Νιώστε το για να το θεραπεύσετε | Δεν υπάρχει σύντομος δρόμος

0
84

Οι άνθρωποι επιτρέπουν στα συναισθήματά τους να τους κρατάνε αιχμαλώτους. Σπαταλάνε πολλή από τη ζωή τους με το να αντιστέκονται στα πραγματικά τους αισθήματα. Η ενοχή, τους κάνει να θλίβονται. Ο θυμός τους κάνει να νιώθουν ένοχοι. Η στεναχώρια τους κάνει να νιώθουν αδύναμοι και η αγάπη ή το μίσος τους κάνει να νιώθουν φοβισμένοι.

Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να πνίγουν αυτά τα αισθήματα με το αλκοόλ, τα ναρκωτικά ή το σεξ, ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούν να τα καταπιέσουν με το να ασκούν πολύ μεγάλο έλεγχο στα συναισθήματά τους.

Η αντίσταση στα συναισθήματα ή ο έλεγχός τους, δουλεύει για λίγο, όμως μετά σας χτυπάει. Σας χτυπάει σκληρά. Αν κρυφτούμε από τον πόνο, δεν θα ξέρουμε ποτέ αν θεραπευτούμε, γιατί για να θεραπευτούμε πρέπει να νιώσουμε. Και αυτή πιθανώς είναι η καλύτερη συμβουλή για όποιον μισεί τα συναισθήματα που τον κάνουν ευάλωτο.

Όπου και αν πέσετε ως αποτέλεσμα των πράξεών σας, είτε το απολαμβάνετε κάνοντας κάτι, είτε το μισείτε, το κάθε γεγονός παίζει καταλυτικό ρόλο και πυροδοτεί την μεταμόρφωση.

Όταν η ζωή φέρνει κάποια τρελή κατάσταση με τη μορφή της απώλειας ενός αγαπημένου, με τη μορφή ενός παιδικού τραύματος ή μιας αποτυχημένης καριέρας ή σχέσης, είμαστε ανίκανοι να αντιμετωπίσουμε τον πραγματικό πόνο που έρχεται μαζί με αυτές τις καταστάσεις και ψάχνουμε τρόπους για να δραπετεύσουμε.

Αλλά ο μόνος δρόμος είναι μόνο μέσω αυτών

Μέσω του πόνου και των θλίψεων, με μια βουτιά μέσα στα συναισθήματα και τη μοναξιά.

Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν με κάθε άλλο τρόπο και η αποτυχία τους είναι προφανής. Πρέπει να νιώσετε για να θεραπευτείτε. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το ξεπεράσετε αυτό είναι ο διαλογισμός. Το μέρος όπου πρέπει να επιτρέψετε τα συναισθήματά σας να φανούν είναι το μυαλό. Ηρεμήστε το μυαλό σας και νιώστε τα.  Κάντε ενδοσκόπηση. Μιλήστε στον εαυτό σας και αντικρίστε τον εαυτό σας από μια συμπαντική οπτική γωνία. Αναρωτηθείτε αν κρύβετε τα συναισθήματά σας ή τα αντιμετωπίζετε. Αν τα κρύβετε γιατί το κάνετε; Αφήστε την καρδιά σας να πει αυτά που αισθάνεται. Μήπως θα έπρεπε να νοιάζεστε ακόμα και για το τι έχουν να πουν οι άλλοι για εσάς;

Εδώ δεν θα ψάλλετε απλά τα προβλήματά σας σαν κάποιο μάντρα, αλλά θα βουτήξετε βαθύτερα. Αν φοβάστε, γιατί φοβάστε; Ψάξτε τον λόγο γιατί φοβάστε αυτό που φοβάστε. Μπορείτε να αφήσετε τον εαυτό σας να φοβάται; Μπορείτε να συγχωρήσετε και να αφήσετε το παρελθόν να φύγει;

Είναι εντάξει να νιώθετε φοβισμένοι. Είναι εντάξει να νιώθετε άπληστοι. Είναι εντάξει να νιώθετε λυπημένοι. Απλά αφήστε αυτά τα συναισθήματα να κυκλοφορήσουν μέσα σας.

Όσο πιο πολύ προσπαθείτε να τα καταπιέσετε τόσο αυτά θα βγαίνουν στην επιφάνεια. Αφήστε τα να κάνουν τη δουλειά τους. Της παράδοσης του μηνύματος από το σύμπαν. Με αυτό τον τρόπο δε θα σας αφήσουν αμέσως , αλλά από την άλλη δε θα μείνουν παραπάνω από όσο χρειάζεται.

Θα πενθείτε ακόμα, θα νιώθετε ακόμα καταθλιπτικοί και θυμωμένοι, αλλά δίνοντας στα συναισθήματά σας τον χώρο που ζητάνε, θα τα αφήσετε να κάνουν την επούλωση. Όταν τα νιώθετε, αντί να προσπαθείτε να τα καταπιέσετε και να τα ελέγξετε, τότε είναι ανίσχυρα.

Αυτά τα συναισθήματα είναι εκεί για ένα σκοπό. Να φέρουν την αλλαγή που χρειάζεστε μέσα σας, να σας δώσουν τα μαθήματα που πρέπει να μάθετε. Είναι καταλυτικά ώστε να σας μεταμορφώσουν και να αναπτύξουν τον χαρακτήρα σας. Δεν υπάρχει σύντομος δρόμος. Πρέπει να τα νιώσετε για να θεραπευτείτε.

από themindsjournal.com

Πηγή: awakengr.com

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας