Της Θάλειας Σάββα

Ο δρόμος της άφεσης, ο δρόμος της δεκτικότητας, της επιμονής και της υπομονής . Ο δρόμος του σθένους και της πίστης. Λίγη από τη θηλυκή ενέργεια για αρχή, λίγη από την έμφυτη πίστη και αντοχή είναι η συνταγή της επιτυχίας.

Η ικανότητα να γίνεσαι δεκτικός, να αφήνεσαι να πιάνεις τα μηνύματα και τις ενέργειες γύρω σου, η ικανότητα να αφουγκράζεσαι  είναι το πρώτο βήμα για να πετύχεις τον στόχο σου. Και αυτή η ικανότητα κουβαλάει ποιότητα θηλυκή. Σου μαθαίνει, όταν θέλεις κάτι, να το ζητάς  γαλήνια και βαθιά και μετά να το αφήνεις, μετά να το ξεχνάς. Δεν πολεμάς, δεν κουράζεσαι. Κάνεις ειρήνη και νιώθεις το ζητούμενο να έρχεται σε σένα. Σχηματίζεις την εικόνα του στο μυαλό σου και γεμίζεις σιγουριά! Κι αν φανούν εμπόδια και δυσκολίες, θα συνεχίσεις να το θες με την ίδια βαθιά αγάπη. Δε θα αντισταθείς στο αστάθμητο, δε θα θυμώσεις με το απροσδόκητο που θα συναντήσεις στο δρόμο σου. Θα μάθεις να το αποδέχεσαι και να το προσπερνάς, να γλιστράς απαλά. Θα γίνεσαι αέρας και θα περνάς  μέσα από το αδύνατο ανέπαφος και δυνατός. Πότε δε θα απελπίζεσαι, ποτέ δε θα σταματάς. Θα αφήνεσαι, χωρίς να παραδίνεσαι.

Ναι! Είναι το μονοπάτι της ελάχιστης αντίστασης, είναι η απόλυτη έκφραση της θηλυκής δύναμης που κουβαλάμε όλοι οι άνθρωποι μέσα μας! Της ελκτικής δύναμης που προηγείται της αρσενικής έκφρασης, της δύναμης εκείνης που προετοιμάζει την υλοποίηση. Λιγότερη προσπάθεια με περισσότερη εμπιστοσύνη είναι το κλειδί. Κι έχει καλύτερο αποτέλεσμα από εκείνη την επίπονη κουραστική εμμονή για επιτυχία, που κρύβει τόση ανασφάλεια, τέτοια έλλειψη. Βάλε λίγη από τη θηλυκή ενέργεια για να έλξεις το ζητούμενο και άσε τη δράση του αρσενικού για μετά.

Η αρσενική δύναμη να σε πλημμυρίσει, όταν θα έχεις το ποθούμενο στην αγκαλιά σου. Τότε δούλεψε σκληρά, για να το μεγαλώσεις και να το συντηρήσεις. Τότε μπορείς να δώσεις σχήμα στην ύλη, να κάνεις πράξη την ιδέα. Μα για να γεννήσεις την ιδέα, για να βρεις τη λύση, ξύπνα το θηλυκό  κομμάτι μέσα σου, αυτό που γεννά. Το θηλυκό περιμένει με στοργή, δεν πιέζει, νιώθει και αφουγκράζεται. Και ξέρει να αντέχει. Γι’ αυτό μην βασανίζεσαι, μην χτυπιέσαι να βρεις τη λύση. Άσε τη λύση να έρθει σε σένα. Δες το δρόμο να ανοίγεται μπροστά σου. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά στην ευκαιρία, τα αυτιά σου έτοιμα να ακούσουν το κάλεσμα. Και ξεκίνα απολαμβάνοντας το διαδρομή. Κάθε καινούριο που θα συναντάς αντιμετώπισέ το με τον ενθουσιασμό του παιδιού που ανακαλύπτει τον κόσμο. Φτάσε στην επιτυχία γεμάτος με τα δώρα του δρόμου.

Και τώρα σκέψου! Πόσο ωραίος θα ήταν ο κόσμος μας έτσι. Λίγο πιο θηλυκός, λίγο πιο ανοιχτός  σε ιδέες και οράματα. Λιγότερο επιθετικός, μα πιο ολοκληρωμένος.

Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να μοιραστείς τις εμπειρίες και τις ιδέες σου με τον υπόλοιπο κόσμο;
Μέσω της στήλης Το δικό σου Βίωμα, έχεις κι εσύ την δυνατότητα να μοιρασθείς τις εμπειρίες σου μαζί μας.
Διάβασε εδώ όλες τις αναλυτικές πληροφορίες !

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στη γέφυρα του Γαλατά

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.