O αριθμός Τέσσερα (4) | Σταθερότητα

0
10756

Το ταξίδι μας συνεχίζεται. Σήμερα στον δρομο μας θα συναντήσουμε τον Αριθμό 4. Έχουμε  ήδη γνωρίσει τους αριθμούς που προηγήθηκαν.

 

Είναι ο πρώτος αρσενικός Αριθμός 1 αρχηγός και ηγέτης. Ήταν μόνος και αποφάσισε να φτιάξει όμοιο του εαυτού τον πρώτο θηλυκό Αριθμό 2. Ο Αριθμός 2 διαφέρει από τον Πρώτο με τις ικανότητες συνεργασίας και συναισθηματικής στήριξης.

Αφού «συνεργάστηκαν» αυτοί οι δυο αριθμοί ήρθε το αποτέλεσμα της έκφρασής τους, το «παιδί» τους, ο Αριθμός 3. Ο οποίος είναι γεμάτος χαρά και δημιουργικότητα. Πλέον μιλάμε για ολόκληρη οικογένεια! Και η οικογένεια τι χρειάζεται; Σωστά, στέγη, σπίτι και τέσσερις τοίχους.

Το σύμβολο του Αριθμού 4 δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το τετράγωνο.

Με το 4 συσχετίζουμε:
4 εποχές: χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι και φθινόπωρο
4 σημεία του ορίζοντα: Βορράς, Νότος, Ανατολή και Δύση
Ο τετράγωνος νους
4 τοίχοι = σπίτι και ασφάλεια

Ο Αριθμός 4 είναι ο πιο πρακτικός, μεθοδικός και σταθερός από όλους τους υπόλοιπους αριθμούς. Είναι εργασιομανής και τηρεί τα όρια. Ο Αριθμός 4 είναι παρά πολύ αποτελεσματικός στην δουλειά, έμπιστος και ξέρει καλά πως να οργανώσει την δική του ζωή αλλά και την ζωή των άλλων. Όλα αυτά είναι πολύ θετικά και καλοδεχούμενα. Όμως ο Αριθμός 4 θέλει να τα ελέγχει όλα! Το αιώνιο θέμα του Τέσσερα είναι ο έλεγχος. Η έλλειψη του ελέγχου προκαλεί πολύ μεγάλη ανασφάλεια: μόνο όταν τα ελέγχει και τα κατανοεί με τον «τετράγωνο νου» του μπορεί να νιώσει ασφάλεια. Αφού ο στόχος του είναι να ελέγχει τα πάντα γύρω του θα δυσκολεύεται να εμπιστευτεί τους άλλους και να τους αναθέσει δουλειές. Όλο αυτό έχει μεγάλη ψυχική και σωματική κούραση.

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ 4:

Πέρα από το βασικό ζητούμενο όλων των αριθμών, να εστιάζουν στα ΣΥΝ τους και να μετασχηματίζουν τα ΠΛΗΝ, το κύριο μάθημα του Τέσσερα είναι να γίνει πιο ευέλικτος. Να αναγνωρίσει την σκληρότητα του χαρακτήρα του, τους περιορισμούς που θέτει στους άλλους και παν απ’όλα στον εαυτό του. Να δουλέψει την τάση να βλέπει τη ζωή μέσα από τα πλαίσια και τις δυσκολίες που έχει για να βγει από αυτά. Ο προγραματισμός που έχει δεν του αφήνει περιθώρια για πειράματα, για καινούργιες ευκαιρίες «έξω από το κουτί» και για ρίσκο.

Η ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΣΣΕΡΑ:

«Εμπιστέψου με, τα ελέγχω όλα!»

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΣΣΕΡΑ:

Μπορεί οι άνθρωποι με τον αριθμό 4 να δείχνουν πολλές φορές βαρετοί και πολύ σοβαροί. Όμως είναι οι άνθρωποι που πατάνε γερά στην Γη. Είναι πολύ συνεπής και προτιμούν να τακτοποιούν τα πράγματα μόνοι τους χωρίς βοήθεια. Τους είναι σημαντικό οι άλλοι να εκτιμούν αυτά που κάνουν και πετυχαίνουν. Έχουν μεγάλη ανάγκη να νιώθουν είτε στη δουλειά είτε στην οικογένεια τους την σταθερότητα και εμπιστοσύνη. Θέλουν να έχουν των ελέγχω παντού: από το πως εκτελείται σε όλα τα στάδια το πρότζεκτ του μέχρι το πόσες οδοντογλυφίδες έχουν μείνει στο κουτάκι.

ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 4 ΑΡΕΣΕΙ Η ΤΑΞΗ, Ο ΕΛΕΓΧΟΣ, Η ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΕΘΑΡΧΙΑ.

 

Κατεβάστε το δωρεάν E-Book :
“Η Μαγεία των αριθμών”

Αν σας αρέσουν οι πληροφορίες που κρύβουν οι αριθμοί μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τους δικούς σας προσωπικούς αριθμούς επικοινωνώντας μαζί μου.

=

 

Newsletter εγγραφή

Ζέτα Νικολαιτσουκ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας