Ο φρέσκος αέρας της υπαίθρου έρχεται στην Όμορφη Ζωή!

0
492

Οι ρίζες της ανθρωπότητας δυναμώνουν στα χωριά του πλανήτη μας με φρέσκια και καθαρή τροφή, με τραγούδι και χορό, με διηγήσεις και παραμύθια με τη θέα όμορφων τοπίων με πολύχρωμα λουλούδια.

 

Η πρόταση της Όμορφης Ζωής να μεταφέρουμε την παραπάνω ατμόσφαιρα στους αναγνώστες και φίλους, μου έδωσε μεγάλη χαρά και ανταποκρίθηκα αμέσως.

Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας την αγάπη μας, τον ενθουσιασμό μας και την πιστή μας πως κοντά στα ευλογημένα χωριά μας θα βρούμε απαντήσεις και αισιόδοξα μηνύματα που θα μας ενθαρρύνουν αδιάκοπα ν’ αναζητούμε το καλύτερο.

Ρόδινη Ζωή

Στόχος μας μέσα από τη στήλη μας να σας παρουσιάσουμε τους ανθρώπους και τις δραστηριότητες της υπαίθρου και να μάθουμε απ’ αυτούς. Τα γεμάτα σοδειά σπίτια των χωριών, η αυλή τους, οι μύθοι, οι παραδόσεις, οι παροιμίες, τα έθιμα, οι συνταγές, οι λαϊκές τέχνες, τα φυσικά υλικά (ζωικά και φυτικά), με τα όποια υφαίνουν και δημιουργούν έργα λαϊκής τέχνης έρχονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας.

 

Θα συνδεθούμε με τα ιερά πρόσωπα των χωριών που είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, οι όποιοι έζησαν τιμώντας τη φύση και έγιναν ένα μαζί της. Θα τους συναντήσουμε τη στιγμή που μας παραδίδουν τα μυστικά τους. Θα μάθουμε για τις πεντανόστημες παραδοσιακές συνταγές, θα δούμε τις εκκλησιές και τα μοναστήρια κρυμμένα στα δάση τους, θα συλλέξουμε τροφή από την ύπαιθρο, θ’ ακούσουμε θρύλους και παραδόσεις, θα μάθουμε από τον κύκλο και την αλλαγή των εποχών και θα αναπνεύσουμε μέσα από τη στήλη μας τον ολόφρεσκο και καθαρό αέρα του χωριού.

Θέλω να ευχαριστήσω την Όμορφη Ζωή για την έναρξη αυτής της συνεργασίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους εσάς που με την αγάπη σας για τη ζωή στην ύπαιθρο δυναμώνετε την προσπάθεια μας. Όλοι μαζί μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανή τη σοφία της ανθρωπότητας που παραδίδεται από γένια σε γενιά αιώνες τώρα με τρόπο θαυμαστό.

Θα χαρούμε να μας γράψετε για την δική σας εμπειρία στην ύπαιθρο όποια και αν είναι αυτή. Ταξίδι ή επίσκεψη στη φύση, μια όμορφη συνάντησή με τον τελευταίο μυλωνά ή το νερόμυλο ή το πέτρινο γεφύρι, αγροτικές συνταγές, λαογραφικό υλικό σκέψεις για τη ζωή στο χωριό. Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας.

Καλώς ήρθατε στην «Ρόδινη Ζωή»… της Όμορφής Ζωής!

Ιωάννα Παρασχάκη
Δημοσιογράφος
Συγγραφέας της « Ρόδινης Ζωής»

 

Newsletter εγγραφή

 

Ιωάννα Παρασχάκη

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας