Της Αδαμαντίας Καζάκου

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένα ευλογημένο δώρο πάνω στον άνθρωπο που τον ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα όντα πάνω στο πλανήτη. Έχει άπειρες δυνατότητες και ζυγίζει μόλις 1,5 κιλό.

Ο εγκέφαλος  μας έχει συνδέσεις που αντιστοιχούν περίπου σε 9.000 χιλιόμετρα καλωδιώσεων. Το ανθρώπινο νευρικό σύστημα περιέχει κατά μέσον όρο περίπου 28 δισεκατομμύρια νευρώνες. Χωρίς τους νευρώνες το νευρικό μας σύστημα θα ήτανε ανίκανο να ερμηνεύσει τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από τα αισθητήρια όργανά μας, να τις μεταφέρει στον εγκέφαλο και να εκτελέσει τις εντολές.

Οι νευρώνες είναι νευρικά κύτταρα ικανά ώστε να μεταφέρουν ερεθίσματα και πληροφορίες.
Ο κάθε νευρώνας είναι ένας αυτόνομος μικρός υπολογιστής που έχει την ικανότητα να επεξεργάζεται με μεγάλη ταχύτητα. Οι νευρώνες είναι ανεξάρτητοι αλλά επικοινωνούν μεταξύ τους με ένα δίκτυο που λέγεται “δίκτυο νευρικών ινών”.

Όταν στους νευρώνες ενώνεται ένα γεγονός-ερέθισμα ενεργό με συναίσθημα τότε δημιουργείται ο Νευροσυσχετισμός. Αυτό λέγεται πεποίθηση – νοοτροπία. Όλες οι φοβίες είναι περιοριστικές πεποιθήσεις που δημιουργήθηκαν μέσα από Νευροσυσχετισμό.

Ένα απλό παράδειγμα για να το κατανοήσουμε καλύτερα:

Ένα παιδάκι 5 χρόνων πάει στην Ανάσταση χαρούμενο με τη λαμπάδα του. Δεν έχει δείξει ότι φοβάται τους ήχους από τα βεγγαλικά. Καθώς βρίσκεται στην εκκλησία δίπλα του είναι η θεία του. Με το που γίνεται η Ανάσταση και πέφτουν τα βεγγαλικά η θεία του βάζει τις φωνές γεμάτη τρόμο και φωνάζει «βοήθεια, θα μας κάψουν!!!».

Το παιδί εκείνη τη στιγμή συλλαμβάνει μέσω των 5 αισθήσεων του ήχο – εικόνα – μυρωδιά – πληροφορία κλπ. Αυτό μεταφέρεται από νευρώνα σε νευρώνα και μέσω του δικτύου καταλήγει στη μνήμη και δημιουργείται ο Νευροσυσχετισμός. Εάν δεν καταφέρει στο υπόλοιπο της ζωής του να τον σπάσει, κάθε φορά που θα ακούει βεγγαλικά τις επόμενες δεκαετίες της ζωής του, η μνήμη του θα του επαναφέρει όλο τον τρόμο που βίωσε από τη θεία σε εκείνη την Ανάσταση που ήταν μόλις 5 ετών.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πετυχαίνουν στη ζωή τους διότι κάποιος βρέθηκε και τους είπε ότι είναι ανίκανοι ή λίγοι ή τεμπέληδες ή δεν έχουν ταλέντα σε κάτι ή δεν κάνουν για τα μαθηματικά, ή… ή… Και αυτό γίνεται φόβος που δεν ισχύει.

Για να σπάσουμε έναν νευροσυσχετισμό υπάρχουν 2 δρόμοι:

  1. Αναγνωρίζω τι μου συμβαίνει  και το αλλάζω με συνειδητή εργασία πάνω στο φόβο μου και το μετασχηματίζω ή
  2. Βιώνω άπειρο πόνο & καταστροφή και εκεί ίσως κάνω κάποια αλλαγή αφού πλέον εκεί που έχω φτάσει δεν θα έχω και άλλη επιλογή.

Ο άνθρωπος χρειάζεται να αντιληφθεί το μεγαλείο των δυνατοτήτων του και πόσο εύκολο είναι να πάρει νέα απόφαση και να αλλάξει ό,τι δεν τον εξυπηρετεί στο εδώ και τώρα.

Επέλεξε να είσαι Ελεύθερος από το να εστιάζεσαι στα αρνητικά συναισθήματα και να τα πολλαπλασιάζεις.

Όπου εστιάζεσαι αυτό διευρύνεται. Ας γυρίσεις τη πυξίδα σου στο προορισμό της χαράς και της επιτυχίας και αυτό θα λάβεις.

Μη ξεχνάς, στους 9 αποτυχημένους που συναναστρέφεται θα είσαι ο δέκατος.

Στους 9 επιτυχημένους που συναναστρέφεσαι θα είσαι ο δέκατος ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ

Αδαμαντία Καζάκου

Η Αδαμαντία Καζάκου είναι σύμβουλος Αυτογνωσίας, Ενδυνάμωσης και Ψυχικής Υγείας με ειδίκευση στην Αυτοπεποίθηση.
Σπούδασε και παρακολούθησε σεμινάρια ανά τον κόσμο με τους μεγαλύτερους δασκάλους (Tony Robbins, Chopra, Louis Hay, Jack Canfield, Martin Brofman κ.α.)
Στην αρχή, απόλαυσε την εμπειρία του να παρέχει ατομικές συνεδρίες, την οποία θεωρεί «μεταμόρφωση ζωής» ενώ στη συνέχεια οι εμπειρίες διευρύνθηκαν καθώς παρείχε ομαδικές συνεδρίες, αλλά και δίδασκε σε πολυήμερα σεμινάρια.
Έχει πιστοποιημένες Ανώτατες Σπουδές Life and Business Coach και Master NLP, το 2009 ίδρυσε το κέντρο Life and business Mentoring group, ενώ αρθρογραφεί και παρουσιάζει το έργο της σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ και τηλεόραση.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Αδαμαντίας Καζάκου
Αδαμαντία Καζάκου

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.