Νίκος Μαυράκης | Η ταχύτερη οδός για την οικονομική μας ανάπτυξη είναι ένα MASTERMIND.

0
803

Η ομάδα παράγει περισσότερο απ’ τη μονάδα. Κανόνας αδιάψευστος. Πόσες φορές άλλωστε όλοι δεν έχουμε αντλήσει μια ιδέα, μια διαδικασία από τις σκέψεις κάποιου άλλου; Χωρίς να είναι απλά μια φτηνή κόπια, αλλά παίρνοντας αυτή την ετερόκλητη σκέψη και δημιουργώντας κάτι πολύ ιδιαίτερο και μοναδικό που θα εξυπηρετήσει ιδανικά τους στόχους μας..

 

Σε ένα mastermind έχουμε ακριβώς αυτό, μια ομάδα που παράγει λύσεις και ιδέες που η μονάδα θα χρειαζόταν ένα μεγαλύτερο χρονικό πλαίσιο και σίγουρα μεγαλύτερη προσπάθεια.. Λύσεις και ιδέες προς την επίτευξη ενός μοναδικού σκοπού, συνήθως την οικονομική ελευθερία του καθενός ξεχωριστά μέσα σ΄αυτή την εκλεκτή ομάδα.

Ένα παιχνίδι τένις αν θες, που συμμετέχουν πολλοί παίκτες και ανταλλάσουν μπαλιές – σκέψεις αντλώντας δημιουργικότητα και έμπνευση μέσα απ΄το παιχνίδι των αντιπάλων και των συμπαικτών.

Είναι συναντήσεις ομοϊδεατών που θέλουν να βοηθήσουν και να βοηθηθούν, να εμπνεύσουν και να εμπνευσθούν.. Ο οικοδεσπότης οδηγεί και καθοδηγεί την συζήτηση με την εμπειρία του και τις παραστάσεις που έχει, ιδανικά είναι ο άνθρωπος που κατέχει τη δεξιότητα να “ξεκλειδώνει” τους συμμετέχοντες δίνοντας τους την ευκαιρία να δώσουν και να πάρουν απ΄αυτή την ιδιαίτερη εμπειρία του mastermind ότι περισσότερο μπορούν, κάτι που συνήθως είναι μια ιδέα, μια σκέψη, ένα breakthrough! Που δε θα είχαν μόνοι τους χωρίς την εξαιρετική διαδικασία του mastermind! Μπορεί να ακούγεται καινούριο, μοντέρνο, όμως το mastermind ως concept ειπώθηκε πρώτη φορά το 1923 απ’ τον συγγραφέα Ναπολέον Χιλ και περιγράφηκε εκτενώς στο βιβλίο του (Think and Grow Rich) το 1937, οπότε τα masterminds υπάρχουν για σχεδόν έναν αιώνα! Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι κάποια μόδα που ήρθε και θα περάσει έτσι απλά, είναι μια πολύ σοβαρή διαδικασία που δίνει τη δυνατότητα στο άτομο να ξεπεράσει τα όρια του, να πάει στο επόμενο επίπεδο πολύ ευκολότερα και γρηγορότερα από κάθε άλλη περίπτωση που θα το επιχειρούσε μόνο του. Η ομάδα μαζί με τον οικοδεσπότη βοηθούν τον καθένα ξεχωριστά καθοδηγώντας, νουθετώντας και γιατί όχι μετρώντας τη πρόοδο του κάθε μέλους. Μπορεί να προκύψουν συνεργασίες με ανθρώπους που ποτέ δε περίμενες να συμβούν, σίγουρα η συμπυκνωμένη γνώση και η εμπειρία που συγκεντρώνονται στα masterminds είναι ευεργετικές προς την επίτευξη των στόχων των μελών αυτής της εκλεκτής ομάδας. Σίγουρα το άτομο που συμμετέχει σε ένα mastermind μεγαλώνει τον επαγγελματικό του κύκλο. σίγουρα οι συζητήσεις και η καθοδήγηση μέσα απ΄το mastermind είναι εξειδικευμένες και στοχοθετημένες για το κάθε μέλος της ομάδας. 

Ένα κομμάτι των masterminds είναι η ανταποδοτικότητα, στο κάθε τι την ψάχνουμε και τη μετράμε πριν πληρώσουμε, πρέπει να μας ανταποδίδει τουλάχιστον την ίδια αξία με αυτή που πληρώσαμε σε χρήμα, οι Αμερικανοί το λένε “value for money”, μετά τη συμμετοχή μας σε ένα mastermind την ανταποδοτικότητα θα τη μετρήσουμε σε πολλαπλάσια επίπεδα από το ποσό που χρειάστηκε για τη συμμετοχή μας σε αυτό! 

Η ανταποδοτικότητα είναι εμφανής απ΄τη πρώτη στιγμή και επιτυγχάνεται μέσα από εκείνη την ιδέα που θα εμπνευστούμε ή θα αντλήσουμε απ΄τη διαδικασία του mastermind που συνήθως είναι το σημείο τομής που εκτοξεύει τη καριέρα μας είτε μας αποφέρει μεγάλα κέρδη, από το δίκτυο των συνεργατών ή των πολύτιμων συνεργασιών που θα κάνουμε ή ακόμα ακόμα από τις ανασφάλειες που θα ξεπεράσουμε, τους στόχους που δε θα φοβηθούμε να κατακτήσουμε ή τις προκλήσεις που ποτέ δεν τολμήσαμε να αντιμετωπίσουμε. Οπότε η συμμετοχή σε μια τόσο δημιουργική και υποστηρικτική ομάδα προσφέρει πολλά περισσότερα από τα υλικά κέρδη που θα έχουμε, ακόμη και η δομή των συναντήσεων μεταξύ των μελών είναι τέτοια που πέραν των υπολοίπων κρατάει σε εγρήγορση το κάθε μέλος της ομάδας και του δίνει το σπρώξιμο που χρειάζεται ώστε να συνεχίσει προς την επίτευξη του στόχου του. 

Οι συναντήσεις σε ένα mastermind συνήθως είναι μία ή δύο φορές τον μήνα και τα μέλη καταθέτουν τους προβληματισμούς, τις προκλήσεις, τις ιδέες τους πάνω στο αντικείμενο τους.

Και ξεκινάει το παιχνίδι.. Πάντα κάποιος έχει να προσθέσει κάτι περισσότερο, να δώσει μια βοηθητική συμβουλή, να συστήσει ένα συνεργάτη, μια διαδικασία, έναν μηχανισμό που θα βοηθήσει στο καθημερινό ή στο πάγιο πρόβλημα, θα γίνει το όχημα ώστε να κατακτήσεις έναν στόχο! Να λύσεις το πρόβλημα που ποτέ δε περίμενες ότι θα λύσεις ή θα γίνει η απαρχή για μια υπέροχη και προσοδοφόρα συνεργασία.. Η ομάδα στα masterminds είναι ένας ζωντανός οργανισμός που μαθαίνει, αποκτά εμπειρίες και συνεχώς εξελίσσεται.. Ο οικοδεσπότης πάντα εκεί να υποστηρίζει την ομάδα, να δίνει τροφή για σκέψη και συζήτηση με την εμπειρία και τις γνώσεις του.

Σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι η δύναμη της ομάδας είναι σημαντικότερη και αποδοτικότερη από αυτή της μονάδας, σαφώς ανώτερη, όχι γιατί η μονάδα δεν είναι ικανή να παράξει ιδέες, σκέψη και να κατακτήσει από μόνη της αλλά επειδή όταν η μονάδα εντάσσεται στην ομάδα οι δυνατότητες και οι πιθανότητες επίτευξης του οτιδήποτε αυξάνουν εκθετικά! Ο ρόλος κλειδί στα masterminds που καθορίζει και την έκβαση τους πολλές φορές είναι ο οικοδεσπότης, έτσι, η επιλογή του οικοδεσπότη είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και πρέπει να γίνει με κάποια κριτήρια, όπως το ποιος είναι/τι έχει καταφέρει, αν είναι προσεγγίσιμος, έμπειρος, φιλικός και σίγουρα τι λένε οι άλλοι γι΄αυτόν! Από ένα αυτοκίνητο μέχρι ένα gadget που επιθυμούμε να αγοράσουμε πάντα ρωτάμε κάποιον που το έχει ήδη, στη περίπτωση του αυτοκινήτου για παράδειγμα, ή  διαβάζουμε τα σχόλια στη σελίδα του προϊόντος από άλλους καταναλωτές στη περίπτωση του gadget. Το word of mouth, ελληνιστί από στόμα σε στόμα είναι ο βασικότερος λόγος που κάποιος παρακινείται σε μια αγορά ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας απ΄την απαρχή του κόσμου.. Οπότε ψάχνουμε τι λένε οι άλλοι για τον εκάστοτε οικοδεσπότη του mastermind που επιθυμούμε να γίνουμε μέλη. Εν κατακλείδι, τα οφέλη από μια τέτοια διαρκή συνάντηση με ομοϊδεάτες είναι πολλά και σίγουρα θα προκύψουν. Είναι αδύνατο να μη κατακτήσεις τους στόχους σου όταν βρίσκεσαι εν μέσω μια καταιγίδας συμπυκνωμένης γνώσης..

Ο Νίκος Μαυράκης είναι ο ιδρυτής του πρώτου Ελληνικού mastermind ευφυών επενδύσεων που αποτελείται από μια ομάδα Ελληνόφωνων που δουλεύουν προς την οικονομική ανεξαρτησία. Είναι επίσης ένας «διαπιστευμένος επενδυτής» όπως ορίζεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ως άτομο με καθαρή αξία άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η πρωταρχική του κατοικία). 

Μάθετε για το μοναδικό ολοκληρωμένο εκπαδευτικό πρόγραμμα Οικονομικής Ανεξαρτησίας με την Πιστοποίηση Ενός Διαπιστευμένου Ελληνοαμερικανού Επενδυτή (από την Κεφαλαιαγορά των Η.Π.Α)!

Θέλω να μάθω περισσότερα >>

Δεν είναι θεωρητικά σεμινάρια.. το πρόγραμμα αυτό θα σου μάθει πως να αποκτήσεις οικονομική ελευθερία!

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Αναλυτικά στοιχεία: Νίκος Μαυράκης
Ιστοσελίδα: nikolaosmavrakis.com/coaching
E-mail: [email protected]
Facebook: freedomcoachniko
Instagram: freedomcoachniko
Youtube: @freedomcoachniko

=

 

Newsletter εγγραφή

 

Νίκος Μαυράκης

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας