Ο Ήρωας – συνείδηση στον λαβύρινθο των ενεργειακών λώρων του νου

0
18

Πόσες φορές δεν έχει κολλήσει το μυαλό σε μια σκέψη που έχει σχέση με μια αρνητική συμπεριφορά ενός ή περισσοτέρων ατόμων; Αυτή η σκέψη ανακυκλώνεται συνεχώς στο ασυνείδητο όπως στο λαβύρινθο ο εγκλωβισμένος περνά χωρίς να το καταλαβαίνει από το ίδιο σημείο ξανά και ξανά.

 

Οι ενεργειακοί λώροι είναι νοητικοί και συναισθηματικοί και η επιθυμία είναι αυτό που ενεργοποιείται για να τους δημιουργήσει. Τα «θέλω» που εγκλωβίζουν τη σκέψη σε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Οι νοητικές προβολές, μας κυριαρχούν όταν δεν καταφέρνουμε να αποταυτιστούμε από αυτές με αποτέλεσμα να βυθιστούμε στην ενέργεια που φέρουν.

Η ταύτιση σχετίζεται με κάτι που μας ενόχλησε ή διέγειρε το συναίσθημα, λύπη, οργή, ζήλεια, αδικία, αλαζονεία κλπ. Όσο βυθίζεσαι στο λαβύρινθο των σκέψεων, δημιουργείς βαριές δονήσεις. Είναι οι  σκεπτομορφές που  συντηρούνται στην αύρα σου.

Όσο αυτές γιγαντώνονται από τα συναισθήματα και την προσκόλληση σε μια αρνητική κατάσταση ή σε κάποιο πρόσωπο, χάνουμε  ζωτική και νοητική ενέργεια γιατί τους δίνουμε τροφή. Έτσι σε αρκετές περιόδους στη ζωή μας νιώθουμε αποκομμένοι και εξαντλημένοι  χωρίς να καταλαβαίνουμε το λόγο γιατί να είμαστε νωθροί, κουρασμένοι, απογοητευμένοι.

Ουσιαστικά εμείς έχουμε δημιουργήσει αυτό το μηχανισμό που μας τραβάει ενέργεια.

Όταν δημιουργείς μια σκεπτομορφή σκοπός είναι να ταυτιστείς όσο το λιγότερο δυνατόν δηλ. στιγμιαία εικόνα ή σκέψη για να μην γεννηθεί μια ενεργειακή σύνδεση.

Ένα παράδειγμα θα δώσω. Όταν κάποιος κορνάρει στο δρόμο γιατί πας σιγά  δημιουργείς μια σκεπτομορφή που διαλύεται μετά από λίγο καθώς ξεκινάς, πατάς γκάζι και φύγεις. Αν ο διπλανός οδηγός σου μιλήσει άσχημα, τότε το εγώ σου αμέσως ταυτίζεται και εκδηλώνει οργή, γιατί αδικήθηκε και θέλει να επιβληθεί με τη δύναμη της προσωπικότητας. Αυτόματα δημιουργείται μια έκρηξη νοητικών και συναισθηματικών προβολών, έχει αρχίσει ο πόλεμος των εγώ.

Σχηματίζονται οι πρώτοι λώροι από την σύγκριση και την κριτική, διοχετεύοντας την ενέργεια μας στην άμυνα ή την επίθεση. Αυτό μπορεί να συντηρηθεί και μετά από αυτό το περιστατικό καθώς συνεχίζουμε να  σκεφτόμαστε  και να νιώθουμε ακόμα ταυτισμένοι με τα συναισθήματα της οργής και της αδικίας.

Ουσιαστικά έχεις συντονιστεί με τον αντίπαλο που έχεις δημιουργήσει στο δικό σου  «εγώ». Αυτό συμβαίνει στις φιλικές σχέσεις, στους δεσμούς, στην εργασία,  στην οικογένεια ακόμα και στον ύπνο που τα αστρικά σώματα επικοινωνούν πιο εύκολα ανταλλάσσοντας ενέργειες. Οι λώροι είναι αυτοί που μας κρατάνε δέσμιους στην φυλακή του νου.

Αν πιστεύεις ότι είναι υπερβολικά όλα τα παραπάνω που αναφέρω απλά καταμέτρησε τις σκέψεις της ημέρας  σου το βράδυ, ίσως στην αρχή είναι δύσκολο και μπορεί να μην συγκρατείς πολλές πληροφορίες.

Αν καταλάβεις το μέγεθος των ταυτίσεων και των λώρων που δημιουργείς ακόμα και όταν βλέπεις έναν άγνωστο στο δρόμο γιατί σου κέντρισε για κάποιο λόγο την προσοχή θα νιώσεις ότι οι σκέψεις που επαναλαμβάνονται δημιουργούν ένα πεδίο εγκλωβισμού. Μια αόρατη φυλακή  ιδεών και συμπεριφορών.

Έτσι σχηματίζονται η κοσμοθεωρία και τα πιστεύω σου ασυνείδητα γιατί έχεις δημιουργήσει την δεξαμενή που επιλέγεις να τρέφεις την ενέργεια σου.

Η ανάγκη σου για αλλαγή είναι πλέον επιβεβλημένη. Η στασιμότητα τόσων χρόνων σε έχει κουράσει, το επόμενο βήμα όσο δύσκολο και αν φαίνεται θα δημιουργήσει νέες δονήσεις απελευθέρωσης και αρμονίας στο σύστημα σου, είσαι υπέροχα λαμπερός και άπειρα γενναίος να αντιμετωπίσεις τον Μινώταυρο (το «εγώ») στον λαβύρινθο του Νου.

 

Newsletter εγγραφή

 

Senhar Stavros Brolias

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας