Όλοι έχουμε ακούσει ότι η διατροφή μας μπορεί να επηρεάσει άμεσα την ποιότητα του ύπνου μας.

 

Ηαλήθεια είναι ότι μια καλή διατροφή κατά τη διάρκεια της ημέρας πάντα βοηθά να κοιμηθούμε καλύτερα. Αυτό επιβεβαιώνει νέα αμερικανική μελέτη. Συγκεκριμένα συνδέει τον φτωχό ύπνο των Αμερικανών με την απουσία συγκεκριμένων βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων από τη διατροφή τους.

Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία από το εθνικό ερευνητικό πρόγραμμα υγείας National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) οι ειδικοί ανακάλυψαν το εξής. Οι άνθρωποι που κοιμούνταν λίγοτερο από 7 ώρες κάθε βράδυ είχαν καταναλώσει λιγότερες Α, D και Β1. Επίσης είχαν έλλειψη σε μαγνήσιο, νιασίνη, ασβέστιο, ψευδάργυρο και φώσφορο.

Η ίδια μελέτη έδειξε επίσης ότι ένας μεγαλύτερος αριθμός θρεπτικών ουσιών σχετίζονταν με τη κακή κατάσταση ύπνου των γυναικών από ότι των ανδρών. Ο αριθμός τους μειωνόταν στις γυναίκες που έπαιρναν συμπληρώματα διατροφής, ήταν ένα ακόμα συμπέρασμα της έρευνας. Ως εκ τούτου οι διεξάγοντες αυτήν εκτιμούν ότι η λήψη διατροφικών συμπληρωμάτων μπορεί να καλύψει τα κενά στη διατροφή ενός ανθρώπου που δεν λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

«Αυτή η μελέτη προστίθεται στις αυξανόμενες αποδείξεις που συνδέουν τη λήψη συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών με την καλύτερη ποιότητα ύπνου». Αυτό δηλώνει η Τσιόμα Ικόντε, διευθύντρια στην εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής Pharmavite. «Τα ευρήματα μας δείχνουν ότι οι άνθρωποι με ολιγόωρο ύπνο μπορούν να ωφεληθούν αν αυξήσουν τη λήψη συγκεκριμένων θρεπτικών στοιχείων. Είτε μέσω της διατροφής τους, είτε με συμπληρώματα της», καταλήγει η ίδια.

Επιπρόσθετα η ίδια έρευνα συμπέρανε ότι αυτή η έλλειψη θρεπτικών συστατικών από τη διατροφή ενός ατόμου μπορεί να οδηγήσει και σε διαταραχές ύπνου.

Τα ιχνοστοιχεία (micronutrients) είναι βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που χρειάζεται το σώμα μας αλλά δεν παράγει. Συνεπώς πρέπει να προέλθουν από τη διατροφή μας. Σε παγκόσμιο επίπεδο δισεκατομμύρια άνθρωποι παρουσιάζουν έλλειψη σε ιχνοστοιχεία, σημειώνουν οι ερευνητές.

Η παραπάνω έρευνα παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Κοινότητας για τη Διατροφή, Nutrition 2019.

Πηγή: psychcentral.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας