Ο αριθμός Πέντε (5)

0
9408

Η περιήγησή μας στο «Μαθαίνοντας τους αριθμούς» συνεχίζεται!

Ο σταθμός μας για σήμερα λέγεται «Αριθμός 5». Στους προηγούμενους σταθμούς μάθαμε για τον ηγέτη, τον Αριθμό 1, για την δυνατότητα του να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις. Ο Αριθμός 2 αντιπροσωπεύει τις ενέργειες συνεργασίας και συναισθηματικής στηρίξης.

Αφού ο Πρώτος Αρσενικός (Αριθμός 1) και ο Πρώτος Θηλυκός (Αριθμός 2) συνεργάστηκαν, ως αποτέλεσμα γεννήθηκε ο Αριθμός 3 ο οποίος είναι γεμάτος χαρά, παιδικότητα και δημιουργικότητα. Ο Αριθμός 4 τους προσέφερε την σταθερότητα ενός σπιτιού, την λογική και ασφάλεια.

Έχοντας πλέον ασφάλεια και σταθερότητα το επόμενο που μας γεννιέται ως ανάγκη είναι να πάρουμε τους 5 δρόμους και να ξεκινήσουμε να εξερευνούμε τον κόσμο.

Το σύμβολο του Αριθμού 5 είναι το αστέρι.

Με τον Αριθμό 5 συσχετίζουμε:
Tiw 5 αισθήσεις (ακοή, όραση, αφή, γεύση και οσμή)
Τις 5 ηπείρους
Το χέρι με 5 δάκτυλά
Το περίγραμμα του ανθρώπινου με ανοιχτά χέρια και πόδια.

Ο Αριθμός 5 αντιπροσωπεύει την αλλαγή, τις μετακινήσεις και τις ανακαλύψεις. Θέλει να μαθαίνει τον κόσμο μέσα από τις 5 αισθήσεις, για αυτό είναι ελεύθερο πνεύμα και θέλει να ταξιδεύει για να ικανοποιεί τον εαυτό του με καινούργιες εικόνες (όραση), με καινούργια ακούσματα (ακοή), με καινούργιες γεύσεις, να μυρίζει καινούργιες μυρωδιές και να πιάνει κανούργια πράγματα. Όλα αυτά ιντριγκάρουν τον Αριθμό 5 και πολλές φορές λειτουργεί αυθόρμητα και με ρίσκο.

Στον Αριθμό 5 αρέσει να έχει σωματική κίνηση και δραστηριότητες. Κάποιες φόρες ο Πέντε μπορεί να εχει την τάση στον εθισμό και αυτό είναι από τα πιο δυνατά του ΠΛΗΝ. Για παράδειγμα, μπορεί εύκολα να εθιστεί στις γεύσεις και να βρίσκει την απολαύσει στο φαγητό ή ποτό. Ο Αριθμός 5 ενθουσιάζεται και παρασύρεται πιο εύκολο από όλους τους υπόλοιπους αριθμούς.

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ 5:

Το βασικό μάθημα όλων των αριθμών είναι να μετασχηματίζουν τα ΠΛΗΝ τους σε ΣΥΝ. Και συγκεκριμένα για τον Αριθμό 5 το μάθημα βρίσκεται στο θέμα της ελευθερίας. Το Πέντε στα ταξίδια που κάνει, ή θελει να κάνει, βρίσκει την ελευθερία του νομίζοντας λανθασμένα πως η ελευθερία βρίσκεται έξω από αυτόν. Το κύριο μάθημα του Αριθμού 5 είναι να βρει την εσωτερική του ελευθερία.

Οι άνθρωποι με τον αριθμό 5 εχουν την τάση να «Πάθουν για να μάθουν» επομένως χρειάζεται να μάθουν να παίρνουν παραδείγματα από τις εμπειρίες άλλων. Η δυσκολία τους βρίσκεται στην αποδοχή της σταθερότητας, βαριούνται εύκολα, ψάχνοντας συνεχώς για καινούριες (πολλές φορές ριψοκίνδυνες) εμπειρίες.

Η ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕ: «Δεν ακολουθώ τους κανόνες!»
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΝΤΕ:

Στον Αριθμό 5 αρέσει η ελευθερία και δεν του αρέσει ο περιορισμός. Όσο υπάρχει ποικιλία στην ζωή του θα είναι ευτυχισμένος, χαρούμενος και θα βιώνει πληρότητα. Όταν η δυναμική στη σχέση μειώνεται και έρχεται η βαρεμάρα το Πέντε φεύγει. Στον Αριθμό 5 δεν του αρέσει να του λένε πως δεν μπορει να αλλάξει κάτι. Νιώθει αγανάκτηση όταν τον περιορίζουν και δεν αντέχει τον εγκλωβισμό. Ο μεγαλύτερος φόβος του Πέντε είναι ο φόβος της αποτυχίας.

Στον επαγγελματικό τομέα καλό είναι να συνδυάζει τις δεξιότητες του με την δουλειά. Να κάνει μια δουλειά που θα έχει πολλές μετακινήσεις: δημοσιογράφος, πλασιέ, πολίτης, τοπογράφος. Ως συνεργάτης, μπορεί να εμπνέει και να παρασέρνει σε ριψοκίνδυνα πρότζεκτ.

ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 5 ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ.

 

Κατεβάστε το δωρεάν E-Book :
“Η Μαγεία των αριθμών”

Αν σας αρέσουν οι πληροφορίες που κρύβουν οι αριθμοί μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τους δικούς σας προσωπικούς αριθμούς επικοινωνώντας μαζί μου.

=

Newsletter εγγραφή

 

Ζέτα Νικολαιτσουκ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας