Είναι ένας πολυπράγμων άνθρωπος που τρέφει μεγάλη αγάπη για τη δημιουργία. Ο νους του, όχι μόνο γεννάει διαρκώς νέες ιδέες, αλλά έχει το ταλέντο να τις υλοποιεί. Του αρέσει να βάζει στόχους, τους οποίους σκοπεύει με αυτοπεποίθηση κάνοντάς τους πράξη. Μας μιλάει με πάθος για το “Πόλις”, χώρο πολιτισμού, δια βίου εκπαίδευσης και προσωπικής ανάπτυξης στο Ηράκλειο Αττικής. Η κουβέντα μας στρέφεται γύρω από την έννοια της συναισθηματικής νοημοσύνης, ένα αντικείμενο το οποίο ο ίδιος διδάσκει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 

το Πόλις είναι ο χώρος που ο Νίκος Σταυρόπουλος έστησε με πολλή αγάπη και μεράκι και έχει κάθε λόγο να είναι περήφανος για αυτό. Εκεί στο Νέο Ηράκλειο, έχει δημιουργήσει μια κοιτίδα πολιτισμού που ανταγωνίζεται επάξια αντίστοιχους χώρους που υπάρχουν στο κέντρο της Αθήνας. Το Πόλις φιλοξενεί ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων και συγχρόνως αποτελεί κέντρο δια βίου εκπαίδευσης. Ο Νίκος Σταυρόπουλος τα έχει καταφέρει πράγματι πολύ καλά, έχει υλοποιήσει το όνειρό του.

Ο χώρος λειτουργεί σαν πόλος έλξης για τον κόσμο που ζει στο Νέο Ηράκλειο, αλλά και τις γύρω περιοχές με πλούσιο εκπαιδευτικό, κοινωνικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Οι προδιαγραφές του είναι υπέροχες. Μπαίνοντας στις εγκαταστάσεις διαπιστώνεις ότι βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον αναβαθμισμένο, με ευρωπαϊκό αέρα αλλά συγχρόνως πολύ φιλικό και προσιτό.

Υπάρχει ένα υπέροχο αμφιθέατρο (140 ατόμων) χώρος διαλέξεων και σεμιναρίων, μια ανταλλακτική βιβλιοθήκη, ένα stage (120 ατόμων) υψηλών τεχνικών προδιαγραφών που μπορεί να φιλοξενήσει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, και κινηματογραφικές προβολές. Το φουαγιέ (60 ατόμων) λειτουργεί ως χώρος διαλέξεων,  σεμιναρίων, παρουσίασης βιβλίων, εκθέσεων ζωγραφικής, φωτογραφίας, γλυπτικής, αλλά και συνεύρεσης όσων έρχονται να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις.

Υποστηρικτικά των εκδηλώσεων πολιτισμού και εκπαίδευσης λειτουργεί ένα εξαιρετικό Bar Bistro, Brunch με ποιοτικούς χυμούς, βότανα, καφέδες, snack, σαλάτες και υπέροχα πιάτα.

Χαίρεσαι να βρίσκεσαι στο Πόλις και ιδανικά να συναντάς εκεί φίλους και ανθρώπους με τους οποίους έχεις κοινά ενδιαφέροντα και αναζητήσεις.
“Θέλαμε να φτιάξουμε μια κοιτίδα πολιτισμού για την τοπική κοινωνία αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Προσπαθούμε να είμαστε πολύ ανοιχτοί και σε διάλογο με τους ανθρώπους γύρω μας. Γι’ αυτό τον λόγο έχουμε φτιάξει και τις λέσχες, ανάγνωσης, κινηματογράφου, TEDx, θεατρικής αγωγής, εικαστικής δράσης. Για τον ίδιο λόγο λειτουργεί ανταλλακτική βιβλιοθήκη.
Εκπαίδευση και Πολιτισμός με στυλ, αισθητική σε άκρως προσιτό κόστος”

Το εκπαιδευτικό έργο του Νίκου Σταυρόπουλου σε προσωπικό επίπεδο είναι πολύ πλούσιο. Εκτός από τα σεμινάρια Επιστήμης του Εαυτού και Συναισθηματικής Νοημοσύνης που διδάσκει στο Πόλις, σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, είναι υπεύθυνος διδασκαλίας για την ανάπτυξη προσωπικότητας και συμπεριφοράς Διαιτητών και Κριτών της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θαλάσσιων Αθλημάτων FINA και LEN.

Είναι, επίσης, διδάκτωρ της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας.

Νίκο έχεις μια πολύπλευρη ακαδημαϊκή πορεία που σε οδήγησε στην συναισθηματική νοημοσύνη. Πώς προέκυψε αυτό;

Από πολύ παλιά σχεδόν από παιδί είχα μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και στάση ζωής. Μετά από μεγάλη ακαδημαϊκή πορεία κατέληξα να ολοκληρώσω ένα πολύ ιδιαίτερο διδακτορικό πάνω στην Επικοινωνία, στη Συναισθηματική Νοημοσύνη, στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Μυτιλήνη. Από πολύ μικρός είχα μεγάλη έφεση σε ότι αφορούσε τη μάθηση. Διψούσα για μαθητεία και είχα τρεις λέξεις ως οδηγό στην ζωή μου, “μαθαίνω, ξε-μαθαίνω, ξανά-μαθαίνω”. Μου άρεσε αυτή η διαδικασία, η διερεύνηση και η επαναθεώρηση στα πράγματα. Γι’ αυτό και έκανα τέσσερα διαφορετικά πανεπιστημιακά πτυχία και διετέλεσα πολλά χρόνια καθηγητής στο ΤΕΙ Αθήνας αλλά και διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είπες πως από μικρός είχες μια φιλοσοφία που εφάρμοζες στην καθημερινότητα σου, ποιά είναι αυτή;

Με προσδιόρισε μια θεώρηση την οποία πάντα είχα στο νου μου και ακολουθούσα. Έχουμε πέντε σώματα, τα οποία θα πρέπει να εξελίσσουμε ολιστικά και αρμονικά καθημερινά. Το πρώτο είναι το φυσικό μας σώμα, αυτό που βλέπουμε άμεσα ο ένας στον άλλο. Το φυσικό σώμα εξελίσσεται με άσκηση και διατροφή. Το δεύτερο είναι το ενεργειακό μας σώμα, η αύρα μας. Αυτό εξελίσσεται με πρόσβαση στη φύση, βουνό, θάλασσα, αέρας, διακοπές. Το τρίτο σώμα μας είναι το νοητικό και εξελίσσεται με διάβασμα, μελέτη. Το τέταρτο και το πέμπτο είναι το συναισθηματικό και το ψυχικό σώμα μας. Αυτά εξελίσσονται με καλό σύντροφο ή καλή παρέα και με ησυχία. Έτσι λοιπόν καθημερινά πρέπει να φροντίζουμε άσκηση, διατροφή, πρόσβαση στη φύση, διάβασμα, μελέτη, καλό σύντροφο ή καλή παρέα και ησυχία.

Τα ακολουθούσες πάντα όλα αυτά;

Ως πολύπλευρος και πολυπράγμων, είχα μεγάλη έφεση στην μάθηση και μου άρεσε να κάνω πολλά πράγματα, είχα παραμελήσει το κομμάτι της ησυχίας. Τώρα πια το μαθαίνω και αυτό και εκτιμώ το γεγονός ότι προσφέρει πάρα πολλά στην υγεία και την ισορροπία μας.

Ποιά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά σου σαν άνθρωπος;

Το βασικό μου στοιχείο είναι πως είμαι από την φύση μου πολύ επικοινωνιακός. Συγχρόνως είμαι μεγάλος λάτρης της κοινωνικής προσφοράς και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Επίσης είμαι ένας άνθρωπος συντροφικός, αγαπώ την οικογένεια και έχω τέσσερα μεγάλα παιδιά. Ότι έχω κάνει στην ζωή μου έχει προκύψει από μια εσωτερική ανάγκη και όχι καθοδηγούμενο από την λογική.

Εκτός από την ακαδημαϊκή πορεία και καριέρα, την μεγάλη σου οικογένεια με τα τέσσερα παιδιά έχεις και άλλο ένα παιδί που είναι πολύ σπουδαίο και πολύπλευρο και αυτό είναι το Πόλις. Πότε γεννήθηκε αυτό;

Το Πόλις ξεκίνησε να λειτουργεί το 2015 και ήταν από την αρχή ένα κέντρο πολιτισμού και εκπαίδευσης. Η ύπαρξη του οφείλεται αρχικά στο ιδιαίτερο όραμα μου, που αφορά τον άνθρωπο και την Επιστήμη του Εαυτού, αλλά και στην παρουσία στη ζωή μου της κόρης μου Αντιγόνης που είναι παιδαγωγός από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ηθοποιός από το Θέατρο Τέχνης και θεατρική συγγραφέας από το στούντιο θεατρικής γραφής του Εθνικού Θεάτρου, που με εμπνέει καθημερινά για εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δημιουργίες. Το Πόλις είναι ένας ιδιαίτερος χώρος με υψηλή αισθητική και προσεγμένο στυλ τόσο στις εγκαταστάσεις του όσο και στις εκδηλώσεις που φιλοξενεί.

Είναι ιδιωτική πρωτοβουλία;

Ναι, σε συνδυασμό με την εκπαιδευτική Πανεπιστημιακή μου ιδιότητα, το Πόλις είναι ο ποιοτικός χώρος έκφρασης στον οποίο δραστηριοποιούμαστε με πολύ αγάπη και μεράκι, με κέντρο τον Άνθρωπο.

Στον τομέα της εκπαίδευσης εστιάζουμε σε δύο πεδία. Το πρώτο πεδίο αφορά τη Νέα Τεχνολογία με εκπαίδευση και πιστοποιήσεις Πληροφορικής, Photoshop, SPSS, SEO, e-mail marketing, Facebook…Το δεύτερο πεδίο αφορά τα σεμινάρια της Επιστήμης του Εαυτού, Συναισθηματική Νοημοσύνη, Αυτογνωσία, Προσωπικότητα, Συμπεριφορά, Γλώσσα Σώματος, Νόμος της Έλξης, Διατροφή, Ψυχολογία…

Σε πολλά σεμινάρια διδάσκω σε συνεργασία με εξαιρετικούς καθηγητές, εισηγητές και αξιόλογους ανθρώπους της επιστήμης και της τέχνης.

Μία νέα εκπαιδευτική δημιουργία Επιστήμης Εαυτού, έρχεται στο Πόλις με ένα εξαιρετικό έργο, που αφορά τα παιδιά, τους έφηβους, τους νέους αλλά και τους ενήλικες μέσα από Εκπαίδευση και Τεστ Δεξιοτήτων, Ψυχομετρικών, Προσωπικότητας, Συμπεριφοράς, Νου, Συναισθημάτων, Επαγγελματικού Προσανατολισμού, σε μια υπέροχη συνεργασία με τα καλύτερα επιστημονικά κέντρα Ελλάδας και Εξωτερικού με Παιδαγωγούς, Ψυχολόγους, Κοινωνιολόγους, για άκρως αξιόπιστα και αποτελεσματικά τεστ γνώσης των προσωπικών μας δεξιοτήτων.

Από ότι καταλαβαίνω όμως δίνετε μεγάλη έμφαση στον πολιτισμό γιατί είναι κάτι που αγαπάς ιδιαίτερα.

Είναι αλήθεια. Παράλληλα με το εκπαιδευτικό κομμάτι δραστηριοποιούμαστε και στον τομέα του πολιτισμού. Έχουμε μια υπέροχη σκηνή και εκεί φιλοξενούμε πολύ υψηλού επιπέδου παραστάσεις και συναυλίες. Ταυτόχρονα υπάρχει μία εξαιρετική συνεργασία με την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών με ποιητικές, συγγραφικές βραδιές και παρουσιάσεις βιβλίων.

Στο κομμάτι της εστίασης δίνουμε επίσης πολύ μεγάλη έμφαση γιατί θέλουμε να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους ανθρώπους που έρχονται εδώ. Πρέπει να σου πω ότι σερβίρουμε έναν από τους πιο εξαιρετικούς καφέδες που κυκλοφορούν, καταπληκτικούς χυμούς και πολύ ιδιαίτερες σαλάτες.

Σε όλους τους χώρους δεν επιτρέπεται το κάπνισμα.

Το Πόλις είναι μια υγιής επιχείρηση, θεσμικά και οικονομικά, με όλες τις πιστοποιήσεις και τις άδειες που απαιτούνται για το έργο που επιτελούμε.

Έχετε εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο;

Οι πιο πρόσφατες δράσεις μας αφορούν τη λέσχη ανάγνωσης σε συνεργασία με την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, την κινηματογραφική λέσχη και την λέσχη TEDx που είναι με ελεύθερη είσοδο. Όλα έχουν έναν ιδιαίτερο σκοπό τη συμμετοχικότητα. Υπάρχει λέσχη, εργαστήρι και ομάδα θεάτρου για μικρούς και μεγάλους αλλά το μεγάλο στοίχημα είναι η ανταλλακτική μας βιβλιοθήκη. Θέλουμε οι άνθρωποι να συναντιούνται εδώ με αφορμή ένα βιβλίο. Να αφήνουν ένα δικό τους που έχουν διαβάσει και να μπορούν να πάρουν κάποιο άλλο από τα ράφια της.

Ποιός είναι ο βασικός στόχος του Πόλις και των σεμιναρίων που κάνετε εδώ;

Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, είναι να υπηρετήσουμε το αίτημα της εποχής που είναι η Παιδεία. Να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο τα Συναισθήματα με σκοπό την Αφθονία παντού μας. Μέσα από την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό να αναγνωρίσουμε κύρια δύο βασικά συναισθήματα: τον φόβο και τον θυμό, που μας εμποδίζουν να έχουμε αφθονία. Πρέπει να ξέρετε ότι το 95% των φόβων μας δεν γίνονται ποτέ πραγματικότητα. Είναι παρανοϊκό να φοβάται κανείς για κάτι που ίσως γίνει στο μέλλον. Θέλουμε να προσφέρουμε στον κόσμο την ευκαιρία να εμπλουτίσει τα ενδιαφέροντά του και να ανοιχτεί στον πολιτισμό. Επίσης βρίσκουμε πολύ ενδιαφέρουσα την έννοια του retreat και γι’ αυτό διοργανώνουμε καταπληκτικά retreats, μικρές διακοπές συναθροίσεις ανθρώπων, που μοιράζονται τον τρόπο ζωής μέσα από τα θέματα των σεμιναρίων μας.

Έχεις προσωπικό όραμα Νίκο;

Στην ζωή μου πάντα ότι έκανα το έκανα πρωτίστως λόγω οράματος αλλά και γιατί ήμουν αποτελεσματικός. Θέλω να μοιραστώ ένα μέρος της φιλοσοφίας μου μαζί σας που έχει σχέση με την αποτελεσματικότητα στην ζωή μας.

“Όταν ήμουν στο στρατό έμαθα το σλόγκαν “έτοιμοι, σκοπεύσατε, πυρ”. Αργότερα στην ζωή μου το άλλαξα λίγο και άρχισα να λέω “έτοιμοι, πυρ, σκοπεύσατε”.”

Όλοι σκοπεύουν αλλά μένουν πολύ συχνά σ’ αυτό και δεν κάνουν πράγματα. Εγώ λέω στον εαυτό μου αλλά και στους φοιτητές μου ότι πρώτα πυροβολούμε και μετά σκοπεύουμε. Αυτό φυσικά έχει μεταφορική έννοια. Η σκέψη που υπάρχει από πίσω είναι ότι κάνουμε πράξεις, αρχίζουμε να υλοποιούμε, μπαίνουμε στα βαθιά και κολυμπάμε ακόμη και αν δεν είμαστε απολύτως έτοιμοι για κάτι.

“Αν λοιπόν πυροβολήσουμε και  δεν πετύχουμε τον στόχο ξαναστοχεύουμε και ξαναπυροβολούμε. Έτσι μόνο μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί. Πρέπει να είμαστε σε δράση.”

Αυτό που αυτή τη στιγμή ονειρεύομαι είναι να φτιάξω μια σχολή συναισθημάτων για παιδιά και εφήβους. Το όνειρό μου είναι να μην υπάρχει νομός ή πρωτεύουσα νομού στην Ελλάδα που να μην έχω διδάξει συναισθηματική νοημοσύνη. Έχω ξεκινήσει ήδη λοιπόν εθελοντικά μαζί με μια ομάδα ανθρώπων και κάνουμε σεμινάρια συναισθηματικής νοημοσύνης σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Επίσης θέλουμε να ενημερώσουμε και να εκπαιδεύσουμε και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς ώστε να μπορούν να δώσουν τις σωστές κατευθύνσεις στα παιδιά.

Νίκο, τί είναι η συναισθηματική νοημοσύνη; Είναι ένα είδος νοημοσύνης που μας καθορίζει όλους και που επηρεάζει την ζωή μας και την ευτυχία μας;

Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι η αναγνώριση και η κατανόηση των δικών μας συναισθημάτων αλλά και των άλλων και η σωστή διαχείριση τους δίνοντας παράλληλα κίνητρα στον εαυτό μας και στους άλλους.

“Ο εξαιρετικός συγκινησιακός μας εγκέφαλος διαχειρίζεται και επηρεάζει τα πάντα.”

Ο συγκινησιακός μας εγκέφαλος είναι το 75% του νου μας. Ενώ η διανοητική μας νοημοσύνη (IQ) εξελίσσεται και αναπτύσσεται μέχρι τα επτά, το EQ η συναισθηματική μας νοημοσύνη δηλαδή, είναι σε εξέλιξη σε όλη μας τη ζωή.

Θέλεις να μας πεις ένα παράδειγμα;

Μπορούμε να αναφερθούμε στο παράδειγμα του πένθους, της απώλειας το οποίο συνεπάγεται συναισθήματα λύπης, φόβου, θυμού, απόγνωσης. Υπάρχουν στάδια τα οποία κάποιος περνάει βιώνοντας τα αντίστοιχα συναισθήματα. Στην Ελληνική παράδοση υπάρχουν εννιάμερα, σαρανταήμερα, εξάμηνο και χρόνος. Το ζητούμενο είναι να διαχειριστούμε τα συναισθήματα αυτά στην πραγματική τους υπόσταση και σταδιακά να περάσουμε στα πιο θετικά συναισθήματα… Αυτή είναι μια υγιής μετάβαση η οποία συνδέεται με τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Πιστεύεις ότι έχουμε ενοχοποιήσει ως κοινωνία την απόλαυση;

Ισχύει πράγματι. Ο εγκέφαλό μας έχει εκπαιδευτεί σε πεποιθήσεις όπως το «…γελάς σε κακό θα σου βγει…», που πολλές φορές ενοχοποιεί την απόλαυση θεωρώντας την αμαρτία ή γρουσουζιά. Όλα τα συναισθήματα είναι απαραίτητα και όλα πρέπει να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να τα βιώσει, τη χαρά, την αγάπη αλλά και το θυμό, τη λύπη, το μίσος.

Μπορούμε να εξελίξουμε τη συναισθηματική μας νοημοσύνη με κάποιο τρόπο;

Ναι φυσικά η συναισθηματική νοημοσύνη καλλιεργείται μέσα από την μαθητεία, το διάβασμα, την επικοινωνία και την τριβή μας με τους άλλους ανθρώπους.

Η άποψη μου είναι πως κυρίως πρέπει να ξε-μάθουμε πράγματα, δηλαδή να αλλάξουμε πεποιθήσεις οι οποίες είναι περιοριστικές. Ακόμη και οι λέξεις που χρησιμοποιούμε έχουν οντότητα και επηρεάζουν την πραγματικότητά και την συμπεριφορά μας. Γι’ αυτό και έχει μεγάλη αξία η αποδοχή και ο έπαινος. Όταν πριμοδοτείς τα καλά στοιχεία ενός ανθρώπου τότε αυτός ανθίζει. Ο εγκέφαλός μας είναι απεριόριστος σε δυνατότητες.

Πόσο σημαντική είναι η καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης στα παιδιά;

Αν βοηθήσουμε μέσα από το σχολείο τα παιδιά να εκπαιδεύσουν τον εξαιρετικό συναισθηματικό τους εγκέφαλο, ουσιαστικά θα τα διδάξουμε να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους. Αυτή είναι μια προϋπόθεση για να έχουμε στο μέλλον εκπληκτικές κοινωνίες που θα απαρτίζονται από ανθρώπους που ξέρουν να αξιοποιούν τον καλύτερό τους εαυτό, τις καλύτερές τους δυνατότητες. Επίσης η συναισθηματική νοημοσύνη μας διδάσκει την αποδοχή γιατί αυτή είναι η πραγματικότητά μας, τα αρνητικά αλλά κυρίως τα θετικά μας. Πρέπει να υπερθεματίζουμε στα θετικά γιατί η τάση της εποχής μας είναι να μένουμε στα αρνητικά.

Πόσο εύπλαστος είναι ο εγκέφαλος;

Ο νους εκπαιδεύεται συνεχώς και αυτό μελετούν οι νευροεπιστήμες. Το περιβάλλον, η εκπαίδευση, η οικογένεια όλα συντελούν στην διαμόρφωσή του. Είμαστε μια εκπληκτική μηχανή μάθησης που λειτουργεί συνεχώς. Πρέπει να έχετε υπ’ όψιν σας ότι είμαστε ο μέσος όρος των πέντε ανθρώπων που έχουμε γύρω μας. Ακόμη και οι βιολογικές μας λειτουργίες μπορούν να αλλάξουν με την δύναμη του νου. Υπάρχουν ογδοντάχρονοι που είναι χειμερινοί κολυμβητές και παίζουν κάθε μέρα ρακέτες στην παραλία σαν έφηβοι. Αντίθετα κάποιοι εξηντάρηδες λένε συνέχεια γέρασα. Αυτή είναι η υπέροχη δύναμη του νου. Ότι πεις…!!!

Ποιά είναι η συμβουλή σου για μια ικανοποιητική, ολοκληρωμένη, απολαυστική, πετυχημένη και ευτυχισμένη ζωή;

Πρωτίστως πρέπει να φροντίζουμε καθημερινά, ολιστικά και αρμονικά για την ισορροπία των πέντε σωμάτων μας για τα οποία κουβεντιάσαμε στην αρχή. Από εκεί και έπειτα όμως οφείλουμε να προσπαθούμε για εξαιρετικά πράγματα γιατί: «το καλό είναι τίποτα μπροστά στο Εξαιρετικό». Δεν υπάρχει λόγος να επαναπαυόμαστε σε τίποτα μέτριο, «Μέτριο ούτε τον καφέ μας». Είμαστε πλασμένοι για υπέροχα πράγματα, είμαστε όντα καταπληκτικά. Έχουμε αυτή την απεριόριστη μηχανή μάθησης, το νου, που μπορεί να μας πάει πραγματικά πολύ μακριά.

Νίκο, εύχομαι κάθε επιτυχία στα σχέδια και στις προσπάθειές σου.

Σ’ ευχαριστώ πολύ!

Συνέντευξη της Κυριακής Ματζάνα
για την Όμορφη Ζωή

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:
Αναλυτικά στοιχεία:

Νίκος Σταυρόπουλος (PhD)
“Πόλις” Κέντρο Πολιτισμού & Εκπαίδευσης
Site:
http://polis.edu.gr/
E-mail:
Νίκος Σταυρόπουλος: [email protected]
“Πόλις”: [email protected]
Facebook:
Νίκος Σταυρόπουλος: https://www.facebook.com/nikolaos.stavropoulos
“Πόλις”: https://www.facebook.com/polis.education
Twitter: “Πόλις”: https://twitter.com/polis_culture

 

Δείτε τις επόμενες εκδηλώσεις του ΠΟΛΙΣ Σπουδή, Τέχνη, Ίαση & Τέρψη,

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας