Νοητική Εξάντληση | Τεχνική με κρυστάλλους

0
1081

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν χρονικές περίοδοι στη ζωή μας που βιώνουμε πραγματική εξάντληση. Λίγο οι πολλές υποχρεώσεις, λίγο τα συνεχή πρέπει, λίγο η ζωή στην πόλη που είναι από μόνη της ένα ατελείωτο τρέξιμο… αρκούν για να μας απομυζήσουν την ενέργεια και να μας αφήσουν εξαντλημένους και κουρασμένους.

 

Aν αυτή η κούραση συνδυαστεί με μια περίοδο όπου

 • Προβληματιζόμαστε σχετικά με την ζωή μας
 • Υπάρχουν έντονες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε
 • Έχουμε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις
 • Να σκεφτούμε το πώς να λύσουμε κάποια προβλήματα
 • Κάνουμε έντονη νοητική εργασία στο γραφείο, στη σχολή ή οπουδήποτε αλλού (δύσκολα project, κλπ.)

τότε η κατάσταση γίνεται πραγματικά δραματική.

Αν λοιπόν ταυτίζεσαι με μία από τις καταστάσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω, και ταυτόχρονα νιώθεις εξαντλημένος, αδυνατείς να βάλεις τις σκέψεις σου σε τάξη και η διάθεσή σου ανεβοκατεβαίνει διαρκώς τότε:

Τεχνική

1.      Πάρε ένα πουγκί και βάλε μέσα τους παρακάτω κρυστάλλους.

2.      Έχε το μαζί σου όλη μέρα (στην τσάντα, στην τσέπη) και

3.      Βγάζε τους ανά διαστήματα, κράτησε τους ανάμεσα στα χέρια ή διαλογίσου μαζί τους.

4.      Οραματίσου, καθώς τους κρατάς ανάμεσα στα χέρια σου, ότι με κάθε εισπνοή, εισπνέεις την ενέργεια των κρυστάλλων. Η ενέργεια ανεβαίνει από την παλάμη και διατρέχει όλο το σώμα. Παρατήρησε… σε ποια σημεία του σώματος, η ενέργεια των κρυστάλλων, παραμένει περισσότερο;

5.      Κάνε την άσκηση αυτή για τουλάχιστον 15 λεπτά τη μέρα, και αν μπορείς αρκετές φορές τη μέρα.

Κρύσταλλοι
 • Μάτι της τίγρης: για να βάλεις τις σκέψεις σου σε τάξη, αφήνοντας τους συναισθηματισμούς στην άκρη
 • Τοπάζι αυτοκρατορικό: για να βάλεις το χιούμορ στη ζωή σου και να δεις τα πράγματα λίγο πιο χαλαρά, πράγμα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ όταν η ζωή δυσκολεύει ;). Αν δεν έχεις τοπάζι μπορείς να βάλεις ένα Κιτρίνη (κατά προτίμηση όχι τον φυσικό, το ψημένο αμέθυστο που βρίσκεις εύκολα στο εμπόριο. Τον διακρίνει το μελί του χρώμα και μοιάζει πολύ με το τοπάζι)
 • Καλσίτης μελί: για να κάνεις την ενέργεια να κινηθεί, ώστε να ξεμπλοκάρεις, αλλά ταυτόχρονα να εξισορροπήσεις και τις απότομες εναλλαγές στη διάθεση. Αν δεν έχεις μελί βάλε οποιοιδήποτε άλλο Καλσίτη. Αν δεν έχεις καθόλου Καλσίτη, μπορείς να τον αντικαταστήσεις με Αμαζονίτη για γενική εξισορρόπηση της διάθεσης ή Καπνία αν η κατάσταση συνοδεύεται από έντονο άγχος
 • Χαολίτης λευκός: για να ξεκουραστείς βαθιά. Μπορείς ακόμα και να τον τοποθετείς κάτω από το μαξιλάρι σου όταν κοιμάσαι (μέσα στη μαξιλαροθήκη για να μη χαθεί). Αν δεν έχεις Χαολίτη λευκό μπορείς να βάλεις Γαλάζιο Αχάτη, για ηρεμία και ξεκούραση ή Χαλαζία Ροζ για να καταλάβεις την αξία της ξεκούρασης και της φροντίδας στη ζωή σου.
Σημαντική σημείωση
 • Η Κρυσταλλοθεραπεία βοηθά στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και τρόπου ζωής. Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν αντικαθιστά το θεράποντα ιατρό.
 • Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Η παραπάνω συνταγή είναι γενική και δεν καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες του καθενός. Αν θέλεις κάτι πιο προσωπικό, εμπιστεύσου τη διαίσθησή σου και διάλεξε κρυστάλλους μόνος σου, ή ζήτα τη βοήθεια ενός κρυσταλλοθεραπευτή.
 • Να θυμάσαι: Οι κρύσταλλοι δεν κάνουν θαύματα από μόνοι τους. Χρειάζονται τη δική μας θέληση, πρόθεση και διάθεση για αλλαγή, ώστε να φέρουμε μόνιμα αποτελέσματα στη ζωή μας. Οι κρύσταλλοι είναι βοηθοί, ΔΕΝ κάνουν την αλλαγή αντί για εμάς 😉

 

Δείτε τις επόμενες εκδηλώσεις και σεμινάρια της Μαριάννας Μάρκου

 

Newsletter εγγραφή

 

Μαριάννα Μάρκου

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας