενο βήμα πάντα για τον εαυτό του και κάπως έτσι προχωράμε και όλοι μαζί.

Τι σου δίνει ενέργεια μέσα στην μέρα;

Η επικοινωνία με τους ανθρώπους, είτε δια ζώσης είτε μέσα από τα email που λαμβάνω καθημερινά. Αυτό που όταν ξεκίνησα το θεραπευτικό μου μονοπάτι με δυσκόλευε, η επικοινωνία, τώρα είναι η τροφή μου.

Συνέντευξη της Κυριακής Ματζάνα για την Όμορφη Ζωή

Αναλυτικά στοιχεία: Νίκος Αυγερινός
Ιστοσελίδα: https://nikosavgerinos.gr/
Mail: [email protected]
Κινητό: 6936-703400

Κλείσε Τώρα τη δική σου Δωρεάν συνάντηση 20΄
για να συζητήσουμε για την Προσωπική σου Ανάπτυξη ή την Επιχειρηματική κίνηση που δονεί την καρδιά σου!

=

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας