O αριθμός Τρία (3) | Χαρά και δημιουργικότητα

0
934

Σας καλωσορίζω και πάλι στο όμορφο ταξίδι μας που λέγεται «Μαθαίνοντας τους αριθμούς».

Η περιπλάνηση μας ξεκίνησε με τον Αριθμό 1 ο οποίος είναι πρώτος και μοναδικός. Για να πάψει να είναι μοναχικός ο Αριθμός 1 αποφάσισε να αναπαράγει τον εαυτό του για να φτιάξει τον Αριθμό 2.

Έχοντας δίπλα του τον 2, ο Αριθμός 1 πλέον μπορούσε να συνεργάζεται μαζί του, αλλά να εκφράζει και τα συναισθήματά του. Ο επόμενος μας σταθμός, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας και της έκφρασης των συναισθημάτων των αριθμών 1+2. Είναι ο Αριθμός 3.

Όταν εκφράζεται η συνεργασία με το συναίσθημα το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο γιατί περιέχει την δημιουργικότητα και τη χαρά. Είναι «το παιδί» που γεννιέται από τον πρώτο αρσενικό (1) και από τον πρώτο θηλυκό (2) αριθμό. Το παιδί είναι γεμάτο χαρά, ανεμελιά, ενθουσιασμό, αισιοδοξία.

Το σύμβολο του αριθμού 3 είναι το τρίγωνο. Το τρίγωνο περιέχει την τρίτη διάσταση, δηλαδή το σημείο στήριξης και ένωσης των δυο γραμμών που είχαμε στο 1 και 2.

Το τρίπτυχο σημαίνει :

πατέρας, μητέρα, παιδί
παρελθόν, παρόν, μέλλον
γέννηση, ζωή, θάνατος

Ο Πυθαγόρας έλεγε πως το 3 περιέχει μέσα του την αρχή, την μέση και το τέλος.

Στο χριστιανισμό ο Αριθμός 3 συμβολίζει τον Πατέρα, τον Υιό και το Πνεύμα

Στην αστρολογία είναι ο Ήλιος, η Σελήνη και η Γη.

Ο αριθμός 3 είναι ένας αριθμός που εκπέμπει τον ενθουσιασμό ενός παιδιού, την αθωότητα και πολύ χαρά. Έχει τύχη στα υλικά αγαθά, είναι τόσο έμφυτη αυτή η τύχη που πολλές φορές την θεωρεί δεδομένη. Ο αριθμός 3 δεν ανησυχεί πως να εξασφαλίσει το φαγητό, τα χρήματα και την εργασία του. Απλά του έρχονται οι συγκυρίες, έτσι ώστε τα πράγματα να γίνονται από μόνα τους. Όλα αυτά είναι να ΣΥΝ του.

Υπάρχουν «παγίδες» και για τον αριθμό 3. Τα ΠΛΗΝ αυτού του αριθμού εκφράζονται με τον εξής τρόπο: μπορεί να παραμείνει για πάντα παιδί που αρνείται να μεγαλώσει, επομένως να αναλάβει ευθύνες και να παίρνει μόνος του αποφάσεις. Πολλές φορές τον αριθμό 3 δεν τον παίρνουν στα σοβαρά λόγω της παιδικότητάς του. Επίσης, μπορεί να του είναι δύσκολο να βρει πεδία και τομείς της ζωής που θα μπορεί να εκφραστεί δημιουργικά, με ενθουσιασμό και αποτελεσματικότητα.

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ 3:

από την στιγμή που στον Αριθμό 3 αρέσει η φλυαρία, η τεμπελιά και η διασκόρπιση της ενέργειας το βασικό του μάθημα είναι να μάθει να εστιάζει σ’ενα πράγμα, σ’ένα στόχο και να τα πετυχαίνει με την σειρά. Ναι μεν έχει εκπληκτικό χιούμορ, όμως το ζητούμενο είναι να αποκτήσει διάκριση του «που και τι» λέει. Χρειάζεται να καταλάβει πως μέσα από την χαρά που εκπέμπει μπορεί να εμπνεύσει άλλους ανθρώπους και να τους παρασύρει σε όμορφα πράγματα.

Η ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑ:

«Χαίρομαι που Ζω!»

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΙΑ:

Η δημιουργικότητα, η παρατηρητικότητα, η χαρούμενη διάθεση του τρία, και το σύνολο των ΣΥΝ που έχει, μπορεί να τον κάνει να είναι πολύτιμος συνεργάτης. Όμως αν συνδεθεί με τα ΠΛΗΝ του τότε θα συναντήσουμε τον καυστικό του λόγο και την απαξίωση. Δεν αντέχει να του περιορίζουν την δημιουργικότητα και να του λένε τα «πρέπει». Ως οικογενειάρχης, μέσω του ταλέντου της επικοινωνίας, θα ενώνει τα μέλη της οικογένειας. Θα είναι μια πολύ εγκάρδια οικοδέσποινα. Το Τρία θέλει να ομορφαίνει είτε τον χώρο του, είτε την συζήτηση με την συναισθηματική/δημιουργική έκφραση, όμως κάποιες φορές αυτό μπορεί να έχει μια δόση υπερβολής και δραματικότητας.

ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΡΙΑ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ.

Κατεβάστε το δωρεάν E-Book :
“Η Μαγεία των αριθμών”

Αν σας αρέσουν οι πληροφορίες που κρύβουν οι αριθμοί μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τους δικούς σας προσωπικούς αριθμούς επικοινωνώντας μαζί μου.

=

Newsletter εγγραφή

Ζέτα Νικολαιτσουκ
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Ζέτα Νικολαιτσουκ (όλα τα άρθρα)

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας